עבור לתוכן

פיצול סיגנל ללא פגיעה בעוצמה

Featured Replies

פורסם

שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו.

התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר.

בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי.

פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך.

(שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר)

השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי

פורסם

לצ'יפים האלה יש בדרך כלל התנגדות כניסה גבוהה מאוד. תנסה סתם לחבר אותם במקביל לא אמורה להיות בעיה. אם יש אז תעביר את הסאב דרך opamp נוסף

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שהבחור פה עשה:

http://www.shine7.com/audio/pa100.htm

אז ההשפעה אני מבין תיהיה מזערית?

אם אני מעביר את הסאב דרך opamp זה יפתור לי את הבעיה של התלות?

פורסם

אני לא יודע אילו שבבים בדיוק אתה מתכנן לדחוף עם זה, אך אם מדובר על מגברי הספק שדורשים יותר מאשר זרם מינימלי שמגבר שרת יודע לדחוף, יש שבבי באפר שאפשר לשים במקום. חלק באים באריזת DIP יפה כמו מגברי שרת, והם מסוגלים לדחוף זרמים גבוהים יותר משמעותית, עם הגבר של קרוב מאוד לאחד.

פורסם
  • מחבר

המגברים שאני מתכנן להשתמש בהם הם LM3886.

לא כלכך הבנתי אותך איפה אני אמור לשים מגבר חוצץ ומה זה יתרום?

פורסם

אתה פוחד מזה שמשהו ישתנה ברגע שתחבר עוד משהו במקביל. זה קורה בגלל שהעכבה שרואה המכשיר בדרגה הקודמת (זאת שדוחפת במקרה שלך את השבבים) לא מצליחה להוציא מספיק זרם. הבאפר הזה יושב בין 2 הדרגות, הוא עושה כל מה שהוא צריך כדי שהמתח ביציאה יהיה זהה למתח בכניסה, היתרון שלו הוא עכבת יציאה נמוכה מאוד, ויכולת לספק זרם גבוה יחסית (תלוי בשבב המדובר). לדוגמא אם תסתכל על תכנונים של מגברי אוזניות (שמעולים גם בתור קדם מגבר) של tangent, תראה שיש שם באפרים שיושבים אחרי מגברי השרת. במגברים היותר רציניים יש מעגל באפר דיסקרטי, במגברים הבסיסיים יותר ישנו IC שדואג לזה. לדוגמא, ה-BUF634 של BB. מגברי שרת ממוצע בדר"כ מוציא כמה עשרות מיליאמפרים לכל היותר, באפרים כאלה יודעים להוציא פי 10 ויותר.

אני לא מכיר את ה-IC שאתה עומד להשתמש בו (מצטער, אני תמיד עצלן מכדי לחפש בדפי המפרט), אבל אני מניח שזרמי הכניסה שם יהיו תלויים בעיקר בנגדים שיש לך במעגל בכניסה שלו ולא בו, כי התנגדות הכניסה שלו אמורה להיות גבוהה מאוד, רוב הסיכויים שגם אם תחבר שניים או שלושה כאלה על יציאה של מגבר שרת זה לא יגרום לשבב להיחנק. אם תמצא בדפי המפרט שלו את העכבה של הכניסה שלו תוכל לקבל מושג על כמה זרם צריך לדחוף שם כתלות במתח שיהיה במוצא של הדרגה הקודמת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה!

פורסם

אני חושב שהכי טוב שתלמד מהניסיון של האנשים, תראה אם הופיעו בעיות כאשר מפצלים את האות.

עוד שאלה היא, עד כמה אתה רוצה שלמות מהמגבר הזה, אפשר לתת עוד כמה עצות בקשר לבניה של זה.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני רוצה לחשב דברים כאלה כי ברור לי שלא תיהיה בעיה אבל אני רוצה לנצל את המקסימום מהמגבר ויכול ליהיות שעוד מעגל קטן יגרום לניצול הרבה יותר גדול של המגבר.

למה אתה מתכוון שאתה מדבר על שלמות? אני אשמח לקבל עצות בקשר לבניה.

פורסם

הרעיון הוא שתמיד אפשר לשפר את המעגל שיהיה טוב יותר.

לשים חוצץ לכל כניסה יכול לתת שיפור, שאומנם לא בטוח שיהיה מורגש אבל אם אתה רוצה להרגיש בלב שמעגל יהיה מושלם אז כדאי לשים.

אני בכלל הייתי ממליץ לך לחבר לכל כניסה למעגל ההגברה אות משלו בלי פיצולים.

תן עוד פרטים על המעגל אפשר למצוא בטח עוד דברים.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה, מה שאני מתכנן זה כמה כניסות עם בורר, הסיגנל יעבור לאקולייזר אקטיבי עם 3 כיוונים, יעבור דרך פוטנציומטר לשליטה על הוויליום משם יתפצל ל 2 מגברים ומעגל קרוסאובר פסיבי שחותך תדרים עם פוטנציומטר בין 50 ל 200-160 הרץ עוד לא החלטתי, וזאת למעשה יציאה לא מוגברת לסאבוופר.

אני מתכנן להכין בעצמי לוחות מודפסים של כל המעגלים.

אני רוצה שהמגבר הזה יהיה כמה שיותר קרוב למושלם ואני פתוח להצעות לשיפורו.

בקשר לחוצץ, הבנתי פחות או יותר מה התכונות שלו אבל לא הצלחתי להבין למה הוא יתרום במעגל הספציפי הזה (הוא פשוט יגן על המקור מלהזרים יותר זרם ממה שהוא יכול?).

בקשר למה שאמרת, אם אני מחבר את האות למגבר אחד זה אומר רק 38W לרמקול של 8 אום.

בנוגע לאקולייזר בכניסה, פתחתי ת'רד בפורום קולנוע ביתי על הצורה בה הוא בנוי ולא קיבלתי תשובות מספקות, יכול ליהיות שתוכל לעזור לי בזה?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452456.0

בנוסף למה שרשום שם, אני עדיין מתלבט איזה תדר יהיה התדר המרכזי של הכיוון באס.

ובנוגע לקרוסאובר לסאב, בדרך כלל במגברים מהחברה מה התדר חיתוך המקסימלי?

אני מודה לך על ההתעניינות והעזרה.

פורסם

הבאפר לא נדרש אוטומטית. אתה תצטרך לעשות את החשבון ולראות אם יש בו צורך. תמצא את עכבה הכניסה של שבב ה-3886 שאתה עובד איתו. אם יידרש שם זרם שהדרגה הקודמת לא מסוגלת לספק אתה תקבל קטימה של האות (clipping). לכן שמים שם באפר שמונע את התופעה.

בנוגע לסאב, ברוב המגברים שאני פגשתי על גבי סאב-וופרים תדר החיתוך המקסימלי הוא 120Hz.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי למצוא את ההתנגדות כניסה של הצ'יפ הזה ב datasheet שלו. אבל בלינק שנתתי בת'רד השני, הבחור שתכנן את המעגל שלמטה אמר "המעגל של ה LM3886 הוא לא מהפך ולכן ההתנגדות כניסה נקבעת לפי הנגד R1"

pa100schematic.gif

אז כדי לחשב את הזרם שהמקור צריך לספר אני מחלק את המתח שנכנס למגבר (מתח של ליין לבל) בהתנגדות כניסה שלו?

ומהו הזרם שמקורות כמו כרטיס קול של מחשב/DVD/Mp3 מספקים?

פורסם

ובכן, כמו שאמרתי :) כנראה שהתנגדות הכניסה שלו מספיק גבוהה בכדי שההתנגדות תישלט על ידי המעגל ולא על ידי השבב. כיוון שבכל שאר המקומות ישנו צימוד AC, אתה בעצם מקבל מצב שבתחום השמע ההשפעה הגדולה ביותר היא של R1 לכן בקירוב מספיק טוב מייחסים לו את עכבת הכניסה.

47K בתור עכבת כניסה זה ערך דיי סטנדרטי, אני לא רואה שום סיבה שזה יפריע לאיזשהו מכשיר שתחבר שניים כאלה במקביל. מתח המוצא של מכשירי אודיו תלוי בסטנדרט שהם עובדים בו. רוב מכשירי האודיו הביתיים עובדים עם מתח יציאה של חצי וולט לכל היותר ממה שזכור לי. ציוד מקצוע מגיע עד 2V בערך (זה הערך המקסימלי, אז בכדי לקבל את הערך ב-RMS תחלק ב-1.41).

בקיצור, אין שום סיבה לדאגה לדעתי.

אגב, נגני MP3 וכרטיס קול בדרך כלל יכולים להוציא זרם גבוה יותר מאשר נגני DVD, כי הם מיועדים לדחוף גם אוזניות עם עכבה של 16-32 אוהם ומעלה, בניגוד לנגנים שמתוכננים לדחוף לפחות פי 1000 מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים