עבור לתוכן

לדים, אלקטרוניקה פשוטה ומה שביניהם.

Featured Replies

פורסם

איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')?

אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה.

המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask).

תודה רבה,

בז'נגלו.

פורסם

המעגל הזה (אתה אמור לשחק אם הערכים של הנגדים / קבלים ואוליי לשנות דברים אחרים עד שהוא יעבוד) אמור לתת אפקט מאוד ריאליסטי של אש. לא נבדק במציאות

החלק הימני משנה כל שניה או כמה שניות את המתח בקו היציאה שלו (כמה שלבים קבועים). הזמנים כאן שונים כל פעם (ל 2 הציפים מימין אמור להיות זמן מיתוג שונה)

החלק האמצעי הוא דימר שעולה ויורד מהר יותר (פעם בשניה עד כמה פעמים בשניה). מהירות העלייה של האור בדימר נקבעת בהתאמה למתח שמגיע מהחלק הימני

(הערכה של המתחים - המתח מהחלק הימני משתנה נניח בין 6 - 12 V והמתח בכניסה 5 של ה 555ים האמצעים הוא 3 V)

בחלק השמאלי יש לדים דרך טרנזיסטורים (כל טרנזיסטור הוא 'מקור אש' עצמאי אם העליות והירידות שלו). ניתן לשכפל יותר פעמים את החלק האמצעי והשמאלי בהתאמה. החלק הימני אמור להיות 1 - 2 צ'יפים גג

ניתן לפשט את המעגל (ואת האפקט של האש) כדיי לחסוך מקום / עלויות

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה.

כמו שכתבתי, אני לא מבין כלום באלקטרוניקה. אם אפשר הסבר טיפה יותר נרחב איך אני בונה את זה בפועל, אשמח (איפה מתחבר המקור מתח, אם הבנתי מאיפה, אז למה שני פלוסים, וכו'). מבחינת רכיבים אני מתייאש מראש, אני פשוט אקח את הסרטוט לחנות אלקטרוניקה כלשהי ואגיד לו "תביא לי את זה".

מה שכן, אני אשתמש במקסימום 3 לדים, וכנראה רק 2. 12V לא ישרוף לי אותם? (או שזה לא יגיע ל12V כי יש שני מעגלים שמשחקים עם המתח?)

שוב תודה, בז'נגלו.

פורסם

אי אפשר לבנות את המעגל הזה מייד. אין ערכים מדוייקים של רכיבים. תצתרך לבנות ואז לנסות נגדים וקבלים בגודל שונה כדיי שהוא יעבוד בצורה הנכונה (לא בדקתי את המעגל הזה במציאות)

המעגל כאן בנוי מ 555ים שהם לצורך העניין שלנו 'צ'יפ פליקר' - שמייצר פליקים on off מדוייקים בזמנים קבועים. הסיבוך של המעגל הוא להשתמש בכמה כאלה שמייצרים פליקים בזמנים שונים וליצור ביניהם תלויות מספיק מורכבות כדיי שהאור ייראה 'אקראי'. הלד מחובר מנקודת אמצע במעגל שבה יש מתח שמשתנה בצורה חלקה ולא on off כדיי שהאש תיראה פחות פלסטיקית

לגרסא הכי פשוטה של המעגל (צ'יפ 555 יחיד שעושה פליקר on off) כולל ערכים מדויקים של הרכיבים תחפש בגוגל 555 timer flicker. אם תבנה אותו תוכל מאוחר יותר להרחיב אותו למעגל הזה

יש 2 פלוסים למקרה שתרצה להשתמש במתחים שונים ללדים וליתר המעגל (למשל 24V ללדים וזה מתח גבוה מדיי ל 555). ב 12 V ומטה אתה יכול לחבר אותם ביחד ל + משותף

בכל מקרה של לדים ומקור מתח תחבר נגד מתאים בטור ללד. ניתן להשתמש באתר http://led.linear1.org/led.wiz לחישוב הנגד (הנתונים ללד רגיל הםV 10mA ומתח כמו ב help שיש באתר)

פורסם
  • מחבר

אני אשתמש בUB ירוקים.

איך קובעים את הערך של ה555 האלו?

אני נראה לי אתחיל בצ'יפ אחד, ממתח ל 12V לכל המעגל, ונראה איך אתקדם. אולי נלמד קצת אלקטרוניקה בשביל זה.

תודה רבה.

פורסם

ה 555 הוא רכיב סטנדרטי. הערכים שיש למצוא הם של קבלים ונגדים שמחוברים ביחד איתו

הפליק שה 555 מייצר נקבע על ידיי קבל ונגדים שמחברים אליו. הקבל נטען או עושה פריקה והנגדים מגבילים את הזרם כדיי שהתהליך של הקבל יהיה איטי. כדיי לכוון את המהירות של הפליקים יש למצוא קבל ונגדים מתאימים (כמה שהקבל גדול יותר יש צורך בטעינה או פריקה ארוכה יותר וכמה שהנגדים גדולים יותר הם מאיטים יותר את התהליך)

בנוסף יש במעגל נגדים למטרות אחרות כמו תיאום בין השלבים של המעגל / מחלק מתח ליצירת מתחים קטנים יותר מהמתח המלא / הגבלת זרם להגנה אל הלדים וכדומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים