עבור לתוכן

4870 מתחמם מדי

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ' גבוהות בהרבה ממה שאני רגיל. לפני מספר חודשים, כשעוצמת המאוורר הייתה 7% , הטמפ' במנוחה הייתה כ 50. אחרי כמה זמן הטמפ' עלו, והטמפ' הייתה 52-4 ברמת אוורור של 32%. ניקיתי אבק, והטמפ' נשארה קבועה, אך עם עוצמת אוורור של 7%.

לאחרונה התקלקל המאוורר העליון שלי במארז, ומשום מה הטמפ' קפצו משמעותית. כדי להגיע ל 50 מעלות, אני זקוק ללא פחות מ 70% אוורור. בעבר בעוצמה כזאת הייתי מגיע ל 46 מעלות. על 100% אוורור, הטמפרטורות יורדות לגבול ה 49-50, כשבעבר על עוצמה כזאת הייתי על 42/3 מעלות.

יכול להיות שהפסקת המאוורר במארז השפיעה בצורה כה משמעותית על ביצועי כרטיס המסך? לא הייתי מתפלא אם המעבד היה מתחמם, אבל מה כרטיס המסך קשור?

פורסם

כנראה שלמאורר העליון הייתה תרומה רצינית לקירור כרטיס המסך.

בדופן המארז (מול הכרטיס מסך) יש מאורר ?

תעשה סידור כבלים זה גם יכול קצת לעזור לקירור מרכיבי המחשב.

פורסם

אתה שוכח גם שיש אבק....וטמפ' הסביבה משפיעה בהתאם..כמו כן אם הסירקולציה במארז שלך נפגעה (מאוורר תקול) הדבר ישפיע ישירות על כלל הרכיבים..

פורסם
  • מחבר

אבק ניקיתי, הסביבה בטמפרטורה סבירה.

סידור כבלים יש. מאוורר ליד כרטיס המסך יש.

בקיצור, כנראה שנהרסה כל הסירקולציה.

פורסם

כל הסירקולציה לא..אבל חלקה בהחלט..

פורסם
  • מחבר

תגיד, אתה מרצה ללשון? מה אתה תופס במילה? :nixweiss:

בפעם האחרונה שמישהו תפס אותי במילה אני תפסתי אותו בלשון :silly:

בוודאי שלא כל, אבל זה סוג של ביטוי :P (או ליתר הדיוק שאתה אוהב, הגזמה)..

כמו להגיד "כולם נכשלו" כשתשעה נכשלו ;D

(סלח לי אם קצת חפרתי, אני פשוט טיפה עייף אחרי שחרשתי 8 שעות לאיזה מבחן בהיסטוריה :-X)

בקיצור, אני אשחק קצת עם המאוורר מחר (או ליתר דיוק, היום :hat:) ואעדכן.

נ"ב

נראה לי שזה הת'רד שלי עם הכי הרבה סמיילים אי פעם ;D.

פורסם

:facepalm:

בכל מקרה גם ההפרש בטמפ' הוא הגיוני..ואין לך מה"לדאוג"..שכן עוד 5-8+- מעלות זה לא מה שיעשה נזק לכרטיס שלך..במיוחד לא בטווח הנ"ל של הטמפ'..

פורסם

יכול להיות שזה בגלל שצריך להחליף משחה טרמית, שכן מומלץ להחליפה כל חצי שנה, וגם תנסה לשים מאוורר עליון חדש.

פורסם

ל- ronenur

אתה מחליף משחה תרמית לכרטיס המסך כל חצי שנה ?

פורסם

המחשב שלי אצלי פחות מחצי שנה לכן עדיין לא החלפתי

פורסם

אם אין בעיות התחממות אז אין צורך לרענן משחה כל חצי שנה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סידרתי את המאוורר העליון במארז ואין שינוי.. מה גם כשנגיד אני שם את המאוורר על 100%, לפעמים אני שומע עליות וירידות במהירות הסיבוב.. ז"א שהבעיה מקורה במאוורר של כרטיס המסך ולא בשום מקום אחר...

מה עלי לעשות עכשיו? האם יש אחריות על המאוורר של כרטיס המסך?

פורסם

במידה והמעלות של הכרטיס מסך כ"כ חשובות לך אתה מוזמן לירוכש גוף קירור צד שלישי כגון ה Twin Turbo של AC שעולה כ 160-180 ש"ח בחנויות השונות. הוא יוריד לך משמעותית את הטמפ' וגם את הרעש.

פורסם

אבל כמו שציינו כבר הטמפ' שלך הגיוניות בהחלט..מה הבעיה בדיוק ?

פורסם
  • מחבר

היא עלתה דרסטית.. על 100% אוורור אני על 51-2 מעלות, כשלפני כחצי שנה הייתי על 50 מעלות עם 7% אוורור.

במאמץ (גם על 100%) ממושך לפעמים המסך נהיה שחור ומראה סימנים של טמפרטורת יתר (וזה יכול להיות רק זה כי בדקתי כל כיוון אפשרי), למרות שלא בדקתי טמפ' מדוייקת.

דרייברים-מחקתי והתקנתי שוב.

מאווררים במארז-סידרתי (שהיו לי בעיות והיה חסר שמן).

סידור כבלים-יש.

וכמו שאמרתי מהירות הסיבוב של המאוורר משתנית מדי פעם (האחוזים נשמרים אבל ה RPM נופל, ואת זה שפטתי לפי הצליל ולא לפי מדידה מדוייקת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים