עבור לתוכן

המלצה לערכת כלים

Featured Replies

פורסם

לצערי רק לא מזמן יש לי את הכסף לחשוב על זה אז אם תוכלו בבקשה להמליץ על ערכת כלים או כלים בנפרד לעבודה עם מחשב, כגון:

מלחם, מברגים למיניהם, משחות טרמיות, ערכות ניקוי למחשב, ושאר דברים שאתם משתמשים בהם בשביל לטפל במחשב שלכם.

כמו כן אתר מהימן שממנו אפשר לקנות

תודה מראש,

נתן

פורסם

טוב אז נראה שיהיו כאן הרבה דוגמאות.

בקשר למברגים, לא להתפשר על הסוג הסיני... לך על המברגים מגרמניה/ארצות הברית יוצא יותר משתלם בטווח הארוך.

עוד רעיון טוב זה לקנות מברג עם כניסה לראש, ככה אפשר להחליף למה שרוצים עם כלי אחד טוב.

משחה טרמית, אני לא מכיר טוב את התחום... ה artic silver עושים אצלי את העבודה.

אלכוהל מנקה מעגלים אלקטרונים מצויין, יש בבתי מרקחת 100% זה יופי.

לא לשים חומרים שיש להם חלק אלכוהול ואינם מיועדים לניקוי מעגלים.

ומולטי-מטר זה תמיד טוב.

עזוב אתרים תקנה בחנויות כלי עבודה.

בשביל דברים לא "סטנדרטים" יש כמובן את הדרמל :ladysman:

פורסם

כמו שאמרו תקנה לעצמך מברגים טובים, זה חשוב. אתה לא מבין כמה "ערכות" של מברגים חילקתי לאנשים בגלל שקניתי ערכה של 70 שקל שאחרי זה התבררה כחרתא. יש לי תמיד ערכה רצינית בארון למקרה שאני אצטרך איזה ראש לא קונבנציונאלי, ו-2-3 מברגים עם ראש קבוע שאני משתמש בהם הרבה (פיליפס גדול וקטן בהתאם לצורך).

בעיקרון לעבודה עם מחשב 2 מברגי פיליפס בגדלים שונים יתאימו כמעט להכל (אלא אם תחליט לפרק כונן קשיח, או משהו פחות סטנדרטי).

מלחם לעבודה עם מחשב לא צריך, אלא אם אתה מתכנן מודינג ורוצה לבנות דברים כמו בקר מאווררים, תאורה, וכו'. במקרה כזה לך על מלחם של 25-35 וואט, יספיק לך לגמרי. בכדי לא להשתגע אני ממליץ ללכת על מלחם בסיסי אבל שיהיו לו חלקי חילוף. יש את ZICO שיש להם מלחמים לא יקרים (לי היה אחד של 25וואט ב-60 שקלים) שיש לו ראשים חלופיים.

כמובן שצריך גם משהו להניח בו את המלחם (מעמד), קצת בדיל, וסרט שואב בדיל.

מולטימטר בסיסי גם יכול להיות מאוד נוח, בעיקר אם אתה מתכנן מודינג ולבנות דברים.

כלי ידניים נוספים שיועילו הם קאטר קטן (יעזור לך גם לחתוך כבלים, וגם להוריד בידוד מכבלים), סכין יפנית טובה (עם להבים טובים, זה חותך כל דבר בערך), ושפיץ פלייר (נוח מאוד אם אתה עושה מודינג, אפשר לכופף איתו במדויק רגליים של רכיבים, ולהחזיק דברים בזמן שמלחימים).

זה על רגל אחת. אני יודע שתמיד יש את הרצון לקנות הכל בהתחלה, זה לא עובד ככה. מעבר להוצאה של אלפי שקלים על סט כלים מקיף, פשוט לא תמיד יודעים מה צריך. אני התחלתי לפני כמה שנים מארגז פלסטיק קטן עם כמה חוטיםף מברגים, ואולי איזולירבנד (אגב, תקנה גם כזה אם אתה עושה מודינג), ועם השנים הגעתי לארון שלם שמלא בכל דבר מדרמל, מקדחת עמוד, משחזה שולחנית ומשור אנכי, ועד למברגים עם ראשים שלא שמעתי עליהם מעולם עד שהיה לי בהם צורך, סט מברזים, ותחנת הלחמה רצינית. הכל עניין של צורך וכסף זמין, אז תתחיל ממה שאתה צריך כרגע, ותתקדם עם זה לאט לאט כשתצטרך דברים נוספים.

עריכה:

אה כן, ודבר נוסף. יש כלים כמו דרמל שאתה יודע בדיוק מהו שאין בעיה לרכוש מהרשת כי הוא אותו דבר בכל חנות. אני מצאתי חנות שמכרה במחיר טוב, קפצתי אליהם וקניתי. עם זאת, כלי ידניים כמו מברגים אני ממליץ לקפוץ לחנות ולבדוק. בדר"כ ברוב אזורי התעשייה העירוניים יש חנויות כלי עבודה שבעלי המקצוע קונים בהן (זה משהו שלמדתי כשעבדתי בנגריה), לא תמיד יותר זול שם (בדר"כ אפשר למצוא בזול יותר באינטרנט - אבל זה בדר"כ זול יותר מאשר חנויות כמו הום-סנטר וכו'), אבל המבחר שם גדול הרבה יותר, ואפשר להרגיש את הכלים לפני שקונים אותם (מאוד מאוד חשוב לדעתי).

כמו כן, אם יש לך בבית כבר חלק מהכלים, גם אם הם לא טובים במיוחד אני ממליץ לעבוד איתם קצת לפני שתקנה כלים חלופיים. אחרי שאתה עובד עם הכלים אתה לומד מה טוב ומה לא, ויכול לבחור כלים טובים יותר בלי עזרה של אף אחד אחר.

פורסם

גם אני שוקל לחדש את ערכת הכלים שלי. כרגע אני מחפש סט מברגי PRECISION עם ראשים ממוגנטים ומברג עם ראשים ממוגנטים

מתחלפים. הבעיה ברוב הסטים שיש בהום סנטר ודומיהן (מעבר למחיר היקר בטירוף) הוא שהציפוי השחור מתקלף אחרי כמה זמן והראשים

מאבדים את המגנוט שלהם. אשמח להמלצה ממישהו שהתנסה בסט רציני ואמין של המברגים האלו.

פורסם

תקרא את מה שרשמתי בעריכה של ההודעה האחרונה שלי.

אגב, סתם בשביל האירוניה. 2 המברגים הכי טובים שלי הגיעו אליי דיי במקרה. אחד עלה 30 שקלים למברג בודד והייתי חייב אותו באמצע פרוייקט מודינג של אוזניות של 1000 שקלים לכן לא הייתה ברירה וקניתי. השני הגיע כשאבא שלי ביקר בשוק הפשפשים וקנה אותו ב-8 שקל. 2 המברגים הכי טובים שהיו לי מעולם. אצלי כבר שניפ ונראה כמו חדשים.

פורסם

את סוג הכלים אני מכיר, הבעיה היא לדעת מה לקנות שיחזיק לטווח ארוך. אבא שלך עובר שוב בשוק הפשפשים בזמן הקרוב? ;D

פורסם

בקשר למברגים עם מגנטים, חבל לבזבז כסף נוסף שים את הראשים של המברגים על מגנט רציני לכמה זמן הם יצברו מגנטיות וזהו מניסיון זה עובד.

פורסם
בקשר למברגים עם מגנטים, חבל לבזבז כסף נוסף שים את הראשים של המברגים על מגנט רציני לכמה זמן הם יצברו מגנטיות וזהו מניסיון זה עובד

טעות.

הם לא "צוברים מגנטיות" משהייה על מגנט. ואם כן - אז קצת.

קח מגנט חזק, אפשר לפרק מדיסק קשיח, הם מעולים וחזקים מאוד, ושפשף קצת את המברג על המגנט.

המגנטים הנ"ל טובים גם סתם לשים עלים ברגים של דברים שאתה מפרק. זה חובה לדעתי. ככה לא תאבד בורג.

פורסם

טעות.

קח מגנט חזק, אפשר לפרק מדיסק קשיח, הם מעולים וחזקים מאוד, ושפשף קצת את המברג על המגנט.

המגנטים הנ"ל טובים גם סתם לשים עלים ברגים של דברים שאתה מפרק. זה חובה לדעתי. ככה לא תאבד בורג.

זה צובר מספיק בשביל להרים ברגים...

פורסם

טעות.

את האמת יש לי כמה וכמה הרדיסקים שאני יכול לפרק, הרעיון להחזקת ברגים נשמע מעולה. בקשר למברגים - אני חושב שאני מעדיף משהו

קצת יותר קבוע מזה. יש לי מברג אחד שטכנאי שכח אצלי ולא היה לו כח לקחת חזרה שבו הראש עצמו עשוי מהחומר הממוגנט (ולא רק ציפוי)

וזה מעולה. גם אם הוא משתפשף הראש נשאר ממוגנט. מאז אני מחפש לקנות סט PERCISION כזה ולא מוצא.

פורסם

מלחם - אם ראש חד (נקודה ולא קו) 25 - 35 W. לדברים כמו החלפת קבלים בלוח אם תיקח 35 - 40 W כי הלוח מושך יותר מדיי חום ו 25 W לא תמיד מתמודד איתו. תיקח מלחם אם חיבור אדמה בתקע !! (מניסיון אישי מחשמל)

מברגים - מברג רציני טוב בטווח מחירים של 20 - 25 שקל מברג. כדיי למגנט ברגים שנפלו וכדומה תצמיד אל המברג מגנט והמברג יעביר את הכוח מהמגנט לקצה שלו כשהמגנט מחובר. (תצתרך דיי להתאמץ כדיי לעשות מברג מגנטי קבוע חזק)

מולטימטר - האחד הזה שיש בכל מקום ב 40 - 45 שקל

חומר תרמי - הכי גנרי שתוכל למצוא. במעבדת מחשבים שאני מכיר מוכרים משהוא בגודל קצת פחות ממשחת שיניים שכתובים אליו דברים בסינית (ללא תרגום) ב 65 שקל והוא עושה את העבודה

ערכות ניקוי - מיותר. מברשת שיניים מוציאה אבק טוב מרוב הדברים. ראש של מטאטא טוב לניקוי המארז עצמו (כשהוצאת ממנו את כל החומרה). דברים כמו היט סינק ניתן לשטוף אם מים. לוח מקשים וכדומה מפרקים ומנקים בשיטות ביתיות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות.

אני אקח קצת מכל אחד ואעשה את השיקולים שלי.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים