עבור לתוכן

חסימת פורטים של ספקי אינטרנט-דרכי התגוננות-מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

אינני תאגיד ענק מן הסתם, וכל מה שרציתי זה לקבל חבילה עסקית(תעדוף)שבה אני יודע פחות או יותר מה אני מקבל (מה הספק מתחייב)ברמה הגלובלית של אותה חבילה-לא משהו שמותאם אישית לפי דרישות כאלה או אחרות ,

עדיף שתגיד מה הציפיות שלך מהחבילה ונגיד לך לאיזה ספק כדאי לך להצתרף. בגדול כולם עושים traffic shaping חלק בצורה חכמה וחלק בצורה לא חכמה. הדבר הכי חשוב הוא כשאתה עושה traffic shaping הוא שכמה שיותר אנשים לא ירגישו בזה. אילו שירגישו בבעיה יטופלו ע"י שירות הלקוחות שהספק ממילה משלם להם. אחת הסיבות לעשות traffic shaping חוץ מבצע כסף (חסכון ברוחב פס) הוא שהמשמתמשים הכבדים לא ישפיעו לרעה על המשתמשים הקלים. ככה הרוחב פס מתחלק באופן הוגן יותר. אנשים שמשתמשים ב100% מרוחב הפס הם הקורבנות הראשונים של מישהו שגולש באינטרנט ופתאום צריך הרבה רוחב פס רגעי.

אחת הבעיות ששמתי לב אליהן ב014 הוא שאשתי אומרת שברגע שאני מתחיל לשחק הstreaming שהיא עושה לוידאו מתחיל לגמגם. כנראה שלספק שירות אין כזאת הגדרה QOS + רוחב פס גבוה. כשזה קורה הוא בוחר ב QOS ברוחב פס מוגבל והמשתמשים האחרים בבית סובלים. כשאני מתחיל לשחק אחרי שאשתי צופה בוידאו הרבה זמן אני לרוב מקבל פינג נוראי וזה כנראה בגלל שהוא קיטלג את המשתמש שלי כרוחב פס גבוה בלי QOS(התחברות מחדש והכל מסתדר) . זאת רק דוגמה קטנה של מה שעושה הtraffic shaping כדי לחלק את רוחב הפס בין המשתמשים. ככל שאתה רוצה יותר רוחב פס האיכות (פינג ) של החיבור יורדת . הספק יכול לעשות כל מני שינויים בהתאם לסוג הגלישה שאתה מבצע. כמו שצינתי קודם הדבר הכי חושב הוא שהמשתמש לא ירגיש בזה.

• תגובות 66
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

עדיף שתגיד מה הציפיות שלך מהחבילה ונגיד לך לאיזה ספק כדאי לך להצתרף. בגדול כולם עושים traffic shaping חלק בצורה חכמה וחלק בצורה לא חכמה. הדבר הכי חשוב הוא כשאתה עושה traffic shaping הוא שכמה שיותר אנשים לא ירגישו בזה. אילו שירגישו בבעיה יטופלו ע"י שירות הלקוחות שהספק ממילה משלם להם. אחת הסיבות לעשות traffic shaping חוץ מבצע כסף (חסכון ברוחב פס) הוא שהמשמתמשים הכבדים לא ישפיעו לרעה על המשתמשים הקלים. ככה הרוחב פס מתחלק באופן הוגן יותר. אנשים שמשתמשים ב100% מרוחב הפס הם הקורבנות הראשונים של מישהו שגולש באינטרנט ופתאום צריך הרבה רוחב פס רגעי.

אחת הבעיות ששמתי לב אליהן ב014 הוא שאשתי אומרת שברגע שאני מתחיל לשחק הstreaming שהיא עושה לוידאו מתחיל לגמגם. כנראה שלספק שירות אין כזאת הגדרה QOS + רוחב פס גבוה. כשזה קורה הוא בוחר ב QOS ברוחב פס מוגבל והמשתמשים האחרים בבית סובלים. כשאני מתחיל לשחק אחרי שאשתי צופה בוידאו הרבה זמן אני לרוב מקבל פינג נוראי וזה כנראה בגלל שהוא קיטלג את המשתמש שלי כרוחב פס גבוה בלי QOS(התחברות מחדש והכל מסתדר) . זאת רק דוגמה קטנה של מה שעושה הtraffic shaping כדי לחלק את רוחב הפס בין המשתמשים. ככל שאתה רוצה יותר רוחב פס האיכות (פינג ) של החיבור יורדת . הספק יכול לעשות כל מני שינויים בהתאם לסוג הגלישה שאתה מבצע. כמו שצינתי קודם הדבר הכי חושב הוא שהמשתמש לא ירגיש בזה.

אחלה הסבר נתת ,החכמתי קצת,(כיום אני נמצא ב012 5 מגה לקוח פרטי)

מה שאני מחפש כרגע זו חבילה שתספק לי אפשרות לצפייה בתכני וידאו און ליין בצורה חלקה עד כמה שאפשר,וכשאני משתמש בתוכונות שיתוף למינהן (לא HTTP)אני רוצה להנות

מאפשרות הורדה מיטבית ביחס לרוחב הפס שלי לא אגיד מקסימלית כי זה יהיה מוגזם לבקש.(לא כל כמה ימים לעשות הפניית פורטים שכן זה מה שקורה כרגע)

פורסם

אני ב014 ואמרתי לך איך זה הולך שם אבל אני על חבילת גיימר. לרוב החבילות גיימר לא מוגבלות כלכך אבל עדיין כמו שציינתי יש traffic shaping גם עליהן. אי אפשר ממש לטעות כי ל014 יש לרוב את הפרמטרים הכי טובים:

- רשת גדולה (הכי הרבה רוחב פס עד כמה שאני יודע)

- ניהול טוב של הרשת

- שירות לקוחות טוב יחסית (יחסית למה ששמעתי על אחרים)

עדיין אני לא מקור טוב לאינפורמציה כי אני איתם יותר מ5 שנים על חבילת גיימר. אני גם משחק במשחק על שרת מרוחק מאוד (קליפורניה) אז כל דבר קטן יכול להשפיע על החיבור שלי. להורים של אשתי יש 014 רגיל (בלי גיימר) ואני לא תמיד מצליח לשחק במשחק שלי אבל אני מאמין שלאירופה לא יהיו בעיות. עדיין כמו שציינתי לפי רצוי לא להשתמש ב% גדול מרוחב הפס כשאתה משחק משחקים . אני מכיר מישהו אחר שמשחק את אותו המשחק על 012 גיימר ולפני יומיים הוא אמר שהחיבור באותו זמן היה סביר אבל לא אידאלי (זה קורה גם ב014 אין מה לעשות).

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לרוץ על הפורום ולספור תלונות. ל012 לרוב יש את הבעיה שהם מתאימים את עצמם ל"קהל הרחב" ולא למורידים כבדים.

אחת הסיבות העיקריות שאני משלם איזה 70-80 שקל לחודש על גיימר היא שאין לי הרבה זמן וכשיש לי זמן אני רוצה שהרשת תעבוד ולא להלחם במיליון הגולשים האחרים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי שכנעת אותי ,נראה לי אלך על חבילת גיימר ולא ב012.

פורסם

אוקיי שכנעת אותי ,נראה לי אלך על חבילת גיימר ולא ב012.

מומלץ שתתחיל בלי התחיבות גם ככה זה הבדל של כ5 -10 שקל לחודש בחבילת גיימר שזה אחוז קטן יותר מהמחיר. ואל תתן להם לכבול אותך להתחיבות על ההתחלה אלא אם כן הם יתנו לך אינטרנט בחינם לכל התקופה. אל תתחייב אלא אם כן אתה עם הספק שירות/תשתית הרבה זמן ואתה מרוצה מהם. התחייבות צריכה להיות החלטה שלך ולא של האיש מחירות. הם בשימחה ישימו עליך שלשלאות ויגידו לך שזה יותר זול. אתה כבר יודע כמה יקר זה להיות לקוח לא מרוצה...

פורסם
  • מחבר

כן.... אני מתכוון להתנתק מהם-הצרה שעד אוגוסט אני מחוייב להם,צריך ליישם את שיטת הניוד של קווי חברות הסלולר- גם בחבילות אינטרנט -לפחות בקטע של ההתחייבות...

זה יעזור להתנתק מהם... חומר למחשבה לגורמים המתאימים...

נסבול עוד קצת...עד אוגוסט:(

פורסם

עד אז הם ימצאו שיטה אחרת ....

הציבור הצרכני בארץ לומד מהר ולהיות היום בהתחיבות זה לא כלכך פופולארי אחרי שכבר שרפו אותנו מכל הכיוונים (סליולר, טלויזיה,טלפון נייח,אינטרנט,מכון כושר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים