עבור לתוכן

קיים מתאם פשוט מחיבור 3PIN ל-4PIN למאוורר (לשליטה על הסל"ד מלוח האם)?

Featured Replies

פורסם

יש לי 3 מאווררי S-FLEX 1200RPM ולוח X38-DS4ץ הם מגיעים עם חיבור 3PIN ועל הלוח יש לי שני חיבורי 4PIN המאפשרים שליטה על המהירות דרך הביוס/PWM או דרך SPEEDFAN למשל.

מישהו יכול להפנות אותי למתאם הנדרש? יש דבר כזה?

אם לא, אולי איזה FANBUS פשוט וזול או פשוט ממיר ל-5V/7V קבוע (פחות מומלץ).

תודה!

פורסם

אתה יכול לחבר אותם לחיבור ה3 פינים..ולשלוט בהם בעזרת SPEED FAN (יש מדריך בסטיקי)..אתה לא צריך מתאם.. ;D

פורסם
  • מחבר

לפחות לפי הסכמה של הלוח רק ה-PIN הרביעי נועד לשליטה במהירות - השלישי לקריאה/ניטור ושני הראשונים למתח/אדמה.

איך זה עובד עם 3 בלבד?

בכל מקרה אנסה... תודה!

פורסם

ליתר דיוק הפין הרביעי הוא PWM

אתה לא צריך אותו בשביל לשלוט במאווררים, PWM זו רק דרך אחת לשלוט בהם..

עם 3 פינים אתה שולט בהם בצורה רגילה על פי מתח משתנה. מגדיר בביוס ואז שולט בהם דרך SpeedFan

פורסם
  • מחבר

תודה - לאט לאט אני אקלוט :P...

מה להגדיר בביוס?

רפרפתי מעט על האפשרויות ולא ראיתי משהו בולט (לוח GA-X38-DS4 שממש מתחנן לעדכון ביוס אבל אין לי את הזמן לקחת את הסיכון לתקלה).

עריכה: קראתי שוב את המדריך... ניגש לבדוק.

פורסם

היום עדכון ביוס נהיה כל כך פשוט שזה ממה לחשוש..זה עניין של שניות..

ובביוס חפש את האפשרות לשלוט על המאווררים ( SMART FAN וכו) ושם תגדיר לפי המדריך.. ;D

פורסם
  • מחבר

כשהגדרתי PWM בביוס לא ממש הצלחתי לשלוט על משהו.

כשהגדרתי voltage הצלחתי לשלוט רק על המאוורר שמחובר ל-SYS_FAN אבל על ה-CPU_FAN וה-PWR_FAN לא הצלחתי משום מה.

בלי קשר, מאז שהתחלתי להתעסק עם זה התחלתי לקבל BSOD עם הערות בסגנון של NON_PAGED_???_FOUND_AT_???_AREA או משהו כזה.

חשבתי שזה כרטיס מסך אבל החלפתי שלושה וזה חוזר על עצמו... אין לי זמן לבדוק לעומק ועכשיו הוא מושבת :pissed:

פורסם

בספק אם שינוי ההגדרה הוא זה שגורם לנפילות, בכל מקרה נסה עדכון ביוס ;D

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאולי חיבור המאווררים ללוח במקום לספק (כמו קודם) גרם לקצר/עומס או משהו בסגנון...

יש היום דרך לעדכן ביוס בקלות ולא עם FLOPPY? דרך ה-@BIOS של גיגבייט? זה פתרון יציב דיו?

יש ללוח ביוס F3 וגרסה חדשה יותר ב-BETA. לא מומלץ להתעסק על BETA בביוס, נכון?

פורסם

דרך התוכנה של GB או אם יש לך DOK ישן וקטן..הכי קל..

ובגדול שימוש בBETA זה לא הכי מומלץ..תריץ חיפוש ברשת תראה דעות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים