עבור לתוכן

ביקורת- על Muramasa: The Demon Blade

Featured Replies

פורסם

muramasa-the-demon-blade-box-wii.jpg

קודם כל לפני שאני יתחיל את הסקירה כמה שאלות :

1-אתם אוהבים משחקי 2D ?

2-אתם אוהבים אנימה ?

3-אתם אוהבים משחקים בסגנון ישן רק בטכנולוגיה יותר מודרנית ?

אם כל התשובות הם כן אז Muramasa נותן בדיוק את הדברים האלו ואם לא תחפשו משחק אחר

בכל מקרה זאת רק סקירה ראשונית ועברתי רק את הבוס הראשון וזה ברמה הקלה מתוך 2 רמות שהיו לבחירה

בכל מקרה שהתחלתי לשחק בMuramasa הדבר הראשון שמאוד מצה חן בעיני ותמונה לא תראה את הכל אבל בכל זאת -

muramasa-the-demon-blade-20081010112850704_640w.jpg

זה הגרפיקה הגרפיקה ניראת כגרפיקת ספיריט למי שזוכר משחקים ישנים כמו בסופר נינטנדו מגדריבר וכו אז ככה גרפיקה מצוירת כזאת

רק הרבה אבל הרבה יותר איכותית

אני לא יודע אם באמת השתמשו באותה טכניקה או שעשו טכניקה אחרת אבל אם מראה כזה אבל התוצאה מאוד מאוד יפה

הכל ניראה מצויר ביד וגם הוסיפו אנימציות כמו דוגמה קטנה צל של עננים שזזים ודברים בסגנון

חוץ מזה יש את עניין השכבות שנעשה פה בצורה מצוינת

(שכבות -יש בעצם כמה חלקים של התמונה לדוגמה עצים שכבה ראשונה -מאחורה עיר מאחורה עננים (סתם לדוגמה ) ואז אם קופצים לדוגמה כל שכבה זזה קצת אחרת שזה מוסיף המון לגרפיקה -גם נעשה הרבה במשחקים ישנים )

בכל מקרה לחובבי הסגנון זה פשוט מצוין אני אוהב את הגרפיקה הזאת הרבה יותר מהגרפיקה בNSMB WII לדוגמה

mdb1-thumb.jpg

במשחקיות עצמה הלכו על גישה מצוינת במקום שהכל יהיה אותו הדבר מבחינת השליטה פה הכניסו "מצבים" שזה אומר שאין אויבים המשחק נישלט כמשחק פלטפורמה

שיש אויבים נכנסים למצב לחימה והשליטה משתנה בהתאם

ונתקלתי במצב של סתם ללכת ולדבר אם אנשים

כל הדברים האלו נעשים במהירות בלי טעינות או משהו והייתי רוצה שעוד משחקים ילכו בדרך הזאת במקום להכניס דברים על כל כפתור אפשרי או להצריך ללכת הרבה פעמים לתפריטים

ואם כבר מדברים על השליטה שיחקתי אם גימפאד גימקיוב למי ששואל אפשר גם לשחק אם נונצק ושלט WII ואולי גם אם השלט הקלסי אבל לא בדקתי את זה

שאני יסים את המשחק ויתן ביקורת מלאה אני יבדוק גם את זה

בכל מקרה מצב קרב זה כמו לשחק באיזה סדרת אנימה -זה מהיר ומגניב וצריך לשחק כדי להבין

המוזיקה עצמה בסגנון מזרח רחוק ואני אוהב את המוזיקה במשחק -אבל זה כבר עניין של טעם

יצא לי ליתקל גם בדיבוב יפני שהיה בסדר רק הכתוביות ניראו לי די קטנות ולא בפונט נוח כל קך

חבל שלא היה אופציה גם לדיבוב אנגלי למרות שזה מסריח בדרך כלל במשחקים כאלו

בכל מקרה מהחלק הקטן ששיחקתי זה היה מאוד כיף אבל זה לא משחק שמתאים לקהל הרחב

זה מסוג המשחקים שפונים לקהל מצומצם יותר ככה שלא כולם יעריכו את המשחק

מביקורות ברשת המשחק קיבל ביקורות מעורבות אבל יחסית טובות

מי שרוצה לנסות סוג משחקים שלא נפוץ במערב לפחות מהקצת ששיחקתי מאוד מומלץ

ובינתים יש פה את הביקורת ווידיאו של IGN -

http://wii.ign.com/dor/objects/828151/marvelous-interactive-project/videos/muramasa_review_090409.html

עריכה

אני יכתוב פה את הסיכום כי סימתי את המשחק אם דמות אחת ואני כמה שעות בתוך הסיפור השני

בסך הכל מאוד כיף לשחק במשחק למי שאוהב את הסגנון

כל אפשרויות השליטה טובות רק חבל שאין רטט באף אחת מהם

בכל מקרה המשחק לפעמים חוזר על עצמו אבל לא יותר מידי ולקח לי בערך 9 שעות לסים אותו בפעם הראשונה

ויש מוטיווציה לעבור גם את הסיפור השני שיש בו חרבות אחרות וחלק מהבוסים שונים

וחוץ מזה צריך לחרוש על המשחק הרבה זמן למי שרוצה להשיג את כל החרבות ואת הסופים השונים במשחק

מה שחסר לי זה עוד מצבי משחק -אם היו מכניסים עוד מצבי משחק כמו לדוגמה אחד נגד אחד

או קו אופ וכו זה בקלות היה משחק של 9 -הגרפיקה מאוד יפה המוזיקה מכניסה לאווירה והשליטה טובה וזה פשוט לא נימאס לטחון אויבים

אבל בגלל שאין עוד דברים מלבד הסינגל אני נותן למשחק 8 מתוך 10 בסולם קרירין

בכל מקרה ממליץ לאנשים לנסות אותו

חוץ מזה ביפן נינטנדו תשיק את המשחק מחדש אם עוד כמה משחקים אחרים בבערך 30$

אם זה יגיע למערב במחיר כזה תשנו אוטומטית את הציון ל9

פורסם

הכל טוב ויפה אבל מה זה לעזאזל מגה דרייבר? אולי אתה מדבר על הMEGA DRIVE של SEGA....

מעבר לזה אני חושב שאתה משתפר מאוד עם הכתיבה :yelclap:, אבל עדיין מלא שגיאות מאוד צורמות (אפילו לי ואני דיסלקט), יש WORD ובודק

איות, השתמש בזה בבקשה :'( ...

פורסם
  • מחבר

כן התכוונתי לMEGA DRIVE

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עשיתי עדכון וזה אפך לביקורת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים