עבור לתוכן

שאלה בקשר לביצועים ותדר

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

יש לי מעבד Q9550 וזכרונות CORSAIR XMS2 2X2GB 1066MHZ עשיתי אוברקלוק למעבד 3.70GHZ וזכרונות על 1050 MHZ. ניכנסתי לEVEREST וראיתי את התוצאות הבאות עבור זיכרונות READ10135 WRITE 9827 COPY 8763 LATENCY 49.8 .

החלתטי ללכת עוד צעד קדיה והצלחתי להגיע לתדר של 3.88GHZ במעבד ו1096MHZ בזכרונות. אבל הפעם כשנכנסתי לאוורסט הביצועים היו יותר נמוכים!

READ 9672 WRITE 9253 COPY7672 LATENCY 71.2

עכשיו אני לא מבין למה עם תדרים יותר גבוהים אני מקבל ביצועים נמוכים יותר? ד"א גם ב-3D MARK אני מקבל פחות עם OC יותר גבוה.

אני רוצה לציין גם שבשני המקרים בדקתי את יציבות האוברקלוק ע"י PRIME 95 גרסה25.9 במשך 12שעות כמעט.

ה-TIMINGים בשני המקרים היו 5-5-5-15.

לוח אם STRIKER II FORMULA.

פורסם

התופעה שאתה מתאר ידועה, יש מנגנונים פנימיים אשר לא עובדים ביעילות בתדרים מסויימים, אם תבדוק אפילו החל מ1MHz פחות או יותר, תקבל ביצועים קרובים יותר לכיוון השיפור בתדר.

פורסם

פותח התרד בהמשך לתשובה של בני...שים לב שמלבד התדר של הזיכרון יש עוד גורמים "לא נראים" שמשפיעים (תיזמון פנימי של הNB וכו)..

וזה שקיבלת נקודה פחות או יותר ב3DMARK לא תמיד מעיד על "ירידה" בביצועים..

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון ל-LDT FREQUENCY? אצלי זה עומד על 5X. אם אני מעלה על 6 אז הוינדוס כבר לא עולה.

פורסם

לא..זה משהו פנימי..וההגדרה בכללי נקראת STARP (זה היחס בין הNBולמערכת)..בכל מקרה זה לא תמיד בר שינוי..

פורסם
  • מחבר

מוזר שאין לי הגדרה כזאת :nixweiss:... יש מצב שיש לזה שם אחר ?

אבל בכל מקרה אני שמח מאוד עם מה שיש לי עכשיו :)

אהה נזכרתי יש גם MCP TO SPP REFERENCE ולידו יש מספר 200. זה הדבר היחיד שלא נגעתי בו כשעשיתי OC. יש למישו מושג מה זה עושה?

פורסם

זה דתרה תקשורת בין השבבים של הלוח אם.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים