עבור לתוכן

כונן קשיח 500GB של Seagate נדפק!

Featured Replies

פורסם

בבקשה עזרה,

קניתי הארדיסק חדש בנובמר (בן חודשיים - עדיין באחריות) אחרי קריאה מעמיקה בנושא ה Firmware וחשבתי שלא אפגע.

הבנתי שיש בעיות קשוחה עם דגמים קודמים שההארדיסק לא מזוהה וכל החומר הלך.

באתי הביתה וראיתי את ה Disk Boot Failure שלא מזהה. עשיתי בוט מהביוס לSATA, הוא מזהה אותו ורשום Windows Cannot Load Up משהו בסגנון.

יש עליו Windows 7.

האם גם ההארדיסק הזה נכלל בבעיית הקשוחה? הדגם שלי הוא ST3500418AS.

ניסיתי להתקין את הווינדוס מחדש, בהתחלה הוא זיהה את כונן D עם כל החומר שלי. אחכ עשה בעיות ושאני מנסה להתקין ווינדוס זה מראה לי את C ו D ריקים.

בחנות שקניתי יכולים לממש את האחריות אבל אין אחריות לחומר. ביררתי בכל חנויות השחזור ורובם סובבים סביב 500 ש"ח לשחזור. יש לי שם קרוב ל 400GB חומר.

יש המלצות מה אפשר לעשות?

פורסם

אין שום קשר לבעיות הקושחה שהיו. יש לך כונן חדש יותר.

לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות. אתה אומר שמערכת ההפעלה לא עולה ושהחומר חשוב, אז למה אתה מנסה להתקין מערכת הפעלה שוב? (אני מצטט: "שאני מנסה להתקין ווינדוס זה מראה לי את C ו D ריקים.")

פורסם
  • מחבר

זה רשם לי בדוס

Windows Cannot Load Up

חשבתי שיש בעיה עם הווינדוס עצמו ולכן ניסיתי להתקין אותו מחדש כאשר ראיתי את 2 המחיצות בדיסק עם החומר. ניסיתי להתקין על C ללא הצלחה ובפעם השניה שניסיתי כבר לא ראיתי את החומר והיה רשום שאין גישה לכונן (ראיתי את C ו D ריקים כשכל המקום פנוי ולא בשימוש).

עזבתי אותו ככה וננתי ל Skypc שישברו איתו את הראש אבל לא נראה שהם מצליחים לשחזר או לעשות איתו משהו.

יש המלצות מה לעשות?

פורסם

אם כבר נתת לחנות אתה יכול לשכוח מהחומר שעליו.

פורסם

לפעמים נמאס לי להשמע כמו תקליט שבור... נו שויין...

"סוף מעשה במחשבה תחילה" - גיבוי גיבוי גיבוי

בגלל שלא ביצעת גיבוי לחומר אתה צריך עכשיו לבצע שחזור חומר - שזול וקל זה לא יהיה.

אם החומר היה מספיק חשוב - היית צריך לגבות אותו

דיסקים קשיחים - בהיותם דיסקים קשיחים - אינם מצטיינים באמינות יתירה (יחסית למצעי אחסון אחרים)

תלמד להבא - כמו שנאמר בצבא - מה שלא לומדים דרך הראש - לומדים דרך הרגליים (או במקרה שלך דרך הכיס)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

אני מקבל את הערה על הסגנון - אך עדיין את המהות זה לא משנה

אשתדל להיות "עדין" יותר,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

טוב נראה שאין מנוס מלקחת אותו לטיקטק.

יש המלצות למקומות כמוהם שיותר זולים?

בנוגע לאחריות הבנתי שאם הם משחזרים משהו או נוגעים בדיסק לא יהיה לי יותר אחריות?

ומה לקנות במקום הסייגייט המקולל הזה בסביבות 200 שקל?שהוא 500 גיגא כמובן

פורסם

יש לך כוננים מומלצים בסטיקי.

לגבי חברות שחזור- אתה לא באמת מצפה שפרטיים (לא עסקים) כמונו בפורום נוכל לומר "X יותר אמינים, Y יותר אדיבים", כן? עם העלויות של שחזור המידע, לא הרבה פונים לכיוון זה. חפש בגוגל "שחזור מידע", יש מספיק חברות שחזור.

פורסם

רגע, אבל הכונן שנדפק לו גם הוא מומלץ בסטיקי .. ???

פורסם

אז מה? כוננים קשיחים נדפקים. מתוך כמות מאסיבית של כוננים מדגם ספציפי שיוצאים מהמפעל/ים, אחוז מסוים יהיה תקול ויחזור ליבואן או יזרק. זה טבעי לחלוטין וכך זה היה במשך שנים רבות בתחום הכוננים הקשיחים. אחת לתקופה ישנם מקרים כמו סיפור הקושחה של סיגייט - במקרה כזה מן הסתם שלא נמליץ כאן על כוננים שכאלו ואפילו נמליץ להתרחק מהם. רק במקרים סדרתיים שכאלו יש להמנע מכוננים מסוימים ולא בגלל ש"חבר שלי קנה את הדיסק הזה והוא מת לו אחרי יומיים" כי דברים כאלו פשוט קורים וזה בלתי נמנע.

לי אישית יש דיסק קשיח מהסדרה 7200.11 שעל פי הבדיקה באתר של סיגייט נמצא שהוא "נגוע" ועדכנתי לו את הקושחה. אתה יודע מה? המשפט הזה חסר כל משמעות ותוכן מבחינתי, אני חושש בידיוק באותה המידה גם על המידע שיש לי בשלושה דיסקים קשיחים אחרים שאין להם שום קשר לבעיה סדרתית. הם עבדו יפה מאוד אבל זה בלתי נמנע שהם יפסיקו לפעול מתישהו.

פורסם

אכן נכון, ובמיוחד הסייפא בדבריך לגבי החשש מקריסת דיסקים "תקינים".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים