עבור לתוכן

P-183 - מאוורר עליון יוצר ויברציות, ובקשה לשיפור קירור באופן כללי - תקציב 200ש"ח

Featured Replies

פורסם

לגבי המאוורר העליון, הבנתי כי מדובר בבעיה ידועה, השאלה היא האם יש פתרון כלשהו לעניין (אני בספק שהחלפת מאוורר תעזור)?

המפרט שיושב במארז הוא HD4850+Accelero S1 ללא מאוורר, PHENOM 965 עם קירור סטוק, ספק Corsair 450VX.

מחפש להוסיף מאוורר שישב על כלוב ה-HD האמצעי, כך שיעיף אוויר על כרטיס המסך ולכיוון המעבד. חשוב שהמאוורר יהיה שקט.

כמו כן, מתלבט האם יש צורך לשים מאורר לקשיחים שיושבים בכלוב התחתון - הכלוב מלא כבלים, ולא מאוורר במיוחד, אך השאלה היא האם ה-HD באמת צריכים מאוורר משלהם?

תודה.

פורסם

יש כאלו שטוענים שמאוורר שמסתובב בפחות סל"ד פותר את הבעיה. האמת שאתה יכול פשוט לנתק אותו. תנתק ותבדוק השפעה על טמפרטורות.

לגבי הרדדיסקים - תסתכל מה הטמפרטורה שלהם. בד"כ לא ממש חייבים.

לגבי כלוב הרדדיסקים עליון, אתה יכול להוסיף אחד לפניו. למשל סקייט S-FLEX.

פורסם
  • מחבר

המאוורר יוצר ויברציות, וכתוצאה מכך רעש כשהוא על LOW, איזה מאוורר איטי יותר אני יכול למצוא?

ה-HD עם מערכת ההפעלה, באיזור ה-42 מעלות. מה הגבול העליון המומלץ?

לגבי ה-S-FLEX - יש את גרסת ה-800RPM ואת ה-1200RPM, האם הבדל הרעש בינהם משמעותי? (בלי OC שניהם יעשו את העבודה, בהתחשב בטמפ' ללא מאורר כלל)

פורסם

ה LOW של האנטק הוא על 1200. אולי מאוורר 800 יהיה טוב יותר.

42 זה בסדר. האלה על כמה הוא במאמץ (למשל העתקה גדולה).

גירסת ה 800 שקטה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני אעקוב אחרי ה-HD. מהי הטמ"פ שבסביבתה כדאי יהיה לשים קירור?

מן הסתם גרסת ה-800 שקטה יותר, השאלה אם משמעותית יותר מגרסת ה-1200 שלמיטב הבנתי דוחפת הרבה יותר אוויר.

תודה.

פורסם

אם הוא נשאר בתחום הזה במאמץ הכל בסדר.

שקט זה יחסי. קשה לי לענות לך על זה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שמצאתי פתרון לא רע - את המאוורר העליון אני אעביר לאמצע כלוב ה-HD, ובתור מאוורר עליון אני אקנה את ה-Arctic cooling שבו המאוורר מחובר לתושבת עם גומיות, ואמור לכאורה להקטין את הוויברציות: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=3_48_68&mID=254.

לכאורה אמור לתת פתרון עדיף על ה- S-FLEX, או שאני מפספס משהו?

פורסם

שים לב שסדרת הARCTIC F למיניהם הינם מאוררים עבים יותר..ולא סטנדרט..

ובגדול כל מאוורר שיסתובב בRPM נמוך יתאים..והתקנה של גומיות (גם למאוורר הקיים) יכול הלעזור..

פורסם

הבעיה שהמטומטמים מחזיקים את המאוורר העליון מאחורה בשני תפסי מתכת ולא ברגים. בנוסף, הם השאירו במרכז החור העליון עיגול מתכת גדול שלא ממש עוזר לזרימת אוויר שקטה.

13-inside-fan.jpg

לפותח הטרד. שני המאווררים (אחורי ועליון) נשלטים ע"י אותו בקר. אם כבר תחליף את שניהם ושים אותם מקדימה.

אשמח לדעת מה קרה עם החלפת המאוורר העליון ל AC המדובר.

פורסם
  • מחבר

לכל אחד מהמאווררים יש בקר נפרד, הם פשוט יושבים באותה תושבת. אין כל בעיה להפריד את הבקר מהתושבת (זאת כבר עשיתי). ל-HDs אני לא אשים מאוורר כל עוד הטמ"פ בסדר.

במהלך השבוע הבא אקנה את ה-AC (נמכר ב-KSP), ואעדכן בתוצאות (אין לי בעיה לחתוך את עיגול המתכת במידת הצורך).

פורסם

אשמח להתעדכן

פורסם

אני גם נמצא בלבטים איזה מאוורר כדאי להתקין שם, אחרי שהזמנתי את המארז ביום שישי. כרגע ביקשתי שיתקינו בו את ה-Arctic Cooling AF 12025L, אבל אני לא בטוח אם יש מאוורר אחר שעדיף שם. המבחר כולל גם את ה-PWM שדובר עליו פה, ה-s-flex, וגם הסליפסטרים. מחכה גם לעדכון...

פורסם
  • מחבר

עדכון: נזכרתי שבמארז הישן שלי יש גרסא ישנה של ה-AC המדובר (חוץ מהצבע לא נראה שיש הבדל מהותי כלשהו), וכשניסיתי להתקין אותו הגעתי לתובנה שצריך לחתוך את הידיים למי שתכנן את התושבת למאוורר העליון - התופסנים שאמורים להחזיק את המאוורר מצד אחד, מתנגשים בפלסטיקים אליהם מחובר המאוורר עם הגומיות, מה שמונע מהמאוורר להכנס עד הסוף כך שהחורים לברגים יהיו במקומם.

http://www.arctic-cooling.com/catalog/images/gallery/FProPWM_02h.png

אם למישהו יש רעיון יצירתי כלשהו, אשמח לשמוע.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הגיע סופסוף המחשב שהזמנתי מ-rsm עם ה-P183, כאשר במקום ה-TriCool-ים המקוריים מותקנים מאחורה ולמעלה שני Arctic Cooling AF 12025L שעובדים ב-1000RPM. כרגע ויתרתי על מאווררים נוספים, כנראה שבהמשך אעשה בדיקות מאמץ ואבדוק טמפרטורות בשביל לראות אם כדאי להוסיף מאווררים מקדימה.

מה אני אגיד - כשהמארז סגור אי אפשר לדעת בכלל שהמחשב פועל. הבעיה היא כשגם שהוא פתוח בקושי אפשר להבחין, מה שמוכיח שוב שבחירת רכיבים שקטים משפיעה יותר מהמארז... אני מניח שבכל זאת ההשקטה שלו תבוא לידי ביטוי כשאני אעביד קצת את המחשב קצת יותר.

לכל המודאגים למיניהם מהמארז, קחו אותו עם המאווררים הללו בראש שקט. אולי תבוא סקירת רעש טרמפרטורות בהמשך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים