עבור לתוכן

''מסרבים להשתתף בחיסולים''

Featured Replies

פורסם

מי שראה אתמול יומן אז הם עסקו בנושא הזה ממש המון, ולפי מה שאני הבנתי הם בכלל לא סרבנים, אלא הם מסרבים לפקודה שהיא לא חוקית בעליל. תסלחו לי חברים, אבל להפיל פצצה באמצע השוק כדי להרוג מחבל אחד תוך כדי סיכון חיים של הרבה אזרחים חפים מפשע הוא פשע מלחמה, לא משנה אם הם ערבים יהודים נוצרים קפקזים או צ'רקסים, וזה למעשה מה שכל ה"סרבנים הטייסים" לוחמים למען. כל הסרבנים מסכימים לבצע סיכולים ממוקדים, אבל הם מסרבים להשתתף בסיכולים לא ממוקדים.

תנסה לדמיין את עצמך במצב שאתה מטיס מטוס מעל עזה והפקודה שלך היא להפיל פצצה באמצע אזור מאוכלס - בתוך שכונה (האם זה משנה שזוהי שכונה פלסטינאית, הרי כולם חפים מפשע..) ע"מ לחסל מחבל מתאבד כאשר אתה יודע בבירור שאין מצב שאתה לא תרצח שמה סבתא של מישהו, אמא או אבא של מישהו, או טף.. אני אישית לא יכול לבצע פקודה כזו, אבל זוהי הסיבה שאני לא אביא את עצמי למצב שאני אצטרך לבצע פקודה כזו, ולא, אני לא חושב שאם הייתי בצבא עכשיו הייתי חותם, אבל אני לא בטוח לגבי זה.

ד"א - ישראל ספקטור אמר את הדברים הללו (זה לא ציטוט אבל)

• תגובות 137
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

...

בפעם השלישית, רוב הטייסים (אם לא כולם) שחתומים על המכתב מעולם לא נדרשו לבצע פעולת סיכול כלשהי.

פורסם

...

בפעם השלישית, רוב הטייסים (אם לא כולם) שחתומים על המכתב מעולם לא נדרשו לבצע פעולת סיכול כלשהי.

אין לי מושג לגבי זה אבל האם זה באמת משנה אם הם השתתפו בפעולות סיכול "ממוקד" או לא? יתכן שמדובר במכתב פוליטי, מחאה, אינני רואה משהו פסול בזה ואני לא יכול יותר להסכים עם התוכן של המכתב.

אז מה?

פורסם

כמובן שזה משנה; אין מקום למחאה פוליטית בתוך הצבא.

פורסם

פעולות מהסוג הזה הם פשע מלחמה, ואין מקום לפעולות שכאלו במדינתנו הנאורה, ביחוד לא כשזה הופך למדיניות.

אני יודע שחלקכם אומרים שאלו פעולות תגמול נגד הפלסטינאים כתגובה לפיגועים - ואני לא האדם אשר יקבע אם יבוצעו פעולות כאלה או לא, אבל אני נגד הרג של אזרחים - בלי הבדל של דת גזע ולאום.

שיהיה לכולם צום קל.

פורסם

פעולות מהסוג הזה הם פשע מלחמה, ואין מקום לפעולות שכאלו במדינתנו הנאורה, ביחוד לא כשזה הופך למדיניות.

אני יודע שחלקכם אומרים שאלו פעולות תגמול נגד הפלסטינאים כתגובה לפיגועים - ואני לא האדם אשר יקבע אם יבוצעו פעולות כאלה או לא, אבל אני נגד הרג של אזרחים - בלי הבדל של דת גזע ולאום.

שיהיה לכולם צום קל.

טוב, שתוק.

פורסם

שיהיה לכולם צום קל.

מה הקשר לפעולות תגמול? ומהו פשע המלחמה?

נכון, לעתים הסיכולים הממוקדים גורמים לנפגעים חפים מפשע אבל המטרה של הסיכולים היא לא הרג אזרחים - למעשה, פגיעה באזרחים פועלת נגדנו בכל צורה אפשרית.

גם מירי טנקים וחיילים נפגעים אזרחים חפים מפשע, זה מצער אבל זה לחלוטין בלתי נמנע, במיוחד כאשר מדובר בפעולה כנגד בכיר באחד מארגוני הטרור (ורוב הסיכויים שהוא היה מקבל עונש מוות גם אם היה מובא למשפט בישראל) שאי אפשר להמנע ממנה.

פורסם

קודם כל אני מתנצל למנהל הפורום להודעה שאני אכתוב עכשיו, אבל אני באמת חושב שיש צורך להגיד את זה.

(איד)יוט: שב בצד, ילד, ותן לאמא ואבא לדבר... בסדר?

אם אין לך מה להגיד, אז אל תגיד את זה - ובטח שלא כאן.

פורסם

קודם כל אני מתנצל למנהל הפורום להודעה שאני אכתוב עכשיו, אבל אני באמת חושב שיש צורך להגיד את זה.

(איד)יוט: שב בצד, ילד, ותן לאמא ואבא לדבר... בסדר?

אם אין לך מה להגיד, אז אל תגיד את זה - ובטח שלא כאן.

אני לא אתייחס לזה...,

בנודע לנושא הדיון, ברור שלא עברת עליו בצורה מעמיקה. ואם אתה עדיין חושב ככה, אז אני אמליץ ל-Minimizer לשלוח לך את ההיסטורי שלי ושלו, משום שגם הוא היה בערך בדיעותיך, ולאחר הסבר מפורט שלי הוא הבין את חומרת המעשה של הטייסים.

אתה פשוט לא תבין עד שהוא/אני נסביר לך.

פורסם

VEGA, אין לנו ברירה אחרת !

אם תבחן את אופן פעולת המחבלים תגיע למסקנה שהבכירים מתערבבים בתוך מרכזי אוכלוסיה, מתחבאים מאחורי נשים וילדים, ועל ידי כך הם רוצים להמנע מעונש.

אין לנו ברירה אלא לחסל אותם איפה שלא יהיו, כי אחרת הטרור לעולם לא יפסק.

הפיגוע של היום בא בתגובה לגדר ההפרדה (לטענתם), אם לא היה את גדר ההפרדה אז היו מוצאים עוד 100 סיבות לפיגוע!

מדיניות החיסולים - הפתרון היחיד !

פורסם

כמובן שזה משנה; אין מקום למחאה פוליטית בתוך הצבא.

נכון, ובפעם השלישית גם, בלעדי החותמים הבכירים המכתב לא היה יוצא אל הפועל, ובזכותם נוספים יחתמו (מאז שפורסם המכתב נוספו עוד שניים לחותמים).

דן, אתה מתעלם ספק בכוונה מההודעות שכתבתי קודם. איך פצצה במשקל טון על בניין מגורים לא מיועדת להרג אזרחים?

מיכאלסקו, מדיניות החיסולים שלך כבר קיימת בשטח, איך היא הפתרון היחיד אם עדיין לא רואים את ההתחלה של הסוף?

פורסם

קודם כל זה לא פיתרון, אלא אולי בקושי איכשהו מעכב. מבחינת הפלסטינים זוהי מלחמת השחרור שלהם, וחיסול או שניים לא יעצרו אותה..

אני יודע שזה מצב מאוד מאוד קשה, אבל מלחמה זה מלחמה והחיים קשים מאוד. אבל תנסה לדמיין דבר כזה: אתה יודע שיש מחבל מתאבד בדרך לפיגוע במרכז ירושלים (אזור מאוכלס מאוד) ואם אתה לא תפיל עליו פצצה ממטוס אז הוא יתפוצץ.. האם אתה מפיל פצצה באמצע ירושלים?

תשמע, אם לא ניתן לבדל את הטרוריסט מן האוכלוסיה אז אין הצדקה להפיל פצצה של טון עליו תוך כדי הריגת חפים מפשע.

תראה אני מבין את הבעיתיות שצריך איזהשהי תגובה, ובאמת שאין לי מושג מה צריך לעשות אבל אני יודע שהרג מכוון של אזרחים בהחלט לא צריך להיות הפיתרון.. גם כן זו ההודעה האחרונה שלי בת'ראד הזה כי באמת שזה וויכוח אינסופי.

יוט, אני מקווה שנרגעת.. אין לי דבר נגדיך ואני מקווה שנוכל להיות בקהילה הזו יחד בלי לעשות שטויות ודברים מיותרים.

תודה.

פורסם

נכון, ובפעם השלישית גם, בלעדי החותמים הבכירים המכתב לא היה יוצא אל הפועל, ובזכותם נוספים יחתמו (מאז שפורסם המכתב נוספו עוד שניים לחותמים).

דן, אתה מתעלם ספק בכוונה מההודעות שכתבתי קודם. איך פצצה במשקל טון על בניין מגורים לא מיועדת להרג אזרחים?

דווקא עניתי לך על זה, קרא הודעות קודמות שלי.

Vega, לא קיימת בישראל מדיניות של הרג מכוון של אזרחים; חיסול ממוקד (להוציא מחדל שחאדה, שגם הוא שנוי במחלוקת ובכל אופן מהווה מקרה בודד ויוצא דופן) אינו מכוון לפגוע באזרחים. נקודה.

פורסם

קודם כל זה לא פיתרון, אלא אולי בקושי איכשהו מעכב. מבחינת הפלסטינים זוהי מלחמת השחרור שלהם, וחיסול או שניים לא יעצרו אותה..

אני יודע שזה מצב מאוד מאוד קשה, אבל מלחמה זה מלחמה והחיים קשים מאוד. אבל תנסה לדמיין דבר כזה: אתה יודע שיש מחבל מתאבד בדרך לפיגוע במרכז ירושלים (אזור מאוכלס מאוד) ואם אתה לא תפיל עליו פצצה ממטוס אז הוא יתפוצץ.. האם אתה מפיל פצצה באמצע ירושלים?

תשמע, אם לא ניתן לבדל את הטרוריסט מן האוכלוסיה אז אין הצדקה להפיל פצצה של טון עליו תוך כדי הריגת חפים מפשע.

תראה אני מבין את הבעיתיות שצריך איזהשהי תגובה, ובאמת שאין לי מושג מה צריך לעשות אבל אני יודע שהרג מכוון של אזרחים בהחלט לא צריך להיות הפיתרון.. גם כן זו ההודעה האחרונה שלי בת'ראד הזה כי באמת שזה וויכוח אינסופי.

יוט, אני מקווה שנרגעת.. אין לי דבר נגדיך ואני מקווה שנוכל להיות בקהילה הזו יחד בלי לעשות שטויות ודברים מיותרים.

תודה.

לכן זה לא מצליח, כי זה רק חיסול אחד או שתיים, אילו המדיניות היתה מיושמת דרך קבע ובהיקף רחב, היינו רואים שזה עוזר.

אם המחבל כבר בתוך ירושלים אז כמובן שאני לא אפיל פצצה, ולכן יש לנו מודיעין מצוין, שאומר לנו איפה המחבל נמצא עוד כשהוא בעזה, ושם אני כן אפיל פצצה, אם אני יודע שזה ימנע הרג של יהודים.

לא מדובר כאן בתגובה לפיגוע או על נקמה, מדובר במניעה של פיגועים חדשים, ואם תשים לב, לא מחסלים את המחבלים בפועל, אלא את הבכירים שמתכננים עשרות פיגועים.

אתה צודק בקשר לאינסופיות הוויכוח, אך אני מרגיש צורך לנסות ולהסביר לך איך אני רואה את הדברים.

פורסם

תודה.

אם נדע שיש מחבל מתאבד בדרך לפיגוע בירושלים אנחנו נשלך כוחות חי"ר ומשטרה וימ"מ למצוא אותו.

או נעשה את זה באמצע עזה אז זה יהייה כמו טבח, זה השטח שלהם, הם הכינו מארבים, פצצות (זוכרים את סמטאת המוות?) לכן אנחנו שולחים את חיל האוויר כדי לדפוק אותם.

מאוד חבל לי שאתה לא מבין את מה שאני ומיני ועוד הרבה אחרים מבינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים