עבור לתוכן

יש חיישן טמפרטורה על המעבד ? או שלא ?

Featured Replies

פורסם

הייתי בחנות של זיג זג מחשבים והמוכר שם אמר לי שעל המעבד של אינטל אין חיישן טמפרטורה יש " חיישן עומס " והוא מתרגם את זה לטמפרטורה וזה לא מדוייק ומה שאני רואה בביוס זה " חיישן עומס " שמתורגם לטמפרטורה , אז שאלתי אותו אם אני במצב BOOT ואין מאוורר על ה CPU או המאוורר תקול המחשב יתחמם ויתכבה ללא מאמץ אז זה סותר את " החיישן עומס " והוא התעקש שאין חיישן טמפרטורה על המעבד , מי צודק ? אני מבולבל לגמרי הוא אמר לי שחיישן טמפרטורה " פאנל " זה חיישן טמפרטורה אמיתי

פורסם

ענית לעצמך על השאלה בעצם.

הוא לא צודק. המדידה מתבצעת בעזרת נגד/דיודה רגישה לחום ומתורגמת לשינויים במתח/זרם/קיבול וזה מה שמודדים ויודעים מה החום בערך.

אז הרכיב כן מודד חום, רק שכאשר המחשב מנסה לדווח לך, הוא קורא את השינוי החשמלי על הדיודה/נגד.

מה שכן, המנגון מדידת טמפרטורה על המעבד הוא מאוד מורכב, יש לו אזורים והוא עושה יחס מסוים ביניהם, וגם אינטל לבד אומרים לך שזה לא מדויק, הוא רק מראה מגמה (Trend לפי הדפי נתונים). גם במעבדים החדשים יש את הקטע של Tjan שמודד כמה מעלות נשארו לך עד שהוא אמור לכבות את עצמו והתוכנת מדידה עושה את החישוב או משהו כזה.

פורסם
  • מחבר

אז חיישן טמפרטורה " פאנל " יהיה יותר מדוייק ? האמת קניתי את זה בשביל היופי :P המוכר בזיג זג אמר לי שלא שמים את החיישן על המעבד עצמו " סיליקה " אך ורק על הצלעות קירור הכי נמוך , אני לא מבין למה אי אפשר לשים את זה על הסיליקה ? ככה בפינה , ואיפה נמצא החיישן על הלוח או על המעבד ? בכל מקום זה רשום אחרת ב YNET על הלוח ופה על המעבד

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=688&products_id=12336

פורסם

אם אתה שם על המעבד עצמו אתה מקבל את הקריאה הכי טובה, אבל אז אתה פוגע במעבד כי המגע שלו עם גוף הקירור יהיה פחות טוב.

פורסם

Dimka צודק. מדידת הטמפרטורה במעבד מתבצעת ע"י דיודה.

זרם דרך דיודה תלוי טמפ' סביבה, לכן שינוי טמפ' משנה את הזרם.

פורסם

פותח התרד לא יודע מה המוכר שם שתה/עישן או מה שזה לא יהיה..בכל מקרה ישנו חיישן טמפ' במעבד..רק המדידה נעשית באופן שונה..

ומדידת טמפ' דרך תוכנה שקוראת את החיישן במעבד עצמו תהיה יותר מדוייקת מאשר חיישן חיצוני..שמושפע מטמפ' הסביבה והמיקום..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים