עבור לתוכן

[מחשב אישי ברכב] -> מחקר, חישוב עלויות, ותיכנון. כמה שאלות אליכם.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, בוקר טוב.

רק אתמול מכרתי את הרכב, וכבר אני עובר הלאה לשלב הבא: קניית ג'יפ והתנקת מחשב נייח ברכב.

כרגע אני עוד בשלב המחקר, ביקרתי במספר מקורות מידע,ביניהם:

http://www.houseofrage.com

http://www.mp3car.com/

ופרוייקט דומה שנעשה כאן לפני כמה שנים טובות (כמובן שרמת האיכות שאני שואף אליה גדולה פי כמה מזו.)

ונותרתי עם כמה שאלות\התלבטויות קריטיות לגבי הנושא.

מפרט המחשב

התכנון המקורי היה להשתמש במחשב הקיים (תוכלו לראות ב"מפרט" בצד ימין) , אך אחרי מחקר קטן ראיתי שהרוב בוחרים בחומרה ישנה וירודה, כנראה עקב צריכת החשמל של המעבד ושאר הרכיבים.

1. אין אפשרות שאשתמש במפרט הקיים שלי פרט לספק הכוח והכונן הקשיח שהם כנראה יהיו ייעודיים למערכת.?

2. מה בדיוק הבעיה בשימוש במפרט הקיים? אין דרך סבירה להתגבר עליה?

הספק כוח למערכת המחשב

נושא זה מתחלק לשני נושאים, האחד הוא ספק הכוח של המערכת והשני הוא מקור החשמל למערכת.

1. ראיתי שיש צורך בספק כוח מיוחד (http://www.houseofrage.com/compbox6.html) על מנת לעשות את העבודה כמו שצריך ולקבל מתח ישירות מהמצבר. האם זה הפתרון האולטימטיבי?יש חלופה טובה?ניתן להשיג כזה בארץ?ובאיזה מחיר?

האם =הספק הזה= יכול לעשות את העבודה?

2. ראיתי כמה דיבורים לגבי UPS, מזה בדיוק? למיטב זכרוני UPS זה כמו אל-פסק שאוגר את החשמל (סוג של גמל אם תשאלו אותי) ובמקרה של הפסקת חשמל הוא מפעיל את המחשב.

האם זה נחוץ? האם תוכלו להצביע על סוג ספציפי שנחוץ לפרוייקט הזה?

3. ועכשיו לחלק לא פחות קריטי, מקור החשמל, הגיון בריא וקצת קריאה אומרים לי שחיבור המערכת הזו למצבר של הרכב יזלול את החשמל וישאיר אותי בלי חשמל לסטרטר [=

מה בדיוק הפתרונות לעניין הזה של מקור חשמל? עלויות?

וזהו לבינתיים, כמובן שנשארו עוד המון נושאים חשובים לא פחות כמו הכונן הקשיח וכו', אבל כרגע אלו הנושאים היותר קריטים מבחינתי.

תודה מראש,

יהב. :)

פורסם

מחשב לרכב צריך ספק כוח שמקבל חשמל של רכב - 12 וולט, ולא ספק רגיל של 220/110 וולט,

ולכן הספק שקישרת אילו לא מתאים בכלל

ולכן גם צריך מחשב יחסית חסכוני (בלי כרטיס מסך חיצוני- בעיקר) כי הספקים לרכב מוציאים מקסימום 250 וואט.

לספק לרכב יש גם פונקציות חשובות כמו למשל להכניס את המחשב לhibernate ברגע שאתה מכבה את האוטו, מה שאתה לא יכול לעשות עם ספק רגיל.

ככה גם לא נגמר המצבר, כי המחשב מכובה שאתה לא נוסע. בזמן הנסיעה החשמל מגיע מהאלטרנטור, כמו שהוא מגיע לרדיו דיסק ולמגבר אם יש לך.

בקשר לUPS, מה הקשר, זה למכשירים בייתים בכלל, למחשב ברכב אין לך אפשרות וצורך בכזה.

ממליץ לך לקרוא עוד על ההבדל בין החשמל בבית לחשמל ברכב ולחקור על הספקי dc-dc האלה.

עוד משהו שאתה צריך לבדוק הוא על מסך מגע לרכב כמובן, סתם מסך של איזה dvd לא מתאים, צריך מסך ייעודי למחשב רכב שיש לו רזולוציה סבירה, כמו liliput.

בעניין של הרדיסקים - דווקא מנסיון של אחרים אין בעיה לשים הרדיסק רגיל לגמריי ברכב. אבל מומלץ הרדיסק של מחשב נייד.

בקשר לחומרה עצמה,

"

התכנון המקורי היה להשתמש במחשב הקיים (תוכלו לראות ב"מפרט" בצד ימין) , אך אחרי מחקר קטן ראיתי שהרוב בוחרים בחומרה ישנה וירודה, כנראה עקב צריכת החשמל של המעבד ושאר הרכיבים.

"

אף אחד לא משתמש בחומרה "ישנה וירודה" :nixweiss: דווקא הרוב משתמשים במפרט חדש מבוסס ATOM שהוא מאוד חסכוני,

אחרי זה בפופולאריות זה מחשב רגיל מבוסס על 775 של אינטל עם לוח MINI/MICRO ATX.

ורק שתדע מחשב מיושן לא בטוח שמתמש בפחות חשמל, לפעמים להיפך.

דווקא החומרה שלך מאוד מיושנת ואפילו בתור מחשב לרכב היא תתאמץ עם נגן מוזיקה ותוכנת GPS..

המפרט שיש לך כרגע גם יעבוד, למרות שהוא מיושן ולא הכי חסכוני, אבל אם הלוח הוא ATX מלא אז זה יהיה בזבוז מוחלט של מקום, ומכיוון שאתה לא מתכוון לשחק משחקים ברכב, שווה מאוד להעיף את הכרטיס מסך שיש לך ולהשתמש במובנה. אם אין מובנה - לא שווה להשתמש בלוח הזה.

אם אתה רוצה מחשב רכב ברמה גבוהה, לא הייתי ממליץ על החומרה הנוכחית שלך, תקנה מחשב מודרני מבוסס I3 עם לוח mATX סטנדרטי שכולל כרטיס מסך מובנה ו4 ג'יגה ראם.

פורסם

היי, תודה רבה על התגובה.

אני מניח שיש לך נסיון בנושא, וניכר שאני ממש בור חומרתית.

למרות שהייתי בטוח שהספק הזה שהבאתי:

Corsair CMPSU-450HX EPS 12V Modular 450W , 2X PCI-E A.PFC

(http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=CORSAIR-CMPSU-450HX-450W&Cat2Cat1ID=24&Cat2ID=114&aff=Zap〈=he)

יתאים, תוכל לתת לי דוגמא לספק לרכב? שאני אוכל לתקצב את הפרוייקט כמו שצריך.

בקשר ל UPS, אממ אני ראיתי בכמה מקומות שמזכירים את הנושא, בעיקרון אני חושב שזה משמש אותנו כשהמנוע כבוי, זה נותן לנו מקור חשמל לזמן מסויים.

כי מה יהיה כשהמנוע כבוי? לא אוכל לתפעל את המחשב? המטרה היא לספק מערכת מחשוב לגי'פ שיכלול גלישה באינטרנט , ג'י-פי-אס, וכן בהמשך אולי אתחבר למחשב הרכב. תחשוב שאתה בטיול ג'יפים, עשית הפסקה, עכשיו עליך להשאיר את המנוע דלוק (דלק) בכדי להשתמש במחשב,

אם הייתה אפשרות להתחבר לUPS כזה אז הוא היה מספק את החשמל שהוא טען ברגע שאנחנו מכבים את המנוע.

בקשר למסך, הכוונה שלי היא להשתמש במסך מגע כלשהוא, אני יודע שזאת תיהיה השקעה, וזה נקלח בחשבון.

בקשר למפרט, לא, אין לי כרטיס מסך מובנה בלוח.

וכשאמרתי שרובם משתמשים בחומרה ישנה, הכוונה הייתה לפנטיום 3, סלרונים וכדומה, ויחסית לזה החומרה שלי מתקדמת.

ואם אתה אומר שהמפרט שלי לא מתאים אז זה בעיה, כל הרעיון הגיע מהעניין שהמחשב הזה יושב פה ואין לי בו שימוש. ואם הוא לא מתאים אז אני בבעיה, כי אצטרך לקנות מחשב חדש, ואני לא קונה מחשב חדש לצורך העניין הזה.

אני בבעיה, מה כן ניתן לעשות?

ד"א

מה הסיבה שרשום לשנינו בצד UNIX? אתה ביובנטו, אני בסוזי, למה הוא רושם יוניקס?

פורסם

שהאוטו מכובה אז החשמל יגיע מהמצבר, זה בעצם בדיוק כמו ups

החומרה שלך בסדר כנראה לצרכים האלה, אבל כנראה שעם הכרטיס מסך הוא צורך יותר חשמל ממה שספק לרכב יתן. ולכן עדיף לוח עם כרטיס מובנה...

פה יש דוגמה לספק כוח כמו שאתה צריך

http://www.mini-box.com/DC-DC;jsessionid=0a0101441f43a394748d4d4942e48aadf27efbfcedf6.e3eSc3uNaNuTe34Pa38Ta38Qchj0

פורסם

קודם כל רעיון מצויין :xyxthumbs:

מפרט המחשב

1. אין אפשרות שאשתמש במפרט הקיים שלי פרט לספק הכוח והכונן הקשיח שהם כנראה יהיו ייעודיים למערכת.?

המחשב במפרט שלך, זה עם ה 3200, יחזיק יופי מחשב ל carpc.

עם כל הכבוד תוכנת GPS זה לא דבר כזה כבד... ואין ציפיה להפעיל סרטי 1080P על מסך קטן כן.

השאלה היא כמה הספק הוא לוקח ככה שתצטרך להתאים לו ספק, ספק חזק עולה יותר.

והאם אתה מוכן לאבד הרבה מקום ברכב, liorwohl אמר שהלוח שלך הוא full ATX מה שיבזבז המון מקום.

ונותרתי עם כמה שאלות\התלבטויות קריטיות לגבי הנושא.

מפרט המחשב

הספק כוח למערכת המחשב

נושא זה מתחלק לשני נושאים, האחד הוא ספק הכוח של המערכת והשני הוא מקור החשמל למערכת.

1. ראיתי שיש צורך בספק כוח מיוחד (http://www.houseofrage.com/compbox6.html) על מנת לעשות את העבודה כמו שצריך ולקבל מתח ישירות מהמצבר. האם זה הפתרון האולטימטיבי?יש חלופה טובה?ניתן להשיג כזה בארץ?ובאיזה מחיר?

האם =הספק הזה= יכול לעשות את העבודה?

2. ראיתי כמה דיבורים לגבי UPS, מזה בדיוק? למיטב זכרוני UPS זה כמו אל-פסק שאוגר את החשמל (סוג של גמל אם תשאלו אותי) ובמקרה של הפסקת חשמל הוא מפעיל את המחשב.

האם זה נחוץ? האם תוכלו להצביע על סוג ספציפי שנחוץ לפרוייקט הזה?

3. ועכשיו לחלק לא פחות קריטי, מקור החשמל, הגיון בריא וקצת קריאה אומרים לי שחיבור המערכת הזו למצבר של הרכב יזלול את החשמל וישאיר אותי בלי חשמל לסטרטר [=

מה בדיוק הפתרונות לעניין הזה של מקור חשמל? עלויות?

הספק שנתת בקישור תכלס יעבוד אבל זה רעיון רע להשתמש בו.

הוא לא זול - 300 שקל ל 300W בערך.

אין בו מעגל בקרה כדי לשלוט על המחשב שיתכבה עם הרכב, לבנות אחד זה לא פשוט בכלל.

זה לא יעיל להמיר 12V ל 220 ואז להחזיר ל 12V, זה אפילו נשמע מטופש :P. לוקח הרבה יותר זרם מספק יעודי.

הספקים היותר מוכרים הם ה M2 וגם ה M4.

M2 יוצר 160W שזה מספיק למחשב קטן ונחמד כמו אצלי.

M4 יוצר 250W! ברוב המקרים מדובר ב overkill, אלא אם כן אתה שם מחשב עצבני.

ב ebay אפשר להשיג אותם במחירים יפים, אין בארץ.

UPS זה לא קשור בכלל...

בספק M2 לדוגמא יש פיוז של 15A, משמע במקסימום המחשב צורך כמו רדיו דיסק.

הוא לא מה שיפיל את המצבר שלך.

יש בתוכו מעגלים שמפעילים את המחשב רק כאשר הסוויצ' פועל, ככה שלא צריך לדאוג מזלילת חשמל.

ופרוייקט דומה שנעשה כאן לפני כמה שנים טובות (כמובן שרמת האיכות שאני שואף אליה גדולה פי כמה מזו.)

אתה מדבר על הפרוייקט שלי :badhairday:

שים לב שאם אתה רוצה להוציא שמע, אתה חייב מגבר.

פורסם

רביד,

לא דיברתי על הפרוייקט שלך קודם לכן, דיברתי על:

http://HWzone.co.il/community/index.php?topic=190227.140

לפני כמה דקות ראיתי את הפרוייקט שלך, ואני לא אגיד יותר מדי...פשוט נתן לי חשק להמשיך עם זה [=

ממש כל הכבוד על העבודה.

בקשר לספק, ראיתי ספק מסויים אצל רביד, אחרי חיפוש קטן ההגעתי ל:

http://www.mini-box.com/M4-ATX?sc=8&category=101

האם הספק הזה יתאים?

חשוב לי לציין שלפי ההגיון שלי 250W זה ממש לא הרבה. בהתחשב בעובדה שבמחשב המדובר יש ספק סטוק של 450W.

אבל מצד שני חשוב גם לציין שהידע שלי בחשמל מועט. ;D

אממ..

בקשר למפרט, אז מצויין [= אני אשאר אם המפרט שלי, ובקשר לכרטיס מסך אין לי מה לעשות.

כמה יעלה לי לקנות רק לוח אם תואם לPC הזה (כמובן שיתאים לפרוייקט)?

ורביד, כמה עלה המסך מגע שלך? הליליפוט.

ובקשר לשמע,

אתם הולכים להחרים אותי מהמקום הזה, אבל שמע זה ממש לא דבר שמעניין אותי יותר מדי, מדי פעם לזפלין אבל לא נסחף.

פורסם

למצוא לוח אם בשביל המעבד שלך 939, זה כמו למצוא מחט בערמת שחת.

יש רק יד שניה וגם זה נדיר למצוא/לא משתלם לקנות.

אפשר לקנות לוח חדש + כרטיס מסך מובנה במחיר של 400 שקל לאחד טוב.

אם אתה קונה את ה ATOM אז אתה מקבל הכל כבר ביחד.

+ הכרטיס מסך יכול להיות נושא מאד בעייתי, מתחבר אליו כבל מתח חיצוני? זה יכול להיות סימן רע שהוא צורך הרבה.

המסך זה החלק ההכי יקר, יצא לי 1200 שקל אחרי כל המיסים.

פורסם

אפשר לקנות לוח חדש + כרטיס מסך מובנה במחיר של 400 שקל לאחד טוב.

אם אתה קונה את ה ATOM אז אתה מקבל הכל כבר ביחד.

400 ש"ח, אממ...אפשרי,אבל אז אני אצטרך לקנות גם מעבד חדש שיתאים ללוח.

מזאת אומרת אם אני קונה את הATOM אני מקבל הכל ביחד? כמה יעלה לי כל המערכת? לוח+מעבד?

+ הכרטיס מסך יכול להיות נושא מאד בעייתי, מתחבר אליו כבל מתח חיצוני? זה יכול להיות סימן רע שהוא צורך הרבה.

לא מתחבר אליו כבל מתח, אבל זה לא משנה, הוא יצרוך המון.

כנראה שנדפקתי. :-[

ד"א

ראיתי את התמונה הזאת באיזה פרוייקט:

http://www.houseofrage.com/nissan/cap.jpg

וכיתוב:

An in-line power conditioner and a 500,000uF filtering capacitor.

מה הם הרכיבים האלו?

פורסם

אטום בא הכל ביחד, לוח (עם כרטיס מסך מובנה) + מעבד. וכל זה ב400 +-

הלוח שמקבלים שמה הוא קטן במיוחד.

מביחנת המעבד, יש atom 330 שהוא ליבה כפולה, ויש את האטום הרגיל שהוא ליבה אחת. מומלץ הליבה הכפולה למרות שגם הרגיל יעבוד בסדר.

לזה אתה מוסיף 2 ג'גיה זכרון ddr2, ספק כוח בסיסי (אפילו הpico שלא תופס מקום יעבוד, וכמובן שהm2 הנפוץ יותר), הארדיסק (אפשר להשתמש בקיים), מסך מגע ומארז, וזהו...

מבחינת שמע - הכי מומלץ זה לקנות כרטיס קול איכותי ולחבר עם מגבר. אבל אם אתה לא רוצה סאונד טוב באוטו, יש מסכי מגע לרכב שכוללים בתוכם מיני מגבר מעפן (ממש כמו שיש ברדיו דיסקים לרכב) ואפשר להשתמש בזה.

פורסם

קח את זה לדוגמא:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_3340&products_id=27051

סתם עשיתי חיפוש, לא יודע אם הלוח הזה שווה את המחיר, אבל הוא מכיל את כל מה שאתה צריך בלוח אחד פיצפון.

מלבד זיכרון.

בתמונה זה סתם פילטרים... לא צריך לעניין אותך.

בספק m2 ו m4 יש כבר פילטרים בפנים.

פורסם

קצת הסברים ורעיונות:

UPS כן חשוב ברכב כי בזמן התנעת הרכב המתח יורד כתלות לטעינת המצבר כלומר: מצבר חדש לא אמור לרדת יותר מ1V מצבר שיורד ל8V זקוק להחלפה, ניתן לבנות UPS פשוט הכולל מצבר ומערך דיודות שכאשר מתניעים את הרכב המצבר הקטן מספק 12V יציב למחשב בזמן שהשני ירד ל10V כמו כן ניתן לשלב לוגיקות שכאשר מפסק ההצתה בOFF המחשב מתנתק מהמצבר הראשי ועובד על המצבר הקטן (ע"מ למנוע מצב שלא נוכל להתניע), לגבי ספקי כח, אפשר לעבוד עם הספק של ה220V ולשים ממיר מתח ל220V אני רואה זאת יותר שימושי כי ניתן לחבר מכשירי 220V שונים בעיקר לקמפינג (TV קטנה, מערכת, תאורה וכו') בDX יש ממירי 500W ב40-50$

פורסם

הספק כוח לרכב משמש כups ביחד עם המצבר של הרכב, והוא גם מגן מנפילות ועליות מתח שיש ברכב. אין צורך להמציא את הגלגל.

המחשב לא כזה צרכן גדול ואין צורך במצבר קטן בשבילו. כמו שאתה שומע מוזיקה באוטו שהוא מכובה ולא קורה כלום, ככה זה מחשב.

להשתמש בספק של 220 עם ממיר יבזבז הרבה חשמל סתם ויצרוך דיי הרבה גם מתי שהמחשב לא עושה כלום, ואין בכלל שום צורך בזה, ברכב אף אחד לא מתקין כרטיס מסך, שהוא הדבר היחיד שמונע שימוש בספק כוח "חלש" לרכב.

עריכה:

תראה מה מצאתי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=302224

פורסם

ליאור:

תודה, אבל יש את זה:

http://www.mini-box.com/M4-ATX?sc=8&category=101

ב89 דולר. שזה יוצא כמעט אותו דבר.ויותר טוב, לא?

אז בואו נראה מה יש לנו עד עכשיו

מסך מגע (עוד לא סגור על איזה) - 1200ש"ח

ספק כוח לרכב - 400 ש"ח

לוח אם + מעבד אופציה ראשונה - 440 ש"ח

ללוח אופציה שנייה - 800 ש"ח

זכרון יחיד - 300 ש"ח

סה"כ:

2340 לאופציה הפחות טובה.

2700 לאופציה היותר טובה.

אמממ.. זה יוצא לנו דיי יקר. וזה עוד ללא עלות בניית המארז,וחומרים לבנייה עצמה ברכב.וללא סאונד בכלל (חהחה)

מה אתם חושבים? הצעות לייעול?שיפור?הוזלה?

פורסם

הזכרון שלקחת סתם יקר, תקנה זכרון בלי קירורים ושטויות, של קינגסטון או משהו זול אחר.. ממש אין צורך במשהו כזה יקר

בקשר ללוח - ion זה דבר נחמד מאוד, אבל מה תעשה איתו באוטו? אתה בטח לא תראה שמה סרטים בhd - אין צורך

הקישור שהבאת לספק אולי נראה טוב - אבל זה בחו"ל, מה עם המשלוח? למחשב atom כזה יספיק כל ספק כוח שתביא, אני הייתי לוקח pico וחוסך במקום. גם m2 יספיק כמובן...

מארז תבנה לבד מעץ או מתכת בכמה גרושים, גם יתאים לך בול בגודל, גם זול וגם תיהנה מלעשות משהו בעצמך ;)

פורסם

אם אתה רוצה יש לי 3 זכרונות של DDR1 בנפח 512 מגהבייט, כל אחד ממותג אחר(בפרטי)

בהצלחה בפרויקט אני מקווה שילך לך קל למה גמאני רוצה משהו כזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים