עבור לתוכן

שתי שאלות לגבי האייפון 3GS.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני חושב לקנות אייפון בזמן הקרוב. ויש לי שתי שאלות:

1. האם ניתן לחבר אליו אוזניית BlueTooth?

2. בתור מכשיר GPS - האם קיימת אפליקציית GPS שלא מחייבת שימוש באינטרנט אוןליין? ז"א, שהאפליקציה מגיעה עם מפות (או שניתן להוריד מפות באופן חד פעמי) מבלי לקבל עדכונים און ליין?

תודה מראש לעונים.

פורסם

אפשר לחבר BLUETOOTH

ל-GPS יש את WAZE ואם אני לא טועה גם ל-IGO יש תמיכה באייפון.

פורסם

Waze רוצה עידכוני און ליין. IGo8 לא ירצה אבל לא יהיה בחינם.

פורסם

זה לא נכון. WAZE יודע לעבוד גם בלי שום עידכונים. אבל אם אתה מעדכן אותו. נניח מהרשת הביתית או מהמשרד לפני שאתה יוצא לכביש. אז הוא יודע בדיוק איפה רוב המצלמות והפקקים ומוצא לך נתיב אידיאלי באמת.

פורסם

זה לא נכון. WAZE יודע לעבוד גם בלי שום עידכונים. אבל אם אתה מעדכן אותו. נניח מהרשת הביתית או מהמשרד לפני שאתה יוצא לכביש. אז הוא יודע בדיוק איפה רוב המצלמות והפקקים ומוצא לך נתיב אידיאלי באמת.

אמת.

פורסם

יש גם תוכנות בשם omaps\offmaps שמאפשרות לך להוריד מראש מפות בכל העולם. אני לא יודע אם הן גם נותנות הכוונות וברמה מלאה של GPS ולכן ממליץ לחקור עליהן קצת יותר

פורסם

אתה טועה, הגרסא החדשה של Waze מצריכה חיבור קבוע לרשת הסלולרית ואין אפשרות להוריד את המפות לפני הנסיעה כמו שהיה בעבר. אתה עדיין יכול להשתמש בגרסא הישנה אך בקרוב היא תהפוך ללא מעודכנת ובעצם כל המשתמשים יהיו חייבים לעבור לגרסא החדשה.

http://www.waze.co.il/forum/viewtopic.php?f=11&t=5362

פורסם

מי שקונה אייפון צריך לדעת שמדובר בטלפון סלולרי שכל המהות שלו היא אינטרנט. אם הוא לא ידע זאת קודם לכן, חבל, כי זה אומר שהוא לא בדק מספיק לפני שרכש את המכשיר. בכל מקרה, הצריכה של Waze לא עולה על כמה מאות קילו-בייטים בנסיעה ארוכה של כ-100 ק"מ. בגרסה החדשה המפות מאוחסנות על שרת החברה ויורדות/מתעדכנות לפי מסלול הנסיעה, מה שעלול להגדיל את צריכת האינטרנט. לכן, הם הוסיפו כפתור של הורדת מפה, כך שאפשר להתחבר לרשת אלחוטית מבעוד מועד 0בבית למשל), להוריד את המפה ואז במהלך הנסיעה הורדת הנתונים תהיה יחסית מינימלית ובעיקר לצורך עדכוני תנועה בלייב.

פורסם

אמת.

רק עכשיו שמתי לב לתגובות הלא נכונות האלה, הגרסאות החדשות צריכות בהחלט חיבור לאינטרנט.

פורסם

לא דובר על הגרסאות החדשות שהן לא כל כך שונות מהקודמות.

במידה והוא יצטרך GPS גם WAZE יכול לספק את הסחורה.

פורסם

להתקין על iPhone את FreeMap הישנה והעתיקה זה לקחת את הטלפון ולסרס אותו. מה עוד שהגרסה האחרונה של התוכנה, הותאמה במיוחד לגרסה 3.0 של מערכת ההפעלה על ידי הצוות שעומד מאחורי iPhoneHE, אשר לצערי עשה עבודה לא משהו, מה שמתבטא בזה שהתוכנה קורסת סתם כך לעיתים. מעבר לכך, אני לא בטוח שיש גרסה שמותאמת ל-3.1.2, לא בדקתי.

מצד שני, Waze, אשר מתעדכנת ללא הרף, לא צורכת יותר מדי אינטרנט. מעבר לכך, אני שוב פעם חוזר על מה שאמרתי קודם לכן. iPhone הוא סלולרי שהייעוד העיקרי שלו הוא אינטרנט. לכן, צריך להתאים לו חבילת גלישה של לפחות 150 מגה-בייט, לדעתי.

פורסם

זה בדיוק אבל מה שאמרתי, לשים את FREEMAP הישנה זה פשוט לא לעניין.

פורסם

אני רק מחזק את ידיך! :)

פורסם

iPhone הוא סלולרי שהייעוד העיקרי שלו הוא אינטרנט.

למה? נכון שחבילת גלישה גדולה תהפוך את המכשיר ליעיל ונעים יותר, אבל מכאן ועד העובדה שהייעוד העיקרי שלו הוא אינטרנט נראה לי קצת כמו הגזמה.. בוא לא נשכח שמדובר בטלפון. ועד שלא יגיע היום בוא כולנו נדבר ב VOIP (ואני מתפלל שהוא יגיע כמה שיותר מהר) השימוש, לרוב האנשים, יהיה להתקשר\לסמס.

העניין בוייז, שהם לא מאפשרים שימוש ללא חיבור לאינטרנט, מפריע בעיקר לאותם אנשים שאין להם כלל חבילת גלישה. כמוני לדוגמא.

ולרוב, זה אנשים שקנו את הטלפון שלהם בחול\חנות פרטית ולא מחוייבים להתחבר לחבילת גלישה - אותה חבילה שהחברות כופות בכוח על כל לקוח שקונה טלפון דור 3.

ובעצם היום כמעט ולא צריך להשתמש בחיבור האינטרנט של חברות הסלולר.. כמעט בכל מקום ניתן כבר לקלוט wifi - בבית, בעבודה, מרכז מסחרי ואפילו סתם באמצע הרחוב יצא לי כבר לקלוט.. אממא.. לקלוט wifi באמצע הנסיעה לא כל כך פרקטי.. ולכן זה כל כך מתסכל שוייז מחייבים את החיבור הזה דווקא במקום הכמעט יחיד שלא ניתן כלל לקלוט רשת אלחוטית.

באופן אישי.. אני עדיין משתמש ב Freemap הישן והטוב.

פורסם

דווקא איתי צודק, ה-IPHONE בעיקר מיועד לגלישה ובידור ובתור טלפון סלולרי הוא בכלל לא משהו (סוללה חלשה, שמע לא נקי, איבוד קליטה מוחלט מדי פעם, רמקול חלש יחסית למכשירים אחרים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים