עבור לתוכן

עזרה| עשיתי אוברקלוק אבל כל המתחים על AUTO

Featured Replies

פורסם

שלום! אתמול עשיתי אוברקלוק למעבד E7500 עם הלוח GIGABYTE EP43 אבל לא שיניתי מתחים וכל המתחים בלוח אם על AUTO.

האוברקלוק מ-2.93 ל-3.8 GHZ והוא עשה בדיקת מאמץ של 4 דקות בהצלחה. לוח האם העלה את המתח למעבד ל-1.36 V שזה על הגבול של מה שמותר לפי אינטל. השאלה שלי אם להוריד את המתחים מ-AUTO ולשים אותם ידנית איך שהלוח אם קבע אותם ׁ(ב-AUTO), או להשאיר על AUTO או מה לעשות?

תודה לעונים!

פורסם

מומלץ עד מאוד לשים מתחים על הגדרה ידינית(לגבי המעבד הספציפי שלך זה תלוי בOC ובניסיון/טעייה) תבדוק עם תוכנת OCCT ותתחיל ממתח של 1.3V לצורך העניין..אם קרסה התוכנה לאחר 20-30 דקות (שזה מינימום לרבים מהפורום בבדיקת מאמץ) תעלה מתחים ותבדוק שוב עד שתגיע למתח מינימלי/יציבות מעבד.

פורסם

בדיקת יציבות מומלץ להריץ הרבה יותר זמן

אני בד"כ משאיר את הבדיקה שתרוץ בלילה ובבוקר מכבה

פורסם
  • מחבר

אוקי אז יש לי כמה שאלות:

1. אפשר אולי לראות מה המתח שהלוח אם קובע לאוברקלוק ואז לשים לבד את אותם המתחים? ואני מתכוון גם למתחים של לוח האם ושל הבאס ושל המעבד והזיכרונות.

2. אם המעבד לא יעבוד על המתח המינימלי אלא מעבר אבל עדיין בתווך שאינטל קבעה לבטוח זה בסבדר? ולגבי כל שאר המתחים?

3. אם המעבד יעבור בדיקה של 30 דקות אז להשאיר על AUTO?

פורסם

אוקי אז יש לי כמה שאלות:

1. אפשר אולי לראות מה המתח שהלוח אם קובע לאוברקלוק ואז לשים לבד את אותם המתחים? ואני מתכוון גם למתחים של לוח האם ושל הבאס ושל המעבד והזיכרונות.

2. אם המעבד לא יעבוד על המתח המינימלי אלא מעבר אבל עדיין בתווך שאינטל קבעה לבטוח זה בסבדר? ולגבי כל שאר המתחים?

3. אם המעבד יעבור בדיקה של 30 דקות אז להשאיר על AUTO?

מה זה חצי שעה אתה צוחק תשאיר את המחשב ללילה לפחות שמונה שעות .

פורסם

לפותח הדיון:

אם אתה לא רוצה לעשות OC לזכרונות אז תקבע להם את המתח שמומלץ ע"י היצרן או שתשאיר על AUTO

לגבי OC למעבד - השאיפה היא תמיד לקבוע מתח מעבד כמה שיותר נמוך אבל שהוא עדיין יציב זאת כיוון שככל שמתח המעבד יותר נמוך הטמפ' שלו תהייה יותר נמוכה.

אם קבעת מתח מעבד על AUTO אתה יכול לראות את המתח שלוח האם מספק למעבד דרך הביוס או דרך תוכנה דוגמת CPU-Z

פורסם

אהבתי..4 דקות..טוב שלא בדקת דקה וזהו.. :-\ :-X

חיפוש יענה לך על רוב השאלות..

בכל מקרה מומלץ להגיד ידני שכן ובמקרים רבים המתח בAUTO או שחורג בהרבה ממה שהמעבד צריך בפועל..או שלא מספיק לתדר החדש..

לגבהי הזיכרון..אם נשארת במכפלה הכי גבוה שזה 11 זאת אומרת שהתדר בסיס שלך הוא 350+-..ככה שאם תגדיר יחס של 1:1..אתה לא תחרוג..אם הזיכרון שלך הוא 800MHZ..

כמו כן עם איזה קירור אתה ? מה הטמפ' במנוחה/מאמץ ?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני עם קירור FREEZER 7 PRO והטמפרטורה במנוחה היא בערך 30-27 ובמאמץ 50. בכל אופן עכשיו אני נמצא על מתח MANUAL למעבד שהוא 1.375 בביוס אבל בפועל פחות וזה אולי קצת יותר ממה שבאמת צריך אבל עדיין בסדר ולזכרונות מתח של 2.00 V שזה גם אולי יותר ממה שהם צריכים אבל בסדר. כל שאר המתחים נמצאים על AUTO והמעבד עבר בדיקה של שעה ב-OCCT.

פורסם

אם הזכרונות לא תחת OC אז עדיף שתקבע להם את המתח שמומלץ ע"י היצרן

פורסם

אממ..

כשעשיתי אז OC למחשב שלי (ל3.5) גם שמתי את המתח על AUTO ..

מעל זה המחשב לא עלה..

אם זכור לי נכון המעבד היה על 1.4V שבדקתי באוורסט

אישית אני מפחד טיפה לגעת בV

ובקשר לבדיקה אני הרצתי פעמיים 3DMARK06 וכשראיתי שהכל עובד אז הפסקתי :nixweiss:

מה ההבדל בין בדיקה של נגיד 10ד' או 8 שעות?! זה לא יותר מידי? או שעובד או שלא.. לא? (אני באמת שואל)

פורסם

פותח התרד אני מציע שתריץ חיפוש על שאלות ותעיין קצת יותר בסטיקי ובמדריכים באתר..זה יחסוך לך המון..ויעניק לך הרבה מידע..

3DMARK זאת לא תוכנת מאמץ..יש לך את OCCT תוריד ותריץ איתה בדיקות לCPU..ואין בעיה להגיע למתח של עד 1.45V+- למעבד שלך..

השאלה אם הוא באמת זקוק לזה..

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי כבר הרצתי בדיקה ב-OCCT לשעה אבל אני עדיין השארתי הכל על AUTO חוץ מהמעבד והראם כדי שהמתח לא יעלה יתר על המידה אבל השאלה אם להשאיר עכשיו את המתחים בלוח אם כמו שהם?

פורסם

כל עוד לא הגעת לשלב שרק העלאת מתח תעזור בהמשך..אין סיבה לעלות מתח..

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי אבל הרי לוח האם משנה את תדרי הבאס והגשר הצפוני בעצמו... יכול להיות שהוא יעלה אותם יותר מידי? או שאין שם יותר מידי וכל מתח הוא בסדר?

פורסם

הוא לא משנה את תדרי הבאס והגשר הצפוני..ברגע שאתה משנה את הבאס אז תדר הFSB וכו משתנים..

הגשר הצפוני צריך להתמודד עם יותר תדר ומאמץ ולחכן דורש יותר מתח..לא משתנה לו התדר ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים