עבור לתוכן

בעיה ב OC בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

קניתי כרטיס מסך חדש HD4770 , התקנתי אותו במחשב והתקנתי את הדרייבר הכי חדש 9.12

אני רציתי לשלוט במהירות של המאוורר ולעשות OC , אבל הבעיה היא שהתוכנה rivatuner לא מזהה את הכרטיס בכלל, ואין שם את האפשרויות של שינוי מהירות המאוורר ו OC

מה לעשות?

כמו כן המשחקים לא פועלים לי ממש טוב , בכרטיס הישן HD4550 פעל יותר טוב , ייתכן שזה קשור

פורסם

מה זה לא פועלים לך טוב ? איך החלטת את זה ?

לגבי הOC..לא חסר תוכנות..תריץ חיפוש קטן בפורום בסטיקי תמצא לא מעט..אם משהו לא מובן שאל כאן..

פורסם
  • מחבר

ה FPS במשחקים מאוד נמוך, הרבה יותר נמוך ממה שהיה לי עם כרטיס מסך HD4550 , ולא שיניתי את ההגדרות איכות ורזולוציה של משחקים...

וראיתי באינטרנט הרבה אנשים השתמשו ב rivatuner כדי לעשות OC לכרטיס הספיציפי הזה והכול עבד , כנראה שהבעיה אצלי

*עריכה* נראה לי שהבנתי מה הבעיה , הליבה משום מה פועלת על תדירות של 450MHZ במקום 750MHZ שהיא אמורה לפעול. אני יודע שזה סוג של מצב חיסכון בחשמל אבל הפעלתי את GPU-Z באמצע משחק ועדיין המהירות של הליבה נשארה 450MHZ

מה אפשר לעשות בעניין?

פורסם

מוזר..נסה להשתמש בדרייברים ישנים יותר..

פורסם
  • מחבר

לצערי , זה לא עזר (התקנתי את הדרייבר שעל הדיסק של הכרטיס במקום מה שהורדתי מאתר AMD)

האם יש אפשרות לבטל בכלל את אפשרות חיסכון בחשמל של הכרטיס , שהוא בכלל לא "ידע" שיש כזה דבר ותמיד יפעל בתדר הרגיל שלו?

אני זוכר שכשהיה לי כרטיס HD4550, היתה לי אותה בעיה והפיתרון היה פשוט - לבצע OC לכרטיס באמצעות rivatuner .אפילו אם העלתי רק 5MHZ בליבה ובזיכרון זה כבר תיקן את הבעיה והכרטיס תמיד פעל על תדר קבוע

הבעיה שעכשיו התוכנה הזו לא עובדת לי... ניסיתי עם הדרייבר של ati לעשות OC אבל עדיין במנוחה במהירות לא משתנה

נ.ב. בבדיקת מאמץ המהירות של הליבה נהית נורמאלית , לא שזה עוזר לי במשחקים...

פורסם

לא הגיוני..אם במאמץ התדר עולה אז גם במשחקים זה צריך לעלות..בדוק את זה שוב..

נזה להתשמש בATI TOOLS אבל קח בחשבון שברגע שתבצע OC השינוי במנוחה לא יהיה לרוב..

פורסם
  • מחבר

Ati tools לא עובד לי ב windows 7 , גם עם מצב תאימות ל XP . הוא פשוט שם את האיקון שלו ליד השעון ומסרב לעלות גם כשלוחצים עליו.

בקשר לכרטיס שלי , כנראה הוא מעלה את התדר רק כשיש מאמץ גדול מאוד על הכרטיס , הרי משחקים לא מאמצים אותו כמו בדיקת מאמץ...

אני משתמש ב GPU-Z וליד מהירויות השעון של הליבה והזיכרון יש מין גרף כזה. מזערתי משחק די כבד (GTA IV) , נכנסתי ל GPU-Z (המהירות של הליבה כמובן היתה 450) נכנסתי למשחק שוב פעם , שיחקתי 5 דקות ויצאתי . ב GPU-Z לא רק שהמהירות עמדה עדיין על 450 , בגרף לא ניכר שהוא השתנה פעם. נגיד וכשאני יוצא מהמשחק הכרטיס עובר למצב מנוחה מיד לפני שאני מספיק לראות , הגרף אמור להראות את המהירות בערך 2 דקות אחורה

פורסם
  • מחבר

GPU CLOCK TOOL לא עבדה לי

התוכנה של MSI עבדה טוב והצלחתי לעשות OC , אבל זה לא עזר לי בקשר לבעיה : בבדיקת מאמץ הליבה היתה 850MHZ (זו המהירות החדשה ששמתי לה ב OC) , במשחקים היא עדיין 450MHZ

פורסם

איזה משחק אתה משחק ? ניסת משחק אחר ? בדוק עם תכונת מאמץ...אם זה עובד שם..משהו מוזר ה"משחק" הזה...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כמה

Gothic 3

Gta IV

Mirror's edge

Prototype

אני יודע שב gothic 3 יש כמה בעיות ידועות בכרטיסים מסדרת ה HD4XXX (לפעמים יש בעיות בטקסטורות) אבל משחקים אחרים אמורים לפעול נורמאלי עם הכרטיס הזה

עם תוכנת מאמץ כבר אמרתי המהירות של הליבה חוזרת להיות במהירות שהיא אמורה להיות

כדאי לי להתקין את הדרייבר 10.1 BETA ? זה יכול לפתור את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

לא עזר גם :(

האם יש אפשרות לעשות שינוי כלשהו בביוס כדי שלא יהיה מצב חיסכון בחשמל בכרטיס?

פורסם

לא..זה רק לערוך את הביוס..למרות שמה שאתה מתאר זה מוזר..בצע בידקות FPS במצב אוטומטי או עם OC..ובדוק את זה..

פורסם
  • מחבר

פתרתי את הבעיה.

כמו שאמרתי קודם היתה לי אותה בעיה עם HD4550 ובעזרת OC עם rivatuner זה ביטל לו את מצב חיסכון בחשמל.

אני הצלחתי לגרום ל rivatuner לפעול , התברר שהליבה של הכרטיס הזה די חדשה והתוכנה לא מכירה אותה , היה צריך לשנות משהו בקובץ הגדרות של התוכנה

עכשיו התדרים קבועים ויש שיפור פשוט ענקי במשחקים

עדיין תודה רבה על הניסיון לעזרה

למקרה שלמישהו אחר יהיה את הכרטיס הזה ותהיה לו בעיה עם rivatuner הנה מה שצריך לעשות , העתקתי מפורום אחר באנגלית

2) Install RivaTuner 2.24

3) Install the signed drivers by copying it to RivaTuner's 2.24 folder and then re-running the RivaTuner installation file and allowing it to update itself.

4) Open Rivatuner.cfg in the RivaTuner folder.

Mine was here: C:\Program Files (x86)\RivaTuner v2.24 MSI Master Overclocking Arena 2009 edition

5) Edit the file by adding going to the [GPU_1002] section and on the last line “RV770 = 9440h-9443h,944Ch", add “, 94B3h”

This will enable the HD4770 to be supported.

6) Save the file and run RivaTuner 2.24

7) Click on the icon next to customize and click on "Low-level system settings"

8) Click on the little checkbox saying "Enable low-level hardware overclocking"

9) Have fun overclocking and post your stable results here!

בקשר לדרייברים שמתוארים במדריך , זה רלוונטי רק לוינדוס 64BIT וניתן להוריד אותם מכאן

http://www.techpowerup.com/downloads/724/RivaTuner_x64_signed_Drivers.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים