עבור לתוכן

מגבר של גיטרה 40 W לא מוציא "קלין" מה יכולה להיות הבעיה ?

Featured Replies

פורסם

אהלן

ברשותי מגבר של גיטרה ויש לו בעיה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן, אין "קלין" למגבר, הכוונה היא שהוא לא מוציא צליל נקי, הייתי שמח לדעת ממה הבעיה יכולה להגרם ? אני מודע לזה שיש המון רכיבים על המעגל של המגבר אבל מה הדבר הראשון שכדאי שאני יבדוק במגבר. תודה

פורסם

איך הרעש נשמע ?

תסססססס - תבדוק אם המעגל נקי + קבלים (מנופחים או שלמים אבל ממש ישנים) + אם כל החיבורים שלמים במיוחד אדמה

רעש של חשמל - תבדוק קבלים + אם אין בעיות חיבור לאדמה לדברים אחרים שמחוברים ביחד אם המגבר (למשל הוא מחובר למחשב והמחשב מעביר אליו רעש דרך החוט של האדמה)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אבל כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך

הוא לא משמיע קול אולקטרוסטטי אלה שאני מנגן הצליל לא יוצא נקי, מגבר אחר אני מחבר כן יוצא צליל נקי , הבעיה היא איפשהו במגבר , הוא לא מחובר לכלום זה מגבר של גיטרה הוא עצמאי .

תודה

פורסם

יש רעש אם אתה שם את הגיטרה בווליום נמוך יותר ?

המגבר בווליום נמוך יותר ?

אם ב 2 המקרים עדיין יש רעש - תבדוק אם הגיטרה מתאימה למגבר מבחינת מתח. למשל תחבר את הגיטרה אל המגבר דרך פוט (נגד משתנה) של 1Kohm כך

Guitar+ = Pot1

Amp+ = Pot2

Guitar- = Amp- = Pot3

הפוט נותן אפשרות להקטין את המתח שהגיטרה מעבירה למגבר (כמו ווליום). יש רעש כשאתה שם את הפוט בווליום נמוך ?

המגבר בא מובנה אם הרמקול ? אם לא אז תבדוק שההתנגדות impedance של הרמקול גדול יותר או שווה ל impedance שהמגבר מותאם אליו. ההתנגדות שלהם אמורה להיות כתובה אליהם (משהוא ב ohm) או ב manual (ניתן למצוא באינטרנט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים