פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים שלום! אתמול עשיתי אוברקלוק למעבד E7500 עם הלוח GIGABYTE EP43 אבל לא שיניתי מתחים וכל המתחים בלוח אם על AUTO.האוברקלוק מ-2.93 ל-3.8 GHZ והוא עשה בדיקת מאמץ של 4 דקות בהצלחה. לוח האם העלה את המתח למעבד ל-1.36 V שזה על הגבול של מה שמותר לפי אינטל. השאלה שלי אם להוריד את המתחים מ-AUTO ולשים אותם ידנית איך שהלוח אם קבע אותם ׁ(ב-AUTO), או להשאיר על AUTO או מה לעשות?תודה לעונים!
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים מומלץ עד מאוד לשים מתחים על הגדרה ידינית(לגבי המעבד הספציפי שלך זה תלוי בOC ובניסיון/טעייה) תבדוק עם תוכנת OCCT ותתחיל ממתח של 1.3V לצורך העניין..אם קרסה התוכנה לאחר 20-30 דקות (שזה מינימום לרבים מהפורום בבדיקת מאמץ) תעלה מתחים ותבדוק שוב עד שתגיע למתח מינימלי/יציבות מעבד.
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים בדיקת יציבות מומלץ להריץ הרבה יותר זמןאני בד"כ משאיר את הבדיקה שתרוץ בלילה ובבוקר מכבה
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים מחבר אוקי אז יש לי כמה שאלות:1. אפשר אולי לראות מה המתח שהלוח אם קובע לאוברקלוק ואז לשים לבד את אותם המתחים? ואני מתכוון גם למתחים של לוח האם ושל הבאס ושל המעבד והזיכרונות.2. אם המעבד לא יעבוד על המתח המינימלי אלא מעבר אבל עדיין בתווך שאינטל קבעה לבטוח זה בסבדר? ולגבי כל שאר המתחים? 3. אם המעבד יעבור בדיקה של 30 דקות אז להשאיר על AUTO?
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים אוקי אז יש לי כמה שאלות:1. אפשר אולי לראות מה המתח שהלוח אם קובע לאוברקלוק ואז לשים לבד את אותם המתחים? ואני מתכוון גם למתחים של לוח האם ושל הבאס ושל המעבד והזיכרונות.2. אם המעבד לא יעבוד על המתח המינימלי אלא מעבר אבל עדיין בתווך שאינטל קבעה לבטוח זה בסבדר? ולגבי כל שאר המתחים? 3. אם המעבד יעבור בדיקה של 30 דקות אז להשאיר על AUTO? מה זה חצי שעה אתה צוחק תשאיר את המחשב ללילה לפחות שמונה שעות .
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים לפותח הדיון:אם אתה לא רוצה לעשות OC לזכרונות אז תקבע להם את המתח שמומלץ ע"י היצרן או שתשאיר על AUTO לגבי OC למעבד - השאיפה היא תמיד לקבוע מתח מעבד כמה שיותר נמוך אבל שהוא עדיין יציב זאת כיוון שככל שמתח המעבד יותר נמוך הטמפ' שלו תהייה יותר נמוכה.אם קבעת מתח מעבד על AUTO אתה יכול לראות את המתח שלוח האם מספק למעבד דרך הביוס או דרך תוכנה דוגמת CPU-Z
פורסם 2010 בפברואר 2315 שנים אהבתי..4 דקות..טוב שלא בדקת דקה וזהו.. :-\ :-Xחיפוש יענה לך על רוב השאלות..בכל מקרה מומלץ להגיד ידני שכן ובמקרים רבים המתח בAUTO או שחורג בהרבה ממה שהמעבד צריך בפועל..או שלא מספיק לתדר החדש..לגבהי הזיכרון..אם נשארת במכפלה הכי גבוה שזה 11 זאת אומרת שהתדר בסיס שלך הוא 350+-..ככה שאם תגדיר יחס של 1:1..אתה לא תחרוג..אם הזיכרון שלך הוא 800MHZ..כמו כן עם איזה קירור אתה ? מה הטמפ' במנוחה/מאמץ ?
פורסם 2010 בפברואר 2415 שנים מחבר עכשיו אני עם קירור FREEZER 7 PRO והטמפרטורה במנוחה היא בערך 30-27 ובמאמץ 50. בכל אופן עכשיו אני נמצא על מתח MANUAL למעבד שהוא 1.375 בביוס אבל בפועל פחות וזה אולי קצת יותר ממה שבאמת צריך אבל עדיין בסדר ולזכרונות מתח של 2.00 V שזה גם אולי יותר ממה שהם צריכים אבל בסדר. כל שאר המתחים נמצאים על AUTO והמעבד עבר בדיקה של שעה ב-OCCT.
פורסם 2010 בפברואר 2415 שנים אממ.. כשעשיתי אז OC למחשב שלי (ל3.5) גם שמתי את המתח על AUTO .. מעל זה המחשב לא עלה.. אם זכור לי נכון המעבד היה על 1.4V שבדקתי באוורסט אישית אני מפחד טיפה לגעת בV ובקשר לבדיקה אני הרצתי פעמיים 3DMARK06 וכשראיתי שהכל עובד אז הפסקתי מה ההבדל בין בדיקה של נגיד 10ד' או 8 שעות?! זה לא יותר מידי? או שעובד או שלא.. לא? (אני באמת שואל)
פורסם 2010 בפברואר 2415 שנים פותח התרד אני מציע שתריץ חיפוש על שאלות ותעיין קצת יותר בסטיקי ובמדריכים באתר..זה יחסוך לך המון..ויעניק לך הרבה מידע..3DMARK זאת לא תוכנת מאמץ..יש לך את OCCT תוריד ותריץ איתה בדיקות לCPU..ואין בעיה להגיע למתח של עד 1.45V+- למעבד שלך..השאלה אם הוא באמת זקוק לזה..
פורסם 2010 בפברואר 2415 שנים מחבר אוקי הבנתי כבר הרצתי בדיקה ב-OCCT לשעה אבל אני עדיין השארתי הכל על AUTO חוץ מהמעבד והראם כדי שהמתח לא יעלה יתר על המידה אבל השאלה אם להשאיר עכשיו את המתחים בלוח אם כמו שהם?
פורסם 2010 בפברואר 2515 שנים מחבר אה הבנתי אבל הרי לוח האם משנה את תדרי הבאס והגשר הצפוני בעצמו... יכול להיות שהוא יעלה אותם יותר מידי? או שאין שם יותר מידי וכל מתח הוא בסדר?
פורסם 2010 בפברואר 2515 שנים הוא לא משנה את תדרי הבאס והגשר הצפוני..ברגע שאתה משנה את הבאס אז תדר הFSB וכו משתנים..הגשר הצפוני צריך להתמודד עם יותר תדר ומאמץ ולחכן דורש יותר מתח..לא משתנה לו התדר ;D
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.