עבור לתוכן

''מסרבים להשתתף בחיסולים''

Featured Replies

פורסם

אבא שלי היה נווט ומכיר לא מעט מהשמות של 27 הטייסים האלה. אלה לא אנשים שאף אחד מאיתנו יכול לזלזל בהם. אני לא מסכים עם הדעות שלהם אבל זכותם להביע את דעתם. הדבר היחיד שמפריע לי זה איך שהם ניצלו את המדים לאינטרסים שלהם.

אני בהחלט מאמין שהחיסולים מוצדקים, למרות הפגיעה באזרחים. עדיף הם מאשר אנחנו, כמה שזה נשמע רע. מה שנציק לי זה הסיפור עם עראפת:

אם אתה חרה, מחסלים אותך, אבל אם אתה ממש בן-זlנה אז שולחים אותך לחופשה בצרפת!

• תגובות 137
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דרור - לאיזה תגובה אתה מתכוון? לזו?

...

ניצן, כמו שאמרתי, הגבול שלך לציות הוא כשפקודה הופכת לבלתי חוקית בבירור, אבל החוק לא שחור ולבן ולדעתם מדובר במשהו שהם לא מסוגלים לבצע. הם, אגב, מוכנים לקבל את הדין ולשבת בכלא או קירקוע (וכמו שyot אמר, זה מכה קשה כשכולם בטייס מרגישים כמשפחה).

זה שפקודה הופכת לבילתי חוקית בבירור (בעליל) זהו לא הגבול שלי לביצוע, זהו הגבול שקבע בימ"ש העליון לכולם לא לבצעה. החוק מבדיל בין פקודה זו - שחובה לא לבצעה - לבין כל יתר הפקודות שחובה כן לבצען, חוקיות או לא. על זה כבר עניתי.

...

מפריע לך העניין החוקי?

חוק, במיוחד חוק בינ"ל, מנוסח ככה שיש תחום אפור.

נושא החיסולים הגיע לבג"צ. אם אני לא טועה אפילו הוצא צו מניעה לכמה ימים.

...

מפריע לי יותר מהעניין החוקי, מפריע לי העניין העקרוני שבסירוב מכמה סיבות שונות:

1. כפי שציינתי: מי הם? לא נבחרי הציבור, ל בשלטון, לא זכו ברוב קולות העם (ולדעתי גם לא מייצגים אותו), מי הם שיכתיבו מדיניות, פשוטו כמשמעו.

2. הם חיילים וככאלו אין להם שום זכות לנצל כך את מדיהם, שמם ודרגותיהם. אני מוחה על כך עקרונית, אם היו רוצים היו צריכים לבוא "ללא מדים", כאזרחים, ולציין זאת מפורשות, לעומת זאת הם בחרו להעשות את ההיפך.

3. אני מוחה על הרס הדמוקרטיה המוסווה כצדקנות, אתן לך דוגמא: היה והיו ברוב קולות (נניח במשאל עם וזה היה עובר את משוכת ביד"ץ) מחליטים להוציא שליש תל"ג על חלוקת סוכריות על מקל לבת-ימים, כל מי שגר בין הים לחולון ובין יפה לראשון מקבל אספקת ממתקים לניני ניניו. חוץ מלקום ולהפגין או לקום ולעזוב את מדינת בית המשוגעים שנהיינו אין (ואסור שיהיה) מה לעשות.

4. וכן, מפריע לי העניין החוקי.

...

למשל: עכשיו מישהו ממעריצי החוקים יכול להוכיח לי מעבר לכל ספק שהפעולות חוקיות ואי אפשר לפרשן כלא חוקיות?

אולי אפשר, אבל זה בטח לא מתפקידם של הטייסים!

פורסם

מקבל את התיקונים על ההסגרה של חברי האצ"ל.

אבירם, בקיצור, לא אכפת לך כל כך שמתים חפים מפשע בחיסולים. לגיטימי (?). אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה נקודת מבט ישראלית.

ניצן, הנה, הוועדה שמונתה ע"י לשכת עורכי הדין בישראל מצאה את נושא החיסולים לא חוקי (וזה היה אגב, בדצמבר 2001. בלי קשר למה שהולך עכשיו).

הפקודה בלתי חוקית בעיניהם ולכן מסרבים וגם קוראים להצטרף אליהם.

דן, זה לא מה שיגרום לאף אחד לשנות את מה שהוא חושב, לפחות לא לכיוון שהיינו רוצים.

ואין לי מושג איזה חיסול היה היום.

פורסם

אבירם, בקיצור, לא אכפת לך כל כך שמתים חפים מפשע בחיסולים. לגיטימי (?). אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה נקודת מבט ישראלית.

אתה טועה. כן איכפת לי שחפים מפשע מתים בחיסולים. מצד שני, האיכפתיות הזאת הולכת ופוחתת כל פעם שאיזה אבו-שהיד מתפוצץ במסעדה או אוטובס, ולוקח איתו הרבה יותר חפים מפשע (והם באמת חפים מפשע) מאשר בכל חיסול. אני חושב שמה שקורה הוא תהליך טבעי המתרחש בכל מלחמה: אם תתעקש להמשיך להילחם לפי הכללים שלך, למרות שהאויב מתעלם מהם, אתה בסוף תפסיד. בתור בן אדם הגיוני, תנסה לחשוב כמה שנים יעברו במצב הנוכחי עד שאיזה ממשלת ימין uber-קיצוני תעלה לשלטון, ואז באמת יהיה פה מעניין.

זה רק טבעי שאני מעדיף את הצד שלי. אני מאמין שמבחינה מוסרית הצד שלי צודק. אני מאמין שזה נכון מוסרית לחסל את ראשי אירגוני הטרור. אני מאמין שאם הצד השני מפוצץ גברים, נשים וטף במסעדות ובאטובוסים ללא עוול בכפם, אז פגיעה בלתי נמנעת באזרחים אשר עוזרים לראשי אירגוני הטרור לא צריכה לעורר סערה ציבורית גדולה כל כך.

פורסם

זה מוסרי שאנחנו שם? הם הרי לא אזרחי המדינה והם לא אזרחים של מדינה אחרת, הם נטולי זכויות.

פורסם

אתה מדבר על חיסולים לא חוקיים שנהרגים בו אזרחים חפים מפשע. תגיד לי אתה עיוור מה יש לך?

בן אדם ניכנס למיסעדה ומתפוצץ בה ונהרגים שם אנשים. זה הרג של חפים מפשע.

בקשר לחיסול ממוקד

אז נהרגו כמה אנשים חפים מפשע.

בוא נגיד הוא והמשפחה שלו והשומרי ראש שלו נהרגים. שום חף מפשע לא מת בחיסול הזה. כי המשפחה שלו היא ממש לא צדיקת רודפת שלום ושומרי ראש והשומרי ראש ממש לא.

עכשיו בגלל אנשים כמוך (הטימטום של החברה) שמגינים על כל נבלה טרוריסטית הם מסתתרים במקום הומה אדם ושם הוא מתבצר. צה"ל לא יכול לזרוק פצצה שמה בגלל שהוא לא רוצה לפגוע בחפים מפשע.

אז כל מחבל מבוקש מתבצר הומה אדם בשביל להיפגע והוא בנתיים עושה את שלו בשביל לגרום נזק.

אז צריכים לפגוע בהם בכל מקום אפשרי. שיתבצרו במקום הומה אדם אז נחסל אותו. ואז האזרחים "החפים מפשע"( :lol:) יבינו לא להיות ליד אנשים כאלו.

אין פיתרון בדיבור לא יעזור כי מי שאיתו אנחנו מדברים הוא טרוריסט שפל. כן שהשמאל החולה מגן עליו.

אז למכתב של הטייסים הסרבים. שהם בושה בפני עצמה. הם בכלל לא טייסים שעושים חיסול אז מי הם שיביעו דעה ומי הם שיתנגדו לפעולה שהם לא צריכים לעשות בכלל.

ולגוש שלום אמן אינשללה שערפאת יראה לכם את הפרצוף האמיתי שלו ואז לאף ישראלי לא יהיה איכפת אם יקרה לכם משהו אנחנו רק נשמח. מגן אנושי לערפאת... לאיזה מצב הגענו. לנו הורגים אנשים. והאנשים שלנו מגינים על הרוצחים שלהם.

זה השמאל. תנועה חולה דפוקה שגורמת רק נזקים. אנחנו צריכים לקרוע להם את הצורה. כל מחבל וכל פעיל טרור מקבל כדור לראש.! זין על הומניות זין על כל העולם. אנחנו לא צריכים ללכת לפי הדרך שלהם. אנחנו סובלים כמו אתמול ש19 איש נהרגו. אנחנו צריכים לחסל להם כל מחבל כל פעיל טרור.

ושרון אם אתה שומע אותי בבקשה תפיל טיל על המוקטע גם שהזבל שניקרא גוש שלום בפנים. תאמין לי לאף אחד לא יהיה איכפת מהאבדות האלו.

פורסם

לגבי פעילי "השלום" והשמאל :

קיים איסור מוחלט וברור על כניסה לשטחי הרשות, וזה כולל את מתחם המוקטעה.

כל ישראלי, שמן הסתם הוא גם פעיל שמאל, שידרוך על אדמת שטח A יש לעצור אותו, לחקור אותו במשטרה ולהביא למשפט ולענישה מתאימה.

לא יתכן מצב שפעילי שמאל יעמדו לצד ערפאת בזמן שמחבל מתפוצץ במסעדה !!!

פורסם

לגבי פעילי "השלום" והשמאל :

קיים איסור מוחלט וברור על כניסה לשטחי הרשות, וזה כולל את מתחם המוקטעה.

כל ישראלי, שמן הסתם הוא גם פעיל שמאל, שידרוך על אדמת שטח A יש לעצור אותו, לחקור אותו במשטרה ולהביא למשפט ולענישה מתאימה.

לא יתכן מצב שפעילי שמאל יעמדו לצד ערפאת בזמן שמחבל מתפוצץ במסעדה !!!

זאת זכותם המלאה לתמוך בו, אנחנו בדמוקרטיה אחרי הכל.

הא כן וזאת מחבלת שהתפוצצה.

כניראה עריכת דין זה לא מקצוע שהולך אצלהם טוב, לך תדע למה. ;D

פורסם

Miyota זה פאשיסטי, מה אתה צוחק על מות חפים מפשע, בהוראות פתיחה באש בצה"ל למשל כאשר תראה מישהו זורק עליך רימון מותר לירות בו כל עוד הוא מחזיק את הרימון, כאשר הוא כבר זרק אותו מותר רק לעצור אותו, משום שאז הוא לא מהווה כבר סכנה ברורה ומיידית, הוא כבר non combatent אז אתה אומר אנשים שגרים באיזור (כאלו שלא זרקו עליך רימון כרגע אפילו, שגם בהם אסור לירות ע"מ להרוג) מותר להרוג.

michaelsko נכון, חוק הוא חוק והוא בהחלט גם תקף לגבי נציגנו (גם, ואני מתכוון, לסיעות הערביות).

פורסם

Miyota זה פאשיסטי, מה אתה צוחק על מות חפים מפשע,

אני ממש לא צוחק אני בוכה על 19 איש שנהרגו בגלל שאיזה כלבה התפוצצה במסעדה.

אני לא יודע לבכות או לצחוק על פעילי השלום. הדבר היחדי שהם עושים זה להגן על מחבלים. שלום חחחח איזה שלום הם יודעים לעשות0. השלום היחדי שהם יודעים לעשות זה לתת ולתת ולתת ולתת! ולחתום על עוד חוזה שערפאת מצהיר עוד משהו. את שלהם הם יקבלו את שלנו רק אם ניתן עוד.

בקשר לתאורייה הרימון שלך. הפה של המחבל הוא הרימון כמו שתיארת. וכמו שאמרת שאם הוא מחזיק אותו ביד צריך לנטרל אותו. וזה בדיוק מה שאני הייתי עושה.

שים לב איזה הומנטרי הצבא שלנו. אני הייתי רוצה לראות מדינה אחרת שהייתה סובלת המטרד הזה מה היא הייתה עושה.

דבר ראשון סותמת את הפה לכל היפי נפש שלהם (אם היו רוצים לדפוק להם כדור בראש. מי אני שיתווכח)

דבר שני כל טרוריסט מקבל את שלו. או חיסול ממסוק מטוס כדור בראש.

ואז במקום שהטרורסיט יפחיד הוא יפחד.

ואז העולם היה עושה דבר כזה.

האו'ם היה אומר לה להפסיק. טוב מי שם זין על האום. ושוב האום אומר פאקה. שם עליו זין ועל הפאקה שלו. ואז עד שהמדינה הייתה מסיימת האום היה אומר הרבה אבל לא עושה כלום.

אז שמור את התאורית רימון רק לעצמך. כי אם אני יראה מישהו זורק רימון לעברי גם אחרי שהוא זרק את הרימון הכדור יהיה בכיוון שלו.

פורסם

ניצן הקטע עם הרימון זה כבר דפוק, אני מחזיק ממך.

מחבל יזרוק עלי רימון והוא לא ימות?

LOL

ניצן, לא היית בקרבי מה?

פורסם

דווקא כן :), מה שעושים זה לאו דווקא מה שמותר, דיברתי מההיבט החוקי. חוץ מזה שההראות בלוחמה שונות.

פורסם

1. זאת זכותם המלאה לתמוך בו, אנחנו בדמוקרטיה אחרי הכל.

2. הא כן וזאת מחבלת שהתפוצצה.

3. כניראה עריכת דין זה לא מקצוע שהולך אצלהם טוב, לך תדע למה. ;D

1. זכותם לתמוך בו, אך אסור להם ללכת לשטחי A. זה חוק.

2. אני יודע שהתפוצצה אשה ולא גבר

3. אני לא רוצה להיות עורך דין, דיברתי באופן כללי, לא רק על המקרה הזה.

הטיעון הראשון שלך רק מוכיח שלשמאל בישראל כבר אין סיבות טובות להגן על המחבלים, אז אתם ממציאים סיבות בנוסך : "מותר לנו", זה פשוט פתטי ... :-\

הטיעונים השני והשלישי רק מוכיחים כמה אתה ילדותי ...

פורסם

1. זכותם לתמוך בו, אך אסור להם ללכת לשטחי A. זה חוק.

2. אני יודע שהתפוצצה אשה ולא גבר

3. אני לא רוצה להיות עורך דין, דיברתי באופן כללי, לא רק על המקרה הזה.

הטיעון הראשון שלך רק מוכיח שלשמאל בישראל כבר אין סיבות טובות להגן על המחבלים, אז אתם ממציאים סיבות בנוסך : "מותר לנו", זה פשוט פתטי ... :-\

הטיעונים השני והשלישי רק מוכיחים כמה אתה ילדותי ...

Severe reading comprehension failure detected

פורסם

Severe reading comprehension failure detected

הסבר ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים