עבור לתוכן

הנדסת מחשבים

Featured Replies

פורסם

קיבלתי עכשיו מכתב קבלה לעתודה במקצוע הנדסת מחשבים (אוניברסיטת ת"א, למי שמתעניין)

יש למישהו מושג מה בערך התחומים שעובדים עליהם במקצוע הזה ? ומה ההבדל בינו למדעי המחשב ? אני מניח שהנדסת מחשבים יותר נוגעת לקטע החומרתי (בניגוד למדעי המחשב שמתעסקים יותר בתוכנה) אבל יכול להיות שההבדלים קצת שונים.

ובכלל, מה אתם אומרים על אוניברסיטת ת"א ?

פורסם
  • מחבר

כן, אני מכיר את הפורום

פורסם

לך ל

www.tau.ac.il

ותחפש שם את רשימת הקורסים להנדסת מחשבים...

פורסם

אני לומד הנדסת מחשבים בטכניון במסגרת העתודה

כל מה שאני כותב פה קשור לטכניון, אין לי מושג מה קורה באונבריסטאות אחרות.

המסלול של הנדסת מחשבים הוא מסלול משולב של הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה להנדסת חשמל, אפשר להרשם לכל אחת מהפקולטות וללמוד את המסלול הזה. ההבדל בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב רגיל הוא שבמסלול להנדסת מחשבים לומדים גם חמשל.

פורסם

תראה צריך להבחין בין לימודי תואר ראשון בהנדס מחשבים או מדעי המחשב לבין לימודי הנדסת מחשבים.

באוניברסיטת תל אביב יש להם שם בית הספר להנדסאים שם בין השאר אתה יכול ללמוד הנדסת מחשבים אבל אתה תקבל תעודת הנדסאי ולא שום תעודה של תואר ראשון (B.A) או שמע תואר ראשון במדעים מדוייקים (BS.c). עם תעודת הנדסאי אין לך הרבה מה לעשות כי היום במרבית מקומות העבודה רוצים אדם בעל תואר אקדמאי ראשון ולפעמים אף גם תואר שני.

עכשיו לגבי ההבדלים בין תואר ראשון במדעי המחשב לבין תואר ראשון בהנדסת תוכנה אני לא יודע עד כמה יש הבדלים פרט לתעודה בסוף שמדעי המחשב זה לרב B.A והנדסת תוכנה זה BS.c אבל מפחינת מספר שנות הלימוד שניהם 3 שנים לפי מה שידוע לי כך לפחות זה בבר אילן וכך זה במכון האקדמאי טכנולוגי בחולון היכן שאני בשעה טובה עומד להתחיל ללמוד מדעי המחשב באוקטובר הקרוב.

לסיכום בכל מצב עם זה לא לימודים לתואר אקדמאי וזה לימודים לתעודת הנדסאי אז זה ממש לא כדאי ועזוב את זה עם כבר יותר כדאי לך ללכת לאיזה מכללה כמו ג'ון ברייס וכאלה ולעשות שם קורסים כאלו ואחרים אני בטוח ששמה תקבל ידע טוב וניסיון מעשי וכן גם תעודת הסמכה כזאת או אחרת.

פורסם
  • מחבר
המסלול של הנדסת מחשבים הוא מסלול משולב של הפקולטה למדעי המחשב והפקולטה להנדסת חשמל, אפשר להרשם לכל אחת מהפקולטות וללמוד את המסלול הזה. ההבדל בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב רגיל הוא שבמסלול להנדסת מחשבים לומדים גם חמשל.

גם אם אני נרשם לפקולטה של מדעי המחשב ולומד את המסלול הזה, אני עדיין אלמד חשמל ?

בקשר לתגובה השניה, במסגרת העתודה אתה משלים תואר ראשון

פורסם

1. בטכניון (אין לי מושג מה קורה במקום אחר) במסלול להנדסת מחשבים לא משנה באיזה פקולטה לומדים גם מדעי המחשב וגם חשמל

2. יש עתודה אקדמאית שזה לימודים לתואר ראשון ויש עתודה טכנולוגית שזה י"ג י"ד שמשם יוצאים עם תואר הנדסאי.

פורסם

לפי מיטב ידעתי

הנדסת מחשבים שייכת להנדסת חשמל ואין לך בחירה

זה תואר של ארבע שנים (משמע B.Sc)

ובעיקרון זה יותר הצד החומרתי (למרות שאפשר להרחיב את זה לתוכנה בשביל תואר

הנדסת מחשבים ותוכנה)

פורסם

אני הולך ללמוד את זה ברופין

נראה איך שם

...

פורסם

לפי מיטב ידעתי

הנדסת מחשבים שייכת להנדסת חשמל ואין לך בחירה

זה תואר של ארבע שנים (משמע B.Sc)

ובעיקרון זה יותר הצד החומרתי (למרות שאפשר להרחיב את זה לתוכנה בשביל תואר

הנדסת מחשבים ותוכנה)

מיטה ידעתך לא נכונה

אני לומד הנדסת מחשבים בטכניון ואני שייך לפקולטה למדעי המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים