עבור לתוכן

כמה פרטים יסודיים על רשת ביתית למתחיל

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים נייחים בבית ומדפסת רשת ,

בנוסף ברצוני להתחבר מדי פעם גם עם מכשיר אייפון לרשת.

ברשותי כרגע מודם AZTEC שבזק נתנו לי.

ברצוני לקנות ראוטר אלחוטי לחיבור כל המכשירים (אפשר גם חוטית,חוץ מהאייפון כמובן)

1. האם ה Edimax BR6204WG יעשה את העבודה?

2. אם כן האם אני יצטרך להמשיך להשתמש גם במודם הקיים (שני שקעי חשמל)?

3. או אולי עדיף לקחת מבזק את ה- D-LINK 2650G (והאם הוא יצטרך להשתמש גם במודם?)

(בבזק יצא לי להתחייב עוד שנה בנוסף לשנה שאני ממילא מחויב ועוד 7*24 =168 "תמיכה ואחריות" ז"א תיאורטית 408 ש"ח)

תודה רבה לעונים.

פורסם

אני ממליץ באמת על הBR6204WG.

כשאתה לוקח את הDLINK אין צורך במודם כי הוא גם המודם. אבל אם תשתמש באדימקס אז תצטרך גם את המודם. ונתב חדש של אדימקס עולה 160 ש"ח ואתה מקבל עליו גם תמיכה מפיקוק :)

בכל מקרה אני מעדיף את האדימקס. אני משתמש בו ואני מבסוט ממנו אין לי אף בעייה איתו מאז שהוא אצלי (יותר מ3 שנים)

פורסם
  • מחבר

תודה לך Class889

יש להשיג ראוטר נורמלי משולב מודם בסביבות ה200 ש"ח?

כי לא בא לי עכשיו להתחיל לחבר 2 מכשירים עם שני שקעים למחשב.

פורסם

כל מוצר שהוא מודם/נתב אני ממש לא ממליץ וגם אם יש לך בעייה קשה לאתר את הבעייה.

אני מאוד ממליץ לך להיות עם נתב ומודם בנפרד.

וכשיש לך מודם ונתב מה שאתה מחבר למחשב זה רק את הנתב, אין צורך בלחבר את המודם למחשב.

מודם מחובר לנתב והנתב אלייך זה הרבה יותר עדיף ובנתב שהוא נתב הוא יותר טוב ויותר יציב . איך ג' יפית אומרת? נ-ק-ו-דה.

פורסם

אני אישית כן ממליץ על ה-DLINK --- את זה המשולב לא ניסיתי, אבל בבית יש לי את ה-DIR615 שהוא ראוטר מדהים, יציב, ומאוד נוח להגדרה והתעסקות.

Class - לא חושב שתמיד הייתי ממליץ דווקא על פתרון נפרד. לרשת של "מתחיל" אין שום בעיה שיהיה מכשיר אחד --- קל יותר להתעסק עם זה אם יש תקלות חס וחלילה או אם צריך להחזיר ולקבל חדש, מאשר לשבור את הראש באיזה מהמכשירים נמצאת התקלה...

פורסם

יותר קל לדעת איפה הבעייה כשיש לך כמה מערכות ולא מערכת אחת.

תחשוב על זה אתה לא יודע אם הNAT לא טוב בנתב או אם הסוויצ' לא טוב או המודם לא מצליח לחייג מסיבה כלשהי אתה לא יכול לדעת מאיפה מגיע הבעייה, ועדיך שיהיה לך מכשיר שישאר איתך לאוך השנים שבדר"כ נתב שקנית והוא טוב יקח המון זמן עד שתחליף אותו ואז אתה תכיר אותו לצמיתות ומודם אתה פשוט מחליף בלי שום בעייה ובלי חשיבה.

הרבה יותר טוב שיש כמה מערכות מבחינת מיפוי התקלה וגם כי תמיד זה יהיה ציוד טוב יותר 2 מכשירים שעושים 2 תפקידים מאשר משהו שעושה את אותם התפקידים ככה זה בכל מכשיר חשמלי.

פורסם

אני מסכים איתך - כשזה נוגע לרשתות של "מתקדמים"

במקרה שלו - כמה שפחות מכשירים = פחות כאב ראש.

אם יש בעיה ברשת וזה לא המחשב - זה התשתית או המודםנתב -- ואותו הוא תמיד יכול להחליף.

אם יש לו שני מכשירים ויש תקלה - הוא לא ידע איזה מהם בהכרח הוא צריך להחליף.

מה שכתבת לא ממש מדוייק. IPHONE עובד מעולה גם כנגן, גם טלפון, וגם כמחשב כף יד.

(אפשר תמיד לטעון שיש נגנים טובים יותר, או טלפונים טובים יותר, או מחשבי כף יד טובים יותר , אבל זה נכון תמיד, בלי שום קשר למכשיר משולב או לא).

אני מקבל לאחרונה מסכים כחולים בווינדוס (באמת), עם MACHINE CHECK EXCEPTION. אתה יודע להגיד לי איזה מהרכיבים זה?

אם הזיכרון, המעבד, ולוח האם שלי היו כולם "רכיב אחד" - אז הייתי יודע שזה הם - והייתי פשוט מחליף ל-"משולב אחר".

היות והם נפרדים, זה יכול להיות כל אחד מהם, ולגלות מי מהם - זה לא כזה קל.

הטיעון שיכול להיות הוא ש"לוח משולב" כזה יעלה יותר כסף להחליף מאשר אם רק רכיב אחד מתקלקל, אבל במקרה של מודםנתב שמספקת לו בזק בחינם - הוא אפילו לא צריך לדאוג לכסף. אם הוא קונה נתב מכספו האישי והוא נהרס, אז הוא יצטרך גם לקנות חדש מכספו.

פורסם

אני לא אומר שאתה לא צודק, בכל אופן זה בא בסוף לידי ההחלטה שלו ושאנחנו מתווכחים לנו כאן הוא לומד וזה גורם לו להחליט.

בכל אופן יש כמה דברים שאתה צודק, אך בכל מקרה זה גם סוג של העדפה, אני מעדיף להיות עם טופולוגייה כמו שלי כי אני אוהב ככה ולכן אני ממליץ ככה גם לאנשים שהם מתחילים כי הרי אני רוצה שהם גם יבינו ולא יעשו פשוט רק בגלל שאמרו להם שיעשו זאת לפי מה שנוח להם ויבינו את המשמעות של כל דבר שהם עושים מבחינת הרשת.

בכל מקרה לגביי הבעייה שלך אני יכול לעזור לך אבל תרשום את הבעייה הזו בפורום המתאים ושם נוכל לעזור לך.

רק מה שאני לא אוהב שברגע שהוא מחליף נתב אז זה שוב התחייבות לשנתיים לאותו הנתב אפילו אם עברת להוט ואתה רוצה לעבוד עם ציוד אחר אתה עדיין תשלם עליו לעומת זאת אם תקנה נתב יעודי הוא תמיד יעבוד לך גם אם תחליף תשתית לכן זה דיי מגביל אותו.

שוב אני לא רואה שום חסרון בטופולוגיה כמו שלי.

אם משהו מתקלקל עדיין יש גם את האחריות שרובם מקבלים אחריות של 3 שנים.

ככה שאני לא רואה למה עדיף נתב משולב מודם.

פורסם

רשמתי על הבעיה כבר בפורום בעיות חומרה, אני לא ארחיב על זה פה אז אם בא לך לעזור לי אתה מוזמן :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=446676.0

בכל מקרה, ברור שכל אחד והעדפותיו, ובסוף זה גם לא באמת עקרוני -- אני רק טענתי שמשתמשים מתחילים עשויים להעדיף שיש "דבר אחד", לדוגמא, למחשב משפחתי הייתי ממליץ לקחת מחשב מותג או מחשב באחריות מלאה מחנות אמינה -- כך שאם משהו מתקלקל פשוט מחזירים את המחשב כולו, ולא צריך לקרוא לטכנאי שיתחיל לבדוק מה בדיוק התקלה

מן הסתם הדבר הזה לא מתאים למשתמשים מתקדמים יותר, שמעדיפים לבחור את החומרה שלהם בנפרד ובאופן עצמאי, כדי להתאים אותה לצרכיהם.

אני נטיתי עד כה להעדיף נתב ומודם נפרדים, אבל עכשיו כשיוצאים המכשירים המשולבים של DLINK שאמורים להיות ממש לא רעים - אני מתחיל לחשוב אולי זה כדאי.

בכל מקרה כרגע יש לי מכשיר משולב אצלי בדירה - הROTAL הדפוק הזה שאני ממש לא מרוצה ממנו,

אבל בבית של ההורים שלי יש AZTECH 600E ויש את הנתב של DLINK615 --- וזה סט-אפ מעולה ויציב....

בקיצור, כמו שאמרתי,

זה לא מאוד עקרוני, ואני חושב שכבר עדיף לו ללכת על הפתרון החינמי. "עוד כמה שנים" כבר יהיה תקן אלחוטי אחר או המצאות אחרות, והוא ירצה לשדרג את הנתב ממילא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים