עבור לתוכן

לא מצליח להפעיל דיסק קשיח אנא עיזרו לי

Featured Replies

פורסם

אחד הדיסקים הקשיחים שלי (לא הראשי אמנם אבל הגדול יותר מבין השניים) התחיל לעשות בעיות,

הבנתי שיש בעייה כשהעתקתי משהו אליו וניסתי להעתיק את אותו קובץ למקום אחר ולא הצלחתי.

כבר אז חשדתי בסקטורים פגומים. בתור התחלה פניתי מקום, הרצתי בדיקת דיסק המחשב נתקע בשלב 4 כשהוא מצא איזשהו סקטור פגום.

הרצתי defrag וניסיתי להריץ שנית בדיקת דיסק אלא שלהפעתי (אחרי איתחול) גיליתי שהדיסק לא קיים יותר ברשימת הכוננים.

נכנסתי ל computer managmet, disk managment וראיתי שהדיסק פתאום אינו פעיל.

ניסיתי להפעיל את הדיסק וקיבלתי הודעת שגיעה שלא ניתן להפעיל את הדיסק ושאני אבדוק בלוג המערכת.

אני לא רואה בלוג המערכת הודעה רלוונטית לאותה שעה אבל יש כל מיני הודעות שגיאה כגון:

The device, \Device\Harddisk1\D, has a bad block

dmboot: Failed to auto-import disk group AmibDg0. All volumes in the disk group are not available.

dmio: Harddisk1 write error at block 488396618: status 0xc000009c

זהוא דיסק של westren digital 250gb לא ישן במיוחד הייתי מעריך בן 3 בערך.

בכל מקרה למרות שברור לי שהדיסק כנראה סיים את חייו הייתי שמח למצוא דרך להפעיל אותו ולפחות לגבות את המידע שנמצא עליו (ללא סקטורים פגומים)

האם זה אפשרי?

כרגע הדיסק מוגדר כמחיצה דינמית (fat32), יש אופצייה להפוך אותו למחיצה בסיסית אבל זה יהיה כרוך בעובדן מידע שבלשב זה חשוב לי יותר מהדסיק.

פורסם

defrag היא הפעולה כמעט הכי מזיקה במצב זה (הפעולה הכי מזיקה היא לזרוק אותו מהחלון). אתה יכול לנסות לחבר אותו לUSB עם מתאם

מתאים ולקוות שתצליח לגשת לחלק מהמידע. במקומך הייתי מתחיל לחפש את החשבונית ומקווה שלא עברו 3 שנים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, רעיונות נוספים ?

לפני שאני הולך לקנות מתאם או נותן את הדיסק למעבדה כדי שינסו להציל את המידע יש דברים חינמיים או תוכנות נחמדות שאולי יכולות לנסות להציל את המצב.

פורסם

מעבדה לא תעשה הרבה יותר ממה שהצעתי (אא"כ אתה מדבר על חברות שיחזור שלוקחות אלפים לשיחזור מידע)

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, לכל מי שנתקל במצב דומה לשלי על יאוש יש עוד מה לעשות.

אני אמנם לא מומחה גדול לחומרה אבל ידעתי שאפשר להציל את המידע (היי אם הביוס מזהה את הדיסק אז הוא עדיין חי).

בכל מקרה ישנם לא מעט תוכנות בחוץ למשל file scavenger שיכולה לשחזר קבצים בבודדת אבל מה שהצניל לחלוטין את כל המידע בדיסק שלי זה תוכנה קטנה ולגמרי חינמית שנקראת partition find and mount התוכנה הקטנה הזאת תוך דקה איתרה את המחיצה ופשוט הפעילה אותה.

כל המידע שוחזר ואפילו ניתן להפעלה ולהעתקה.

כמובן שאני לא לוקח סיכונים, אני עומד לקנות דיסק חדש להעתיק כל מה שאפשר ולזרוק את הנוכחי.

בכל מקרה מוסר ההשכל, לפני שאתם פונים למעבדות שיחזור או קונים מתאמים כאלא או אחרים תשאלו אנשים חפשו בנט ולכל הפחות תדעו אם יש סיכוי להיל את המצב.. אז בהצלחה.

פורסם

ברור.. יש תוכנות מומלצות כאלו בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

היה נחמד אם מישהו היה טורח להמליץ לי על זה בפורום או להפנות אותי למקום הנכון.

קיבלתי בפורום הצעה אחת שאיש לא עירער עליה.

שלא יהיה טעויות אני מודה לאותה דעה אחת לפחות או אדם ניסה לעזור, רק חבל שלא היו עוד כמוהו.

פורסם

לפעמים צריך להודות בטעות. מתיאורך נשמע שהבעיה היא פיזית ושיערתי (בטעות) שגם חוסר הגישה למידע מקורה בבעיה פיזית (וDEFRAG

בד"כ מחמיר בעיות כאלו לרמות שבהן תוכנות כמעט לא מועילות). הייתי צריך לפחות להעלות את האפשרות של שיחזור תוכנתי בפניך. (אם

תסתכל בסטיקי תוכנות מומלצות בפורום תוכנה תראה שהמלצתי על התוכנה הזו). אני מקווה שלהבא אשתדל שלא לקפוץ למסקנות, אפילו אם 95%

שהם נכונות.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לנימה ממורמרת אם כי באותה שנייה המידע שזה קיים בסטיקי העלה בי קונוטציות של מישהו שאומרים לו תזהר מדרגה אחרי שהוא כבר נפל.

ברור לי שמטרת הפורום היא לתת עזרה ושהאנשים כאן באמת מנסים לתרום, נאמר שזה היה אי שפיות רגעית מצידי, אז קבלו את התנצלותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים