עבור לתוכן

מסך HD רחב ואכותי - עבודה ממושכת מבלי שישרוף עיניים

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים,

[קראתי את הנעוצים והשאלות האחרונות אך לא מצאתי תשובה לצרכיי]

אני מעוניינת לרכוש מסך חדש באכות גבוהה המיועד לישיבה ממושכת מולו, 10-12 שעות ביום, כל יום. המסך שברשותי כרגע (CRT) שורף את עיניי גם עם הנמכת בהירות משמעותית. מחפשת מענה שייתן לי בהירות גבוהה (על מנת לעבור מכתיבה לצפייה בלי להתעסק בהגדרות) ללא תחושת צריבה בעיניים.

כרטיס מסך קיים - ATI RADEON HD 4670.

צופה כרגע ברזולוציה - 1280x960 ב- 100 HZ, כך שזה מינימום הדרישה מהמסך. עדיף כמובן רזולוציה ורענון גבוהים יותר (הכרטיס תומך בהרבה יותר).

מיועד לכתיבה (דורש רענון מהיר), אינטרנט וצפייה בסרטים (16:9, HD).

גודל רצוי - 22-24"

טווח מחיר - רצוי עד 1400-1500 ש'. אם ישנה הצעה מיוחדת במחיר גבוה יותר, מבקשת גם לשמוע.

מעוניינת במוצר בעל אמינות גבוהה (המסך שלי כרגע פועל כבר 15 שנה! ללא תקלה - HITACHI), ניגודיות גבוהה וצבעים חיים.

תודה על כל מענה,

יפעת.

פורסם

מסכי LCD עובדים ב-60 הרץ, לא יותר ולא פחות.

תופעת עיפות העיניים יכולה לנבוע מהמון סיבות החל מקצב ריענון נמוך וכלה בתאורה הסביבתית (מקור אור שמשתקף כמו חלון פתוח או אפילו פלורסנטים שמהבהבים בדיוק בתדירות ריענון המסך או באחת מהכפולות שלו).

רוב הסיבות האלו אינן תקפות כשמדובר ב-LCD שכן הוא "מתרענן" בצורה שונה לחלוטין מהצורה שבה מסכי CRT עושים את זה.

נראה לי שאת צריכה לקרוא יותר על ההבדלים שבין מסכי CRT לבין LCD ע"מ להגיע להחלטה צרכנית נבונה בקשר למסך שאת הולכת לקנות.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.

קראתי והתעדכנתי בקשר להבדלים.

האמת שהנחתי שעדיף בכל מקרה לעבור למסך LCD שוודאי יקל על הצריבה, ולו רק מהטעם שהוא חדיש יותר טכנולוגית, ושיקולים של עבודה ממושכת שיפרו את הנדסתו (שלי בכל זאת הונדס לפני 15+ שנה).

האם תדר רענון של 60 HZ לא יעייף יותר? או שב-LCD משנה רק מהירות קצב הרענון ולכן דווקא יעייף פחות?

האם כדאי לרכוש CRT מדגם חדש יותר ובעל נתונים גבוהים יותר? או אולי בכלל ישנה טכנולוגיה יעילה יותר משתי אלו?

תודה,

יפעת.

פורסם

גם אם תרצי מאוד, CRT איכותי את לא תמצאי כיום, ככה שזה לדעתי יורד מהפרק.

מכיוון ש-LCD עובד אחרת מ-CRT בכל הקשור לקצבי ריענון (למעשה הוא עובד בדיוק הפוך), אין כבר את תופעת הריצודים המוכרת כ"כ ב-CRT ולכן אם זה מקור לעייפות העיניים שלך, את לא תסבלי מזה בשימוש ב-LCD.

פורסם

1. אין היום להשיג CRT איכותי במחיר שפוי אם בכלל - ודאי לא בגודל שמתחרה ב-LCD

2. מסכי LCD לא מרצדים כלל - גם ב-60HZ. הסירי דאגה מליבך.

לשימושים שציינת אל תתקרבי למסכים מבוססי TN (יש מאמר בכתבות אצלנו לעיונך) - רק IPS או VA באים בחשבון.

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b

בתקציב שלך יש רק שתי אפשרויות מצויינות - DELL2209WA שמעט קשה להשגה וה-LG W2220P שכמעט זהה לא ומעט יקר יותר.

שניהם בגודל 22' עם פאנל E-IPS רחב, ברזולוציה של 1680X1050 ולא FHD כבקשתך.

ל-LG יש כניסת HDMI בעוד ה-DELL מתהדר ב-USB-HUB מובנה.

הקפיצה הבאה היא ל- DELL U2410 המעולה בסביבות ה-3000 ש"ח אבל מדובר במסך 24' ברזולוציה של 1920X1200 עם כל כניסה אפשרית כמעט, קורא כרטיסים, USBHUB וארגונומיה כמעט מושלמת.

הנה סקירה של דגמים מקבילים מהעבר הקרוב: http://hwzone.co.il/reviews/graphics/lcd24_part1

השקעה מאוד מאוד משתלמת לטווח ארוך - במיוחד לשימושים שלך.

יש את ה-SAMSUNG F2380 עם פאנל C-IPS בגודל 23' ורזולוציה 1920X1080 בסביבות ה-1800 ש"ח אבל הוא מומלץ אך ורק לשימושי טקסט ולכן קשה יותר להמליץ עליו לשימוש מגוון כמו סרטי HD וודאי לא גיימינג.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה על התשובה המפורטת!

קראתי, השוויתי, סקרתי שווקים. אני מבינה שפאנל IPS הוא המוצלח ביותר עבורי, ומבין ההמלצות אין ספק שה-DELL U2410 הוא מסך מדהים, ואנסה לגייס עוד קצת תקציב עבורו. מצאתי אותו ב-2586 ש' בשניידר.

אני מקווה רק שה-2410 מוצלח יותר מה-2407 שנסקר בהשוואת מסכי 24" (שאגב הלינק להמשכה אינו עובד), שלא הסתמן כמוצלח מבין הארבעה. בכל מקרה, נראה שחוויית העבודה מול מסך 24" כה נוחה שהיא שווה את תוספת המחיר.

השאלות היחידות שנותרו - האם מוצרי דל אמינים לאורך זמן? האם כרטיס המסך שלי מספיק חזק?

תודה, יפעת.

פורסם

בתור משתמש כבד במיוחד של ה-DELL2407WFP מזה כשלוש שנים אני יכול להעיד שהוא מסך מעולה ואחד הטובים שיש למרות החששות הנ"ל.

היחיד שראיתי שעדיף עליו במעט הוא ה-DELL 2007FP שכבר אינו זמין ומסך EIZO שעולה יותר מכפול.

הכרטיס שלך חזק מעל ומעבר כל עוד מדובר בשימושים שציינת + גיימינג קל-בינוני.

בחירה נבונה מאוד לדעתי - תתחדשי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים