עבור לתוכן

מסך DELL מול מסך APPLE

Featured Replies

פורסם

קניתי היום מסך DELL U2410. סתם לצורך סקרנות. האם לחברת APPLE יש מסכים שעומדים בסטנדרטים של איכות התצוגה של המסך אותו רכשתי. אם כן אשמח לקבל הפניה לדגם ספציפי.

פורסם

קודם כל תתחדש,עשית רכישה מצויינת!

לאפל יש מספר מסכים שמיועדים בעיקר לגרפיקאים,אבל המחירים שלהם מגיעים לפי 2 או 3 לפחות מהמסך שקנית,לכן אני לא רואה סיבה בכלל להעלות זאת.

במיוחד אם אתה לא גרפיקאי.

אפל ידועה בהוצאת מוצרים לשוק שלא באמת עושים "וואו" אלא מוכרת אותם במחירים מוגזמים על סמך ההייפ שלה,אתה יכול לראות כל מוצר של אפל יש לו מתחרים שעושים את אותה עבודה ופיצ'רים נוספים במחירים נמוכים יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה. אומנם אני אכן לא גרפיקאי. אבל רק לצורך הידע. חשוב לי להבין מה אמור להיות במסכים שלהם כל כך טוב. הסתכלתי מעט על המסכים שלהם. ראשית ממה שראיתי אין להם מבחר. שנית, ההנדסת אנוש שלהם לא מתקרבת למסך של דל (פיווט וכל שאר הכיוונונים).

המסך שלהם אכן יפה בעיצוב. השאלה מה לגבי איכות המסך עצמו. על זה אני שואל ואשמח לקבל אולי פרטים טכניים של ממש

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק..אבל אין בו פרטים טכניים מעבר לסוג הפאנל (LED) ורזולוציה.

פורסם

אפל ידועה בהוצאת מוצרים לשוק שלא באמת עושים "וואו" אלא מוכרת אותם במחירים מוגזמים על סמך ההייפ שלה,אתה יכול לראות כל מוצר של אפל יש לו מתחרים שעושים את אותה עבודה ופיצ'רים נוספים במחירים נמוכים יותר.

הנה התשובה לשאלות שלך - אף אחד לא טוען שהמסכים של אפל טובים יותר אלא הם רק נראים טוב יותר מבחינה עיצובית ויש סביבם הרבה הייפ. מבחינת המפרט של המסכים שלהם, ברוב המקרים מדובר במפרט נחות שעולה יותר לעומת מסך אחר.לדוגמא, ה-Apple LED Cinema Display בגודל 24 אינץ' מכיל פאנל IPS אך אין לו שום אפשרות למחשב מלבד חיבור Mini DisplayPort כך שהמסך לא רק שמתאים למחשבי MAC בלבד, אלא שהוא מתאים למחשבי MAC חדשים בלבד ומדובר על דגמים בודדים. מבחינת המחיר, הוא עולה כ-300 דולר יותר לעומת המתחרים שלו מבית HP ו-DELL באותו גודל. רוצה לחבר אותו לקונסולה או מזרימדיה? אפל לא מאפשרים לך לבצע זאת ועלייך לרכוש מתאם לכל סוג חיבור שתרצה (DVI, HDMI וכו').

http://www.amazon.com/Apple-Cinema-Display-24-Inch-MB382LL/dp/B0013FMLXK

פורסם
  • מחבר

המסך עליו דיברת

Apple LED Cinema Display בגודל 24 אינץ' מכיל פאנל IPS

האם הוא מבחינת נתונים יבשים מתעלה על פני המסך שלי?

DELL U2410

אני מתכוון מבחינת נטו איכות תמונה. ברור לי שכל הפיצ'רים מסביב אצל הדל ברמה הרבה יותר גבוהה. מספיק שמסתכלים על אפשרות ההגבה האנכית ברגל של הדל לעומת האפל. לדעתי בזיון שאין כזו אופציה במסכים בעלויות כאלו באפל

פורסם

מה זה בדיוק משנה נתונים יבשים? הרי ממילא לא משנה עבורך אחוז מכלול הצבעים המוצג או רמת הניגודיות כי זה לא בהכרח אומר שאיכות התמונה תהיה טובה... אין שום ביקורת שמשווה בין שני המסכים הללו ולא מצאתי שום ביקורת מפורטת על המסכים של אפל שמכילה מידע על דיוק צבעים או אחידות התצוגה.

הנה הביקורת הכי קרובה להיות מקצועית שמצאתי אחרי חיפושים רבים:

http://www.macworld.co.uk/mac/reviews/index.cfm?reviewid=2937&pn=1

שים לב שהמסך של אפל הוא Glossy שמבחינתי זה חסרון כי הצבעים מוצגים בצורה מוגזמת על המסך לעומת הנייר בדפוס. בנוסף לכך, למסך של אפל יש תאורה אחורית מסוג LED שאמורה לספק גוון שחור עמוק יותר, אך שוב אין ביקורת שמשווה בצורה רצינית בין המסך הנ"ל למסכים "רגילים".

פורסם
  • מחבר

תודה על ההשקעה. לא ברור הענין שאין להם מפרט מדוייק על המסך..חשוד משהו.

עכשיו אני מבין למה שנאתי אותם מזמן...

פורסם

מידע מעורפל = מניעת אפשרות להשוואה למסכים אחרים = הזדמנות מצוינת עבור אנשי המכירות של אפל.

פורסם

קודם כל,תגיד תודה שרכשת את המסך במחירו כיום(אלא אם כן הלכת על הכי יקר שיש).

במחיר כזה אין ספק הדל הוא מציאה.למרות שאתה מוסיף כ-1000 ש"ח על עוד 2''.

עזוב אותך מהשוואה לאפל ותהנה מהמסך שלך..

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך לגמרי. הם הגיעו למצב שרוכשים אותם בגלל המותג פחות בגלל התמורה...לפחות בתחום הזה. המסך יפה. מגניב. ונראה טוב.

המסך שקניתי מעולה. ועברתי אליו ממסך של דל 2007FP ככה שידעתי לקראת מה אני הולך. הדבר היחידי שמבאס במסך הזה זה שהם החליפו את הרגלית הייחודית שהייתה להם בצורת V לרגלית בצורת ריבוע מגושם...אבל שאלו יהיו הצרות של כל אחד מאיתנו בחיים.

תודה..ושתהיה אחלה של שבת. אני בנתיים חורש למבחן ועושה סיכומים עם המסך החדש :)

פורסם

תודה. אומנם אני אכן לא גרפיקאי. אבל רק לצורך הידע. חשוב לי להבין מה אמור להיות במסכים שלהם כל כך טוב. הסתכלתי מעט על המסכים שלהם. ראשית ממה שראיתי אין להם מבחר. שנית, ההנדסת אנוש שלהם לא מתקרבת למסך של דל (פיווט וכל שאר הכיוונונים).

המסך שלהם אכן יפה בעיצוב. השאלה מה לגבי איכות המסך עצמו. על זה אני שואל ואשמח לקבל אולי פרטים טכניים של ממש

מספיק להשמיץ את מסכי אפל בתור "סתם יקרים".

נראה כאילו ראית מסכי אפל כבויים בלבד, או שהידע שלך ניזון מ"מיפרטים כתובים", או שאתה ניזון

מחוות דעת של "מומחים" --- כל זאת, במקום לראות _בעיניים שלך ממש_ תמונות צבעוניות על המסך.

מי ראה תמונות צבעוניות על מסכי אפל יקרים ואיננו עיוור צבעיים, רואה שמסכי אפל עולים לפחות בדרגה

אחת על כל המסכים הביתיים שמראים בחנויות למחשבים ביתיים. המסכים הביתיים (כולל הנחשבים לטובים)

מזייפים צבעים בצורה נוראית. במסכי אפל היקרים --- הצבעיים הרבה יותר קרובים לצבעים הטבעיים וזה כף

גדול.

לא יודע מה זה עוזר למי שאינו בעל מחשב איפל, כי נידמה לי שהם מוכרים את המסכים המעולים (!!!) שלהם

רק לבעלי מחשבי איפל, או שיש בעיות טכניות שמונעות את השימוש האופטימלי במסכים כאילו במחשבי PC שאינם APPLE.

פורסם

איך בדיוק המסכים של אפל יותר טובים אם הם משתמשים באותו פאנל ואותו מכלול צבעים כמו דגמים אחרים בשוק? אני דווקא ראיתי תמונות על מסכי אפל (עבדתי בהוצאה לאור) אך קח בחשבון שמסך מסוג Glossy, כמו המסכים האחרונים של אפל, יוצר אפקט מוגזם של כל צבע ובסופו של דבר מה שחשוב הוא מה שיוצא על הנייר ולא מה שרואים על המסך. אם קיים הבדל בין המסך לנייר, איך זה בדיוק עוזר לעורך גרפי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים