עבור לתוכן

סיפור על מעבד שיצא עם היטסינק

Featured Replies

פורסם

ארמגדון תגיד לי את זה מהיום ועד מחר אני אומר לך שאין מצב שנוצר שם ואקום כל כך חזק שיכול להוציא מעבד מסוקט תקין.

ומה הקשר שאתה מזכיר כל הזמן שזה היה עם AS3? אתה רוצה להגיד לי שהוא עושה ואקום חזק יותר?? ::)!

ולפותח הת'רד, בשביל לבדוק אם באמת הסוקט פגום תוציא שוב בזהירות את ההיטסינק ותוציא את המעבד כשהסוקט נעול, אם הוא יוצא לך בקלילות ונכנס בקלילות אז זה סימן שהסוקט אינו תקין ובהחלט תוכל לבקש החלפה כי כל פעם שתוציא את ההיטסינק תחפש לאן נפל המעבד? ;D

• תגובות 35
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

דרך אגב אחרי שהפרדנו את המעבד מההיטסינק חלק מהשחור נשאר על המעבד. האם זה נורמלי ?

ול-bug2000, אני לא אנסה להוציא כרגע את ההיטסינק פשוט כי אני לא רוצה להסתכן (ואבא שלי יהרוג אותי אם זה יקרה עוד פעם ;D)

אולי אצל הדובים אני אבקש מהם להוציא אותו וככה אם יקרה משהו אני יכול לממש את האחריות...

פורסם

זה נורמאלי כי הפד הטרמי הוא בעצם מתכת קטנה מודבקת להיטסינק עם ציפוי שחור שאין לי מושג מה הוא והציפוי הזה מתקלף בקלילות אז סביר להניח שיהיה מאט ממנו על המעבד.

פורסם

AS3 does make a stronger vacuum than Nanotherm Blue for example, I checked.

And fact is, two new boards, went out twice, though with considerable force after I just couldn't get the heatsink out, nothing was damaged though.

The force the CPU can get attatched to the heatsink with isn't as strong as the socket closure, I'm certain about that.

פורסם

AS3 does make a stronger vacuum than Nanotherm Blue for example, I checked.

And fact is, two new boards, went out twice, though with considerable force after I just couldn't get the heatsink out, nothing was damaged though.

The force the CPU can get attatched to the heatsink with isn't as strong as the socket closure, I'm certain about that.

:kopfpatsch:

אבל אני לא שולל את מה שאתה אומר לחלוטין כי לא היה לי ניסיון עם AS3 או NANOTHERM, אבל אני לא מאמין שיש הבדל כל כך גדול בינהם.

בקושי אפשר להוציא את המעבד מסוקט תקין בעזרת היד, שלא נדבר על זה שהרבה פינים יכולים להתעקם מזה כי אתה מפעיל הרבה כוח בשביל להוציא אותו מהסוקט אז קשה ליצב את היד ישר ולמנוע עיקום פינים.

פורסם

I checked... you take a CPU, you take a heatsink, you put thermal compound, you let it catch, you see which catches harder, I fail to see what you can't comprehend.

In none of the times this happened to me was any damaged caused, and only in one of them the socket remained "locked"

פורסם

Bug2000 - מצטער להרוס לך, אבל Armageddon צודק, זה וואקום, והווקאום הזה מספיק חזק בשביל להוציא מעבד מסוקט סגורה.

לי זה כמעט קרה, כשראיתי שקשה מידי להוריד את ההיטסינק פשוט התחלתי לסובב אותו טיפה וזה השתחרר.

חוץ מזה, אם אני אגיע למפגש, אני אראה לך משהו עם בקבוק מים מלא וחור קטן שיראה לך עד כמה וואקום יכול להיות חזק.

פורסם

מה הכוונה שבפעם אחת הוא נשאר סגור? אז בשאר המקרים כשהוצאת את ההיטסינק הקליפס נפתח? ::)

כאילו זה היה ככה : אתה מוציא את ההיטסינק מושך אותו ואז המעבד יוצא והופ הקליפס נפתח? :P חוץ מהפעם שהוא לא נפתח כמובן...

עריכה: מישה אני יודע עד כמה ואקום יכול להיות חזק, אבל לא במצב הזה.

נ.ב שלחתי לך הודעה פרטית אם תוכל להתייחס אשמח מאוד ;D.

פורסם

Ohh, the egg experiment is cool ;p

Bug2000, in one of the cases the socket closure opened and in the other it didn't, and this vacuum is certainly strong enough.

פורסם

טוב אני לא אמשיך את הויכוח כי לא היה לי ניסיון עם המחשה הזאת נגיד ואתה צודק (אני אומר "נגיד" כי אני לא ממש מאמין אחרי הכל) אבל במקרה הזה הסוקט הוא הבעיה. :D

פורסם

Ohh, the egg experiment is cool ;p

Bug2000, in one of the cases the socket closure opened and in the other it didn't, and this vacuum is certainly strong enough.

לא.. לא הניסוי ביצה.

משהו אחר. קשה להסביר, אבל חבר שלי פתאום נזכר בזה אתמול באמצע "דודה" עצבנית ביותר.

פורסם

גם לי זה קרה עם פד טרמי

המעבד יצא כשהוא מודבק להיט סינק והידית היתה סגורה

פין אחד היה עקום אז ישרתי אותו

אחר כך צריך לנקות עם אלכוהול את המעבד וההיט סינק עד שכל השחור יוצא

לוקחים בחנות מחשבים שקית קטנה עם משחה טרמית מורחים ומחזירים הכל למקום.

זה נורמלי לחלוטין

פורסם

לא.. לא הניסוי ביצה.

משהו אחר. קשה להסביר, אבל חבר שלי פתאום נזכר בזה אתמול באמצע "דודה" עצבנית ביותר.

תנסה, דווקא נשמע מעניין :D

פורסם

ארמגדון תגיד לי את זה מהיום ועד מחר אני אומר לך שאין מצב שנוצר שם ואקום כל כך חזק שיכול להוציא מעבד מסוקט תקין.

ומה הקשר שאתה מזכיר כל הזמן שזה היה עם AS3? אתה רוצה להגיד לי שהוא עושה ואקום חזק יותר?? ::)!

ולפותח הת'רד, בשביל לבדוק אם באמת הסוקט פגום תוציא שוב בזהירות את ההיטסינק ותוציא את המעבד כשהסוקט נעול, אם הוא יוצא לך בקלילות ונכנס בקלילות אז זה סימן שהסוקט אינו תקין ובהחלט תוכל לבקש החלפה כי כל פעם שתוציא את ההיטסינק תחפש לאן נפל המעבד? ;D

bug2000

אתה טועה בגדול!

המעבד יוצא בקלילות מסוקט תקין אם יש חומר טרמי, בעיקר כזה שלא מבוסס כסף (בצבע לבן).

לי זה קרה פעמיים וזה יכול לקרות על כל לוח! הוואקום שנוצר הוא מספיק חזק בשביל להוציא את המעבד מהסוקט וזה לא בגלל סוקט פגום.

זה יכול לקרות על כל סוקט וזה יקרה אם תשים קצת יותר מדי חומר טרמי!

אני חושב שזה יכול לקרות בעיקר למעבדי INTEL ולא AMD כי השטח שנוצר בין המעבד לHS הוא הרבה יותר גדול בINTEL לאומת זאת השטח בAMD הוא מאוד קטן ואני לא חושב שיכול להווצר מספיק וואקום בשביל להוציא מעבד AMD יחד עם הHS מסוקט תקין.

לפותח התראד אני מאוד ממליץ לך שלא להוציא שוב את הHS או את המעבד ללא סיבה כי אם נעקמו לך פינים, אם תזיז אותם הם עלולים להשבר!

זה לא אמור להשפיע על המעבד בתנאי שלא נשברו פינים! מספיק פין אחד שבור בשביל שהמעבד יפסיק לעבוד.

אם זה עובד, עדיף שלא תיגע! Leave well enough alone!

פורסם

זה לא רק הואקום זה גם המנוף שהסינק יוצר

ביד סביר להניח שלא תצליח להוציא כי אין לך איך לתפוס את המעבד

בצורה שתיתן לך להפעיל מספיק כוח ישר על הסוקט

ופדים טרמיים- ביחוד האלה שבאים עם אינטל האחרונים יכולים להינמס ולהידבק די

חזק למעבד אפילו יותר ממשחה טרמית

כך שתופעה כזו סבירה לחלוטין ואין שום מניעה שתקרה לכל אחד ואחד מאיתנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים