עבור לתוכן

תיקון iAudio 7

Featured Replies

פורסם

שלום,

ה I7 שרכשתי מבאג לפני מספר חודשים, נשברה לו הזכוכית ככה שאי אפשר לראות כלום על המסך, (הוא היה בתוך תיק עם לפטופ וכנראה הלפטופ ישב עליו :nixweiss:). רכשתי אותו ב500 ש"ח ועכשיו מבאג הם רוצים 300 שקל להחלפה של הזכוכית+הפלסטיק. רציתי לשאול מה דעתכם:

1 - האם זה באמת המחיר שעולה לתקן או שהם מנצלים את זה שאין לי אלטרנטיבות ללקיחת מחיר מופרז?

2 - האם שווה לי לתקן? מצד אחד אם אני לא מתקן הלכו 500 שקל ששילמתי עליו לפח (היה לי אותו רק משהו כמו חודשיים) מצד שני אם אני מתקן זה 300 שקל שבהם אני יכול לקנות (גם אם בתוספת) מכשיר חדש במקום לקבל מכשיר מתוקן שאי אפשר לדעת עד כמה הם מתקנים כמו שצריך את המכשיר. מישהו יודע מה איכות המעבדה שלהם, האם המכשיר המתוקן יחזור אלי "כמו חדש"?

תודה לעונים!

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת: אולי מישהו יודע אם יש מקומות אחרים שמתקנים את המוצר? אולי יותר משתלם לי לתקן גם אם זה יהיה בלי אחריות אם יהיה הבדל גדול במחיר..

פורסם

לא יודע על עו דמקומות שמטפלים בזה... לצערי זה מחיר הגיוני על תיקון נדיר כזה...

פורסם

לא ידעתי שבאג יודעים בכלל לתקן מוצרים שהם מוכרים... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות,

שנית אני פשוט לא מבין למה זה מחיר הגיוני על תיקון כזה, זה רק חתיכת זכוכית ופלסטיק שהם צריכים להחליף, לא? זה רק ה"מארז" של המכשיר. לי זה נראה שזה כמו שבנאדם יקנה מחשב בנניח 3000 שקל, המארז יישבר איכשהו ואז ידרשו ממנו 1800 שקל על מנת להחליף את המארז, היחס בין עלות המכשיר עצמו לתיקון העטיפה שלו נראה לי מאוד מוזר.

מה שמעצבן אותי זה ששילמתי 500 שקל על המכשיר ובקושי נהנתי ממנו, ובעקבות שימוש לא בלתי סביר (אם כי גבולי) הם רוצים ממני עוד 300 שקל על משהו שלא נראה לי ששווה את המחיר. אולי אני לא ריאלי וככה זה בשוק הזה בכל מקום, תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה די מקומם אותי ולא נראה לי שאני אחזור לקנות שם.

בכל מקרה האם אתם במצב שלי הייתם מתקנים או לא? אני לא מצליח להכריע לבד. :jump:

לא ידעתי שבאג יודעים בכלל לתקן מוצרים שהם מוכרים... :nixweiss:

נראה שיש להם מעבדת תיקון...

פורסם

אתה אמיתי?

שברת לנגן את המסך-המסך של הנגן עולה כסף-אתה רוצה אחד חדש? שלם על מסך+עלויות התקנה- 300 ש"ח.

זו ממש לא אשמתו של אף אחד בבאג.

אם אתה לא רוצה להחליף את המכשיר חבל לקנות אחד חדש בתוספת 200 שקל, גם ככה אחרי חודשיים הוא יהיה באותו מצב מבחינה חיצונית...

פורסם

אם הבנתי נכון, המסך לא נשבר, אלה רק הפנל.

אם כן 300 שקל לפנל זה ממש לא הגיוני.

פורסם
  • מחבר

אתה אמיתי?

שברת לנגן את המסך-המסך של הנגן עולה כסף-אתה רוצה אחד חדש? שלם על מסך+עלויות התקנה- 300 ש"ח.

זו ממש לא אשמתו של אף אחד בבאג.

אם אתה לא רוצה להחליף את המכשיר חבל לקנות אחד חדש בתוספת 200 שקל, גם ככה אחרי חודשיים הוא יהיה באותו מצב מבחינה חיצונית...

כל העניין שלא לקחתי פטיש ושברתי אותו, השימוש שעשיתי בו היה בגבולות הסביר - סה"כ הכניסתי אותו לתא בתיק שבתא הצמוד שלו היה מחשב נייד, וככל הנראה הנראה מהלחץ נוצר סדק במסך. לכן אני לא מרגיש אחראי וחושב שסביר להפיל עלי 300 שקל לתיקון.

המחיר הגיוני בהחלט, ראה את הדיון הבא שבו אחד המשתתפים מציין שהצעת המחיר להחלפת המסך ב-I7 שלו הייתה 77 דולר (ראוי לציין שמדובר בדיון מתחילת 2009):

http://www.anythingbutipod.com/forum/showpost.php?p=333714&postcount=6

זה לא גורם לי להרגיש יותר טוב, אבל טוב לדעת.

אם הבנתי נכון, המסך לא נשבר, אלה רק הפנל.

אם כן 300 שקל לפנל זה ממש לא הגיוני.

לא הייתי ממש ברור, אבהיר: נוצר סדק על זכוכית המסך, ונאמר לי שצריך להחליף את הזכוכית ואת ה"פלסטיק העליון" אם אני זוכר נכון.

בסופו של דבר נראה לי שפשוט היה לי חוסר מזל משווע, אצטרך לחיות עם זה.

נראה לי שאני אתקן, תודה לכולם.

פורסם

כל העניין שלא לקחתי פטיש ושברתי אותו, השימוש שעשיתי בו היה בגבולות הסביר - סה"כ הכניסתי אותו לתא בתיק שבתא הצמוד שלו היה מחשב נייד, וככל הנראה הנראה מהלחץ נוצר סדק במסך. לכן אני לא מרגיש אחראי וחושב שסביר להפיל עלי 300 שקל לתיקון.

זה לא באמת אכפת לא ל IAUDIO ובמיוחד לא ל BUG. זה שקול לזה שתגיד שבמקרה זרקת את המכשיר על חבר שלך, פיספסת, פגע בקיר ונשבר-וזה לא באשמתך. (הרי הוא לא היה נשבר אם היה פוגע בחבר שלך-אלא אם חבר שלך עשוי מגרניט פורצלן או בטון)

אם לא באשמתך, אז באשמת מי נשבר המסך? באשמת הלפטופ המסכן? באשמת התיק? אולי באשמת אלוהים?

הנגן הגיע אליך שלם מהמפעל ונשבר עקב רשלנות שלך-שלם את המחיר ופעם הבאה תיזהר עליו, או תגיד ביי ביי לנגן.

פורסם

הטענה שלך שהשימוש היה סביר ולכן אתה מצפה שמחיר התיקון יהיה נמוך יותר -- היא נכונה אך ורק במידה ותצליח להוכיח (ברמה המשפטית-חוקית) שמדובר בחולשה מיוחדת של הנגן:

א. ביחס לנגנים אחרים בעלי מאפיינים דומים

ב. לנגנים אחרים מאותו סוג

כלומר, או שתוכיח שהנגן הזה רגיש באופן בלתי סביר לפגיעות פיזיות (אחותך התינוקת עשתה עליו פוּ והוא התפורר) ביחס לנגנים דומים אחרים, או שתוכיח שקיבלת מוצר פגום (כלומר שנגנים אחרים מאותו מודל הם עמידים יותר)

בכל מקרה אחר -- לא מגיע לך (משפטית, חוקית, וגם מבחינה מוסרית או עקרונית) שום פיצוי מיוחד

פורסם
  • מחבר

כמו שכבר רשמתי, השלמתי עם זה שסבלתי מחוסר מזל. אני לא יכול להוכיח כלום כי לא ראיתי איך בדיוק המכשיר נשבר אלא רק שהוצאתי אותו מהתיק בסוף יום לימודים מפרך, אז אני לא יכול להוכיח שהוא נשבר מלחץ שנגן סביר היה צריך לעמוד בו.

זה לא העניין, העניין הוא אחר שמשום מה Black Rain מתקשה להבין:

במסגרת היחסי לקוח שלי עם חברת באג, עקב זה שהמכשיר היה כמעט חדש, שיכול להיות שהיה פגם במוצר, ושלבאג השווי של המכשיר הרבה יותר נמוך, הם היו יכולים להראות התחשבות שבסופו של דבר תשתלם להם יותר בכך שאני אמשיך לקנות אצלם מאשר הכסף שאני אשלם לתיקון.(יכלו לעשות לי הנחה על התיקון, או הצעה במחיר מופחת למכשיר חדש). אבל ככה זה ברוב החנויות בארץ ואני לא מצפה ליותר מדי, מה שלא מוריד מההרגשה הרעה שלי.

פורסם

אני מצהיר מראש שאין לי מושג --- אבל אני מניח שבהתחשב בכך שבאג הם רשת גדולה ומסודרת, יש נהלים ברורים לגבי תעריפים של תיקונים ושירותים אחרים עבור לקוחות. הסיכוי לדעתי שמדובר בגחמה של עובד - אפסי, במיוחד בהתחשב בכך שהוא מקבל משכורת והכסף הנ"ל לא הולך לכיסו. (אם כבר, הם מקבלים אולי בונוסים על מכירות, לא על תיקונים).

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתך שזו כנראה המדיניות; זה חבל כי תכלס זה פוגע גם חנות וגם בלקוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים