עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ קירור וטמפרטורות סבירות לקראת אוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מעבד q6600 stepping g0 ולוח gigabyte ds3l-p35 כבר מספר שנים. לאחרונה התחלתי להתעניין באוברקלוקינג. יש לי מספר שאלות:

1. נכון להיום אני בלי אוברקלוק, עם מאוורר סטוק. מבדיקת טמפרטורות שביצעתי באמצעות CoreTemp ו-SpeedFan קיבלתי שבמצב IDLE הטמפרטורות שלי הן באיזור ה-55-60 מעלות, ובמצב STRESS מגיעים גם עד ל-80 מעלות. למרות שזה קירור סטוק, האם זה תקין?

2. כאמור, אני מחפש לעשות אוברקלוק. לשם כך דרוש קירור טוב. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור (אוויר) טוב ופשוט להתקנה. אני מחפש יחס עלות/תועלת טוב. חשוב לי שיהיו ביצועי קירור טובים, אך גם חשוב לי שיהיה שקט ככל שניתן (כמובן, במסגרת מחיר סבירה).

אשמח לייעוץ מהמומחים! :)

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

אף אחד בפורום לא יודע?

דווקא ציפיתי שאלו יהיו שאלות דיי טריוויאליות עבור הפורום הזה.

פורסם

לא צריך להקפיץ..קרא בבקשה את חוקי הפורום..

1. הטמפ' די גבוהות גם לקירור סטוק..תתחיל מלנקות את הקירור מאבק..עם איזה מארז אתה ? איך הסירקולציה ?

2. לא חסר המלצות..חיפוש היה עונה לך על השאלה..תוסיף את התקציב לכותרת בבקשה..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1. אכן, גם אני חשבתי שהטמפרטורה די גבוהה, רק רציתי לוודא.

2. לגבי תקציב, אני לא כ"כ יודע מה נחשב סביר. בוא נגיד עד 250 ש"ח? חשוב לי שגם יקרר טוב לאוברקלוק וגם יהיה שקט. במידה והמחיר לא ראלי, אעלה אותו.

המארז שלי דיי ישן (אבל לא גנרי, בזמנו עלה סביבות 600 ש"ח בלי PSU!), ואני לא זוכר את הדגם והמותג שלו. אמור להיות מקורר לא רע. הוא גם דיי פנוי מבחינת כבלים בפנים, ומכיל 2 מאווררים (אחד גדול ואחד קטן יוצר).

פורסם

לפני שאתה רוכש קירור..נסה לנקות את הקיים..ם לא מתכונן OC..אחד מקירורים של AC יספיק..ALPINE או הFREEZER...

ואם אתה לא יודע איזה מארז יש לך..או שתבדוק אם יש עליו סימן מזהה (שם של החברה/דגם) או שתעלה תמונה ואנחנו ננחש.. ;D

כמו כן בדוק את הסירקולציה במארז..

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התגובה.

המארז הוא AHANIX DBOX (כאמור, מלפני מעל 6-7 שנים). מצאתי עליו ביקורת עם תמונות כאן:

http://www.slcentral.com/ahanix-dbox-silver-pc-case

אני דווקא כן מתכנן אוברקלוק (כפי שכתוב בפוסט המקורי), ולכן אשמח אם תוכל להציע קירור שיהיה מספיק טוב לזה.

המון תודה!

פורסם

או קי..ובדקת שיש לך שני מאווררים אחד 120מ"מ קידמי ואחד 80מ"מ אחורי ?

ובתקציב שציינת הMUGEN 2 יהיה מצויין..מה גם שהמעבד שלך נחשב חם מאוד..ולכן אם מתוכנן OC לא הייתי יורד מתחת לFREEZER 7..

שגם יגביל אותך עד OC מסוים..

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על התגובה.

יש לי 2 מאווררים, אחד גדול 120 מ"מ בקידמת המארז, ואחד 80 מ"מ על הקיר האחורי שלו, ליד ספק הכוח.

פתחתי היום את המארז, פירקתי את גוף הקירור ו"שאבתי" ממנו אבק, כמו חדש לגמרי! לצערי, גם כשמכסה המארז פתוח, עדיין מדווחת טמפ' עבודה ממוצעת של 55 מעלות במצב IDLE. ממש מייאש! לא ברור לי למה זה כך.

לגבי הצעותיך, כתבת MUGEN 2 ו-FREEZER 7, איזה מבין השניים טוב יותר ואיזה שקט יותר?

פורסם

שפירקת את הקירור..זה אומר ? פירוק של כל הגוך קירור ? אם כן אתה צריך למרוח משחה טרמית מחדש..

שניהם טובים..אבל הFREEZER זול יותר ויעניק לך ביצועים טובים ושקט..אך יגביל בOC מסוים..

הMUGEN 2 יהיה בחירה טוב אם לא תרצה להיות מוגבל בטמפ' בOC..

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי משחה טרמית. אז לא הייתה לי ברירה. ולמען האמת, עכשיו שאתה אומר, אני גם נזכר שהמשחה שם היתה מלכתחילה במצב... לא משהו.

אז אולי זו הבעיה.

לגבי ה-MUGEN, למען הסר ספק, האם מדובר על המוצר הזה?

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/040/scmg2000_detail.html

ראיתי שהוא עולה 160 ש"ח ב-KSP, לא בדיוק בשמיים אם אתה אומר שזה מקרר ממש טוב ל-OC. ידוע לך אם זה מגיע עם משחה טרמית?

פורסם

:nono: תתחיל מלמרוח משחה..זה הדבר הכי חשוב..אני בכל לא הייתי מדליק את המחשב ללא מריחה של משחה טרמית..

ואכן זה הקירור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.