עבור לתוכן

''מסרבים להשתתף בחיסולים''

Featured Replies

פורסם

ואני אומר לאן הגענו ????

צריך להעיף אותם ישר...זה צבא זה לא דמוקרטיה מה יהיה הלאה ?

• תגובות 137
  • צפיות 10k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה נוגד את המצפון שלהם ומותר להם לסרב לפקודה שנוגדת את המצפון.

זה לא פורסם בכזאת מידה, אבל המון חיילים דתיים מסרבים לפנות התנחלויות, אותם גם צריך להעיף?

פורסם
  • מחבר

יש הבדל בין פינוי התנחליות לבין פעילות בשטחים !

בפינוי התנחלויות מדבור בפעולה נגד יהודים ובחלק מהמקרים חלק מהחיילים אמורים לפנות את חבריהם ועל כן ישנה עם זה בעיה מסוימת

פורסם

תיארתי לעצמי...

אם זה מתאים לצד שלך במפה, זה בסדר.

פורסם

כן זה קשה להם סתם לירות במישהו.... יש להם מצפון! והם יכולים להתנגד לזה :-X

פורסם

אני מבין אותם ויש בי חלק מסוים שגם מסכים איתם אבל בכל זאת, למה לבוא בהצהרה הזאת לתקשורת ולנסות לגרור טייסים אחרים לחתום.

הם היו צריכים ללכת ולדבר עם מפקד חיל האויר על הסוגיה, לא בצורה כזאת..

פורסם

אני מבין אותם ויש בי חלק מסוים שגם מסכים איתם אבל בכל זאת, למה לבוא בהצהרה הזאת לתקשורת ולנסות לגרור טייסים אחרים לחתום.

הם היו צריכים ללכת ולדבר עם מפקד חיל האויר על הסוגיה, לא בצורה כזאת..

בזה אתה צודק ועל זה הם גם יתנו את הדין.

פורסם
  • מחבר

תיארתי לעצמי...

אם זה מתאים לצד שלך במפה, זה בסדר.

מה לעשות ששלוש השנים האחרונות גרמו לי לאבד את הסימפטיה המעטה והאחרונה שלי לערבים ?

בכל זאת בצבא אין מקום לדברים כאלה , לא יאה להם ? שיפרשו !

פורסם

זה נוגד את המצפון שלהם ומותר להם לסרב לפקודה שנוגדת את המצפון.

זה לא פורסם בכזאת מידה, אבל המון חיילים דתיים מסרבים לפנות התנחלויות, אותם גם צריך להעיף?

העיפו כבר קצין שסירב לפנות מאחז, לא התנחלויות.

ההתנחלויות של היום, אין 1 שיוכל להזיז, זה פשוט מלחמת אחים.

בקשר לפרשה.

מותר להם לסרב להשתתף בפעולות כאלה, מותר אפילו להביע את דעתך, אבל למפקד! אבל לא בצורה כזאת צבועה, לדעתי על זה יש להעיף אותם מהצבא מהירות האפשרית, אין צורך בחיילים סוג ב'.

כן הם סוג ב', הם שמים את הצבא ללעג, ובעצם כל תושב ממדינת ישראל. חייל סוג א' היה מתגבר על יצר הפרסום, ומבקש מהמפקד הצבה במשימות אחרות.

פורסם

אחד האנשים שאני יותר מעריך (או יותר נכון הערכתי) הוא תא"ל יפתח ספקטור, שהיה המפקד של אבא שלי בחיל האוויר. פגשתי אותו פנים אל פנים מספר פעמים וזה מדהים אותי שעכשיו נגלו הפנים האמיתיות שלו.

זה הדהים אותי שהוא משתתף בקבוצה הנגועה הזו של טייסים. התחלקו על השכל.

בכתבה שתתפרסם בסוף השבוע במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" מדווח כי השם הבולט בין החותמים הוא יפתח ספקטור, תת אלוף במיל'. ספקטור הוא טייס מיתולוגי בחיל האוויר, שפיקד על טייסות ובסיסים, השתתף בהפצצת הכור בעיראק, והיה מועמד לפקד על החיל. הטייסים הצעירים גדלו על סיפורי הקרבות של ספקטור ועל הספרים שחיבר בעצמו. הוא עדיין טס בחיל האוויר כמדריך במילואים בבית הספר לטיסה.

אני גדלתי על הסיפורים האלה, זה הרג אותי.

פורסם

כלומר כל ההשגים והכבוד של האיש הזה נמחקו בעיניך עקב השקפתו הפוליטית?

פורסם

בהחלט לא.

ההישגים הצבאיים המרשימים שלו, תרמו רבות למדינת ישראל.

אבל ביום העצמאות הקרוב, שאני אפגוש אותו (כמו בכל יום עצמאות) אני לא יודע איך אני אוכל להיסתכל לו בעניים ולדבר איתו.

פורסם

למה? כי הוא בעל השקפה פוליטית שונה משלך?

לאור הרקורד שלו, שספק אם מישהו מבאי הפורום והאתר הזה אי פעם יגיע לעשירית ממנו, מי שצריך להתבייש זה אתה ולא הוא.

פורסם

אין לי את הזכות ואת היכולת להסביר לך עד כמה האיש הזה ואבא שלי קרובים וזה פגע בו קשות.

אתה פשוט לא תבין...

*קצין בכיר בצה"ל, שמשתתף בעניין כזה, זה פשוט בושה.

חוץ מזה, אתה Out-sider שלא מבין הרבה בהוואי החיל-אווירי, לכן, אתה לא תבין.

פורסם

מה הקשר? זה שהוא מסרב להשתתף בחיסולים בשטחים עושה אותו a lesser man ? ממתי אמות מוסר גבוהות הן דבר שיש להתבייש בו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים