עבור לתוכן

OC למעבד Athlon II X3 435 על לוח GA-MA770-UD3

Featured Replies

פורסם

תדר הזיכרון שאתה רואה בביוס זה בעצם לא התדר שמקבל הזיכרון אלא זאת מכפלה שתלויה בתדר הבסיס, כך שאם תעלה את תדר הבסיס אוטומטית העלת את תדר הזיכרו, צריך לווסת את המכפלה כאשר עולים בתדר הבסיס. ה- HT (מהירות תקשורת מעבד-לוח אם) גם כן תלוי תדר בסיס לכן צריך להוריד את ערך המכפלה כאשר עולים בתדר הבסיס. PCI-E יש לו מצב linked שאז הוא תלוי תדר בסיס אז פשוט תקבע אותוו ידנית על 100 מגה הרץ.

פורסם

OK תודה.

נעלתי PCI-E על 100.

אני על 13.5*260 בניסיון ראשון, עבר בשלום שעה של מבחן מאמץ.

בגדול עד איזה תדר בסיס ניתן להגיע עם זכרון OCZ 4GB Kit DDR2 1066Mhz Blade Edition CL5

יש עוד משהו שמגביל את העלאת תדר הבסיס (מעבר למהירות הסופית של המעבד)?

[attachment deleted by admin]

פורסם

ביחס של 1:1..עד לתדר בסיס של 400..אבל כמובן שזה רק בתאוריה..ויעזור לך למשוך את המעבד עד גבול X..בלי הדאגה לזה שהזיכרון יגביל אותך.. ;D

פורסם

OK תודה.

נעלתי PCI-E על 100.

אני על 13.5*260 בניסיון ראשון, עבר בשלום שעה של מבחן מאמץ.

בגדול עד איזה תדר בסיס ניתן להגיע עם זכרון OCZ 4GB Kit DDR2 1066Mhz Blade Edition CL5

יש עוד משהו שמגביל את העלאת תדר הבסיס (מעבר למהירות הסופית של המעבד)?

כן ה HT. תוריד אותו לפני שאתה מתחיל את האוברקלוק. ה NB צריך להיות ב 2000. תוריד אותם כדי לראות לאיפה המעבד יכול להגיע.

פורסם

1. מה הקשר בין HT ל-NB? האם ניתן לנעול את שניהם?

2. מה זה להוריד HT? האם הכוונה ל-FBS? אחרת לא הבנתי

פורסם

hyper transport=HT זה הממשק תקשורת שבין המעבד לגשר הצפוני NB=north bridge

מהירות ממשק זה היא תוצאת הכפלה של תדר הבסיס במספר שאתה יכול לשנות

HT=Bus x m

פורסם

1. מה הקשר בין HT ל-NB? האם ניתן לנעול את שניהם?

2. מה זה להוריד HT? האם הכוונה ל-FBS? אחרת לא הבנתי

הכל עולה עם העלאת תדר הלוח.

אתה צריך לראות שאחרי שזה עולה זה עדיין נמצא בתחום שאפשר לעבוד איתו ולא יגביל את ה OC שלך.

למשל תדר ה HT הבריא ללוח הזה הוא 2000 שמתקבל מ 200 כפול 10 (ראה בלינק למטה). אתה למיטב הבנתי כרגע על 260. תוריד את המכפלה ל 6 כדי שזה לא יהיה הגורם המגביל. אותו דבר תבדוק לגבי ה NB. כנ"ל לגבי כרטיס המסך. כנ"ל לגבי הזכרונות. תוריד הכל.

הרעיון הוא לבטל את כל הגורמים האחרים ולהעלות את מהירות הלוח ובהתאם המעבד למקסימום. כך תדע את הגבול של המעבד/לוח ואז תוכל להגדיל את כל הגורמים האחרים בהתאם.

http://www.guru3d.com/imageview.php?image=17524

שים לב שבתמונה שקישרתי מדובר במעבד BE ככה שהשאירו הכל בסטנדרד ורק העלו את מכפלת המעבד.

פורסם

תודה על ההסבר, עושה לי קצת שכל בנושא.

לא התקדמתי מאז מפאת חוסר זמן, אבל אעדכן כשיהיה חדש.

[מחשבה]

פעם זה היה הרבה יותר פשוט, מכפלה*FBS ונגמר הסיפור:

בודקים מהירות מקסימלית שהמעבד סוחב, אח"כ FBS מקסימלי שניתן לסחוט וזהו.

והיום - איזה בלאגן: HT, NB, זכרונות, PCI-E. מה קרה? מלחמה?

[/מחשבה]

פורסם

גם פעם אם היית רוצה לבדוק לאיפה המעבד והלוח יכולים להגיע היית חייב להוריד/לנעול הכול. HT גם לא חדש, קיים במערכות AMD מאז מעבדי ה 64.

פורסם

ברוך הבא לעולם של AMD..וזה לא כזה מסובך..הHT פה הוא כמו הFSB של אינטל..ככה שאין יותר מדי..

פורסם

תמיד הייתי עם AMD... מאז K6-2 350 (אם זה אומר למישהו משהו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים