עבור לתוכן

Lepai TA2020 - מודינג למגבר, כרטיס קול וסראונד (עדכון 14/2/10 ע"מ 2)

Featured Replies

פורסם

לא מזמן קניתי את ה Lepai TA-2020 בכ 20 דולר. הוא מגבר T-AMP מדהים בפני עצמו יחסית למחיר. קראתי קצת ב diyAudio וראיתי שניתן ע"י החלפת כמה קבלים, נגדים ועוד כמה חלקים להגיע לאיכות סאונד מאוד טובה. מה שאני הולך לעשות הוא לשדרג את ה Lepai, להחליף OPAMP לכרטיס קול ולתלות את הרמקולים סראונד.

נתחיל עם כמה תמונות של הציוד:

img2762mj.th.jpg img2764jx.th.jpg img2765fk.th.jpg

ניתן לראות בתמונות את עיקר הציוד, ואת ה Lepai במצב "סטוק".

מה בתכנון

המגבר - Lepai

1. החלפת קבל המתח הנוכחי בקבל 4700uF / 6800uF / 2200uF 16/25v

2. החלפת הסלילים הקיימים באיכותיים יותר 10uH 2.3A Coil Inductor (Toroidal) x5

3. הלחמת ה OPAMP החוצה והלחמה של סוקט תואם. (8-DIP).

4. החלפת ה OPAMP לאחד איכותי של National Semiconductor, דגם LM4562. (הנוכחי הוא ג'יפה).

5. החלפת קבלי הכניסה (סאונד) לקבלים איכותיים מסוג 2.2uF 250v Polypropylene Film

6. החלפת כל קבלי ה Decoupling באיכותיים מסוג פוליאסטר 2.2uF 16v / 25v Polyester MKT

7. החלפת קבל נוסף (קרוב ל Tripath IC) באחד איכותי מסוג 470uF 25v Panasonic FC

8. החלפת קבל נוסף (קרוב ל Tripath IC) באחד בעל ערך תואם 100uF 63v

9. החלפת כל הפוטנצייומטרים באיכותיים יותר 100K לוגריתמי.

10. החלפת כל הנגדים והקבלים של מעגל ה Tone Control בערכים תואמים (הערכים שקיימים פשוט לא קשורים למציאות). 20k 10k 2k2 5.6nF 56nF 1nF 10nF

11. החלפת כל שאר הנגדים לנגדים כחולים (Metal Film) תואמים לערכים PCB.

12. החלפת כל שאר הקבלים לאיכותיים (כחולים / ירוקים Tantalum) תואמים לערכים ב PCB.

13. הפעלת מעגלי ה Protection ב Tripath IC (הם מושבתים מסיבה מסויימת).

14. הוספת לד כאינדייקציה ל Overload על המגבר.

כרטיס קול - Audiotrak Maya 5.1 MK-II POS

הכרטיס הוזמן לפני כמה ימים דרך eBay וצריך להגיע כל רגע בדואר שליחים EMS.

1. החלפת כל ה OPAMP's (כל הצ'אנלים) ב LM4562. הכרטיס משתמש בשבב Envy24 של VIA, וע"י החלפת ה OPAMP אני מקווה מאוד שיהיה אפשר להתקרב לאיכות של כרטיסים יקרים הרבה יותר, לדוגמת האודיופיל 24/96.

תלייה של ה Peerless וחיווט

1. כמה דיבלים בקיר + כבלים OFC פשוטים.

רשימת רכיבים

1. 4700uF / 6800uF / 2200uF 25/16v Electrolytic Capacitor x1

2. 10uH 2.3A Coil Inductor (Toroidal) x5

3. National Semiconductor LM4562 Operational Amplifier x5

4. 2.2uF 250v Polypropylene Film Capacitor x2

5. 2.2uF 16v / 25v Polyester MKT Film Capacitor x5

6. 8PIN DIP Socket x10

7. 470uF 25v Electrolytic Capacitor (Preferably Panasonic FC or HFQ) x2

8. 100uF 25v Electrolytic Capacitor x1

9. 100k Logarithmic POT x3

10. Metal Film Resistor 1/2W - 20k x3

11.Metal Film Resistor 1/2W - 2k2 x3

12. Metal Film Resistor 1/2W - 10k x3

13. Metalized Polyester Film Capacitor 5.6nF x3

14. Metalized Polyester Film Capacitor 56nF x3

15. Metalized Polyester Film Capacitor 1nF x3

16. Metalized Polyester Film Capacitor 10nF x3

17. Replace all remaining ceramic capacitors with PCB printed values of Green / Blue caps (Possibly Tantalum, Preferably Polyester )

18. Replace all remaining resistors with PCB printed values of high quality blue ones (Metal Film Resistor 1/2W)

ואיך אפשר בלי תמונות

http://picasaweb.google.com/nirazuelos/LepaiTA2020ModdingII#

תאחלו לי בהצלחה! :)

• תגובות 40
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנושא שדיברת איתי עליו בפרטי הסתדר?

אם אתה צריך עזרה במשהו (חלקים, כלים, עבודה), אתה מוזמן.

קח בחשבון שה-LM4562 הוא שבב עם דרגת כניסה של BJT. זה אומר שמעגל שלא תוכנן לכאלה מגברי שרת עלול לגרום בעיות - תוודא שהמעגל שאתה שם אותו בו לא מכיל נגדים גדולים מדיי בכניסה להדקי השבב אחרת תקבל שגיאת DC גבוהה יחסית וזה לא בריא.

פורסם
  • מחבר

יש כבר כמה וכמה אנשים שהשתמשו ב LM4562 ללא בעיות. בכל מקרה, סביב השבב יש כמה נגדים של 20K ו 10K.

יש התקדמות עם המגבר (הצלחתי להוציא Output בשני הצ'אנלים) אבל הצ'אנל השמאלי די בעייתי , הוא מוציא המון רעשים והסיגנל בכללי באיכות מאוד נמוכה, בעוד שהצ'אנל הימני נקי ללא בעיות. בדקתי את ה Output ישירות מה Tripath (פינים 20 עד 24) והסיגנל בשמאלי עד עם המון רעשים ו"מלוכלך". הבעיה היא כנראה עוד לפני השבב (אולי Decoupling Caps, למרות שהחלפתי אותם ב Polyester 2.2uF). אני מקווה מאוד שהבעיה היא לא בשבב עצמו כי אז אני בבעיה מאוד גדולה.

נ.ב. יכול להיות שגם הבעיה ב OPAMP - כאמור ה JRC4558 המקורי "מת" ולכן קניתי באבן אלקטרוניקה (שד' הרציון) מגבר שרת חלופי: ST LAB 4558C. אולי הוא לא בדיוק מתאים ולכן גורם לבעיות.

אם יש לך רעיון אשמח לשמוע :)

פורסם

יכול להיות בעיה בקבלים בכניסה, בעיה בספק או יש שם ספק נפרד במשהו לשני הערוצים, יכול להיות גם מגבר שרת. כמו שאמרתי אם לא בא לך לחכות למגבר שרת אחר אתה מוזמן אליי לקחת אחד או שניים בינתיים. אולי תמצא עוד משהו שאתה יכול להיעזר בו.

פורסם
  • מחבר

אהלן, החלקים הגיעו!

IMG_2794.JPG IMG_2779.JPG IMG_2789.JPG

כל החלקים נקנו בסימן טוב (שד' הר-ציון תלאביב). הוא היה כ"כ נחמד שהוא נתן לי להיכנס למאחורה ולחפש את מה שאני צריך!

הוא אפילו עזר לי עם הערכים. אני בהחלט חוזר לשמה שוב (במקום לאבן אלקט').

כל מה שנשאר כרגע זה כמה קבלים שלא היו לו (ערכםי מאוד נמוכים), מחברי RCA נקבה מוזהבים ופוטנציומטר לוגריתמי 100K שעד עכשיו לא מצאתי.

גם כן ה OPAMP הגיע - הזמנתי כמה דוגמית מה OPA2132A ומה OPA2132AP.

IMG_2802.JPGIMG_2810.JPGIMG_2811.JPGIMG_2816.JPG

עדכון נוסף בקרוב :)

[br]פורסם בתאריך: 20.01.2010 בשעה 22:18:56

הקבלים הבאים הוזמנו בתור ה Input Capacitors (קבלי הכניסה):

WIMA Polypropylene Capacitors MKP10 2.2uF 250V x2

!BTw6R0gBGk~$(KGrHgoH-CoEjlLluzl+BKKHfvnYz!~~_35.JPG

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280450663129&ssPageName=ADME:B:BCA:US:1123

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני מעדכן ומדווח על התקדמות!

קודם כל הקבלים של WIMA (קבלי כניסה - Input Caps) הגיעו ואיתם גם ה National LM4562.

IMG_2861.JPG IMG_2865.JPG IMG_2869.JPG

ובעניין המגבר, הינה סיכום למה שקרה עם המגבר לבסוף:

עוד בזמן ההתעסקות (ממש בהתחלה) ניסיתי לחבר אותו לרמקולים כדי לבדוק אותו, אבל ברוב טיפשותי במקום לחבר לרמקול, חיברתי בטעות למגבר, כלומר חיברתי מגבר למגבר! מה שקרה הוא שהיה קצר וה Lepai הפסיק לעבוד (למזלי המגבר השני של ה Microlab בסדר כי יש לו הגנה כנראה). אחרי כמה התעסקויות הצלחתי להחזיר אותו כמובן לחיים (אתה זוכר) אבל רק צ'אנל אחד עבד. הצ'אנל השני היה "דפוק", ורק אחר כך הבנתי שזה הצ'אנל המקוצר, ובעצם שרפתי את ה Tripath.

אז כרגע יש לי פה אחד חדש לגמרי, ועם ציוד הלחמה חדש (שואב בדיל, פלקס, ברזלית וכל השאר) אני מקווה מאוד שאצליח להשלים את הפרוייקט.

הלחמתי החוצה את ה JRC 4558 והלחמתי במקומו סוקט מתאים ועליו הלבשתי את ה LM4562. בנוסף החלפתי חלק מה Decoupling Caps לסוג Polyester ובנתיים הכל מתקתק.

IMG_2849.JPG IMG_2851.JPG IMG_2854.JPG IMG_2858.JPG

פורסם

יפה מאוד, תמשיך לעדכן. אני אומנם מעודכן גם בפרטי, אבל את התמונות עוד לא ראיתי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני מעדכן שוב.

החלפתי קבל H-bridges של 16v 100uF ב Jamicon 470 uF 25v וקבל שהיה מחובר ל OPAMP באחד של 100uF 25v גם כן של Jamicon (הקודם היה בעל ערך לא נכון). החלפתי גם כן כמה קרמים לפוליאסטר. סליל שהיה באיכות נמוכה וטיפל במתח שנכנס (כנראה פילטר) הוחלף ב Toroid. קבל הסינון (Power Stiffener) היה בעל ערך של 2200uF 16v והוחלף ב 4700uF 25v, גם כן חיברתי אליו במקביל קבל סינון פוליאסטר נוסף של 100nF. ולסיום, הלחמתי את ה WIMA's. והסאונד - נפלא :xyxthumbs:

נ.ב. שימו לב שעטפתי את הסליל בקצת דבק מבודד על מנת למנוע קשתות חשמליות עם שאר הרכיבים.

בעדכון הבא - החלפת כל הסלילים ב Output גם כן ל Toroid (הנוכחים פשוט זבל). לשם כן אני אצטרך קירור קצת יותר קטן כי אין כרגע מקום. יש לי כרגע קירור אבל צריך לחתוך אותו קצת. יש כאן אולי מישהו מראשון עם דרמל / כלי אחר לחיתוך / או עם Heatsink חלופי מתאים? אשמח להצעות.[br]פורסם בתאריך: 12.02.2010 בשעה 18:44:31

כמובן, איך אפשר בלי תמונות:

IMG_2883.JPG IMG_2870.JPG IMG_2878.JPG

אני מזכיר לכם, ניתן לראות את האלבום השלם עם כל התמונות כאן: http://picasaweb.google.com/nirazuelos/LepaiTA2020ModdingII#

נ.ב.2 כמו שאפשר לראות ה WIMA's מחוברים בכמה חוטי חשמל, האם זה פוגע "בביצועים"?

פורסם

1. שוב, יפה.

2. יש לי דרמל, משחזה שולחנית, מקדחת עמוד, מסור אנכי, ועוד כמה כלים. אתה מוזמן לביקור. אה כן, ויש לי גם כמה גופי קירור, תבדוק אם משהו מתאים לך באותה הזדמנות :)

3. Jamicon? יש להם סדרות טובות? כי הדבר הראשון שקופץ לי לראש הוא הקבלים הנוראיים שלהם שישבו (ועדיין יושבים) בכרטיסי קריאטיב.

4. סביר להניח שאין באמת צורך בבידוד על השנאי.

5. אם אפשר להימנע מהחוטים בדרך לקבלים זה עדיף (במקרה הזה אני לא יודע אם זה ישנה משהו, זה משפיע בעיקר בתדרים גבוהים שבהם כל תוספת חוט מגדילה את הסיכוי להיפוך פאזה.

פורסם
  • מחבר

1. תודה :)

2. שוב תודה, נדבר על זה כבר בפרטי.

3. אני מודע לכך שהם לא ה Top שב Top, אבל זה הדבר הכי נורמלי שמצאתי, וחרשתי את כל שד' הר-ציון בשביל ה Panasonic FC / HFQ. מה שכן, ואני לא בטוח שזה נכון, קראתי שהסדרות של Jamicon שעומודת בטמפ' של עד 105 הן כבר נורמליות ואין כ"כ בעיה להשתמש בהן במגבר.

4. הכל ליתר בטחון, אלא אם כן אתה יודע שזה יכול להזיק ואז אני אוריד את זה (אולי השנאי יכול להתחמם ולהמיס את הבידוד.. לא יודע).

5. זה גם מה שאני חשבתי פחות או יותר, אבל ה WIMA's פשוט ענקיים ואם תסתכל שוב על החורים אין שום סיכוי שבעולם לחבר אותם ישירות, לכן אני צריך איזשהו מחבר. השתמשתי בחוטי חשמל פשוטים מצופים בדיל, אולי כבל שמיועד OFC עבה יותר שמיועד לרמקולים יהיה עדיף? מן הסתם שיהיה צריך להוריד כמה גידים.

פורסם

אין לך סיבה לדאוג מהכבלים שהלבשת על הקבלים, רק תנסה לעשות אותם ארוכים כמה שפחות וזהו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מקצר אותם עכשיו, אעדכן.

פורסם
  • מחבר

קיצרתי את החוטים. זה כמעט הכי קצר שאני יכול כי אני צריך טיפה חוט בשביל להשכיב אותם כדי שהם ייכנסו לתוך המארז.

IMG_6505.JPG

פורסם

ח"ח על העבודה.

שקלתי לעשות את אותו הדבר ב audigy2, אם כי רק את החלפת ה oamp וקבל היצוב.

כל השאר כבר נראה לי מוגזם בשביל הכרטיס, אבל כמובן שזה בעיני המתבונן.

דרך אגב, אולי תסכך את כל יחידת ההגבר שלא תקבל השפעה מהספק שלידו.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

אשמח לעוד תגובות, יותר תגובות = יותר מוטיבציה ;)

קבלו עדכון נוסף. פה החלפתי כבר המון חלקים ואין לי כ"כ רקורד אז מה שאני זוכר בשלוף:

1. החלפת הנגדים ב Metal Film 1/2W של Vishay. בנוסף כל הנגדים הוחלפו בערכים תואמים ב PCB, מה שהיה מותקן לא היה קשור למציאות. נשארו עוד כמה קבלים בודדים.

2. החלפתי כמה קבלים קרמים של 100nF ב Evox Rifa Polyester.

3. הארקתי את הפוטנציומטר של הווליום, ושמתי דבק חם על החוטים של הקבלי כניסה כדי שלא יתלשו לי.

נשארו לי עוד כמה קבלים שלא היו לי והגיעו רק היום, ואיתם אוכל לסיים לטפל ב Tone Control.

רוב השינויים שעשיתי היו במעגל של ה Tone, שהוא פחות או יותר James Baxandall. כמו שציינתי, הערכים שהיו מותקנים לא היו נכונים בעליל, ואחרי החלפת רובם אני יכול להגיד באופן כמעט מוחלט שהפוטנציומטרים של ה Treble / Bass מתפקדים טוב מאוד. על פי בדיקות שנעשו ב diyAudio, ה Response Frequency הוא כמעט Flat.

אחרי כל השידורגים אפשר כבר לשמוע את כל הפגמים של הרמקול (אולי הוא כבר לא דנמרק? אני לא יודע) הטוויטר צורם וגורם לכאבי ראש. המיד פחות מדויק אבל לעומת זאת הנמוכים טובים מאוד. המגבר הזה מפתיע אותי מחדש כל פעם, הוא נשמע כ"כ מדויק.

ציינתי קודם לכן שקיבלתי עוד כמה רכיבים. קיבלתי כמה נגדים וקבלים שהיו חסרים לי (כאמור ערכים נמוכים 1nf 56nf 5.6nf) שיעזרו להשלמת ה Tone Control. בנוסף קיבלתי פוטנציומטר 100k של Bourns Mexico וקבלים פוליפרופילן 2.2uF 250v של MKT. יש לי שני שאלות:

1. הפוטנציומטר לא לוגריתמי וגם לא דואלי. ככל הנראה אני יכול להחליף אותו לאחד שיתאים. השאלה שלי היא מה כדאי, ALPS או Bourns (את ה ALPS הזמנתי כבר, אבל ה Bourns קיבלתי בחינם) ואילו ערכים יהיו עדיפים, 50k או 100k.

2. האם כדאי להחליף את ה MKT ב WINA? כאמור הם בדיוק אותו הדבר מבחינת הערכים.

וכמובן תמונות.

של החלקים -

IMG_6534.JPG

ושל המעגל -

IMG_6517.JPGIMG_6512.JPGIMG_6532.JPGIMG_6521.JPG

יום טוב! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים