עבור לתוכן

מערכת קירור מים להשתקת המחשב.

Featured Replies

פורסם

מה לא עשיתי בשביל להכניס קצת שקט לחיי.

עברתי למארז sonataIII וקניתי Scythe ZIPANG, מעוד מאוורר מארז שקט מאוד של Scythe.

ועד לפני חודש הכל היה בסדר. אבל אז הכרטיס מסך הסורר התחיל להרעיש. לא חריקות של מאוורר מלוכלך, אלא קולות יניקה חזקות מהרגיל. (הטמפ' אגב, גם במעבד וגם בכרטיס מסך, על 52 במנוחה.). ניסיתי לנקות ולשמן את המאווררים של הכרטיס מסך, אבל זו לא הבעיה.

נמאס לי מהרעש הנוראי הזה, ואני מתלבט מה לעשות.

האפשרויות שהבנתי שמוצבות מולי הן, מעבר לקירור פסיבי של הכרטיס מסך (Nvidia 9800gt שנקנה עם oc קטן)

והאפשרות השניה היא להשקיע קצת (הרבה) יותר ולהינות משקט מוחלט(?).

נשבר לי מהקירור אוויר, אבל איני מתכוון לבצע O.C למחשב.

איזה רכיבים מומלצים לצרכים האלה? (כאמור, שקט מקסימלי, ביצועים פחות חשובים.)

אני רוצה מערכת שתכלול את הכרטיס מסך, ושתהיה אופציה בעתיד לשתף גם את המעבד.

בדקתי בהמלצות של המערכות המומלצות, אבל כפי הנראה הן לא התעדכנו בשנים האחרונות.

יש המלצה עדכנית? (אם תשלחו אותי לחו"ל, אפשרי)

התקציב 200$-250$

תודה

פורסם

הScythe ZIPANG לא הכי שקט בעולם...יש עדיפים עליו..

לגבי הכרטיס מסך..ישנם קירורי אוויר שיספיקו בהחלט..זה בחירה שלך..גם קירור מים זה לא בדיוק שקט..יש גם שם מאווררים..

פורסם
  • מחבר

בינתיים הוא דיי שקט, הזיפאנג. אני מרוצה ממנו. בתוך הסונטה לא שומעים אותו כמעט בכלל.

איזה המלצות יש לקירור אחר? והאם זה גם יהיה עניין של שנה עד שהם יתחילו לצרצר שוב?

פורסם
  • מחבר

ראיתי עכשיו את ה- Arctic Cooling Accelero S1 . האם הוא יצליח לסחוב 9800GT עם קירור פסיבי בלבד?

ומסתבר שיש לי מאוורר נוסף שגורם לרעש, ה- ‏Scythe S-Flex SFF21E

הוא על 1200RPM, ואני לא מצליח להוריד אותו ל 800RPM.

ניסיתי לפי המדריך של speedfan והוא מסרב לרדת.

הוא מחובר ללוח אם עם 3 פינים, ושיניתי בביוס וauto, ואז ל pwm ול voltage וכלום לא משפיע עליו...

אולי בכל זאת אפשר לפני שאני מתייאש גם ממנו?

פורסם

אפשרי שהוא יחזיק..אבל זה תלוי בסירקולציה..חוץ מזה גם אם תתקין עליו מאוורר 120מ"מ בעל RPM נמוך..אתה לא תשמע כלום..

לגבי המאוורר המרעיש..נסה לשמן אותו..ואם אתה שומע S FLEX 1200RPM..אתה די רגיש לעניין אני מבין..

פורסם
  • מחבר

אני מאוד רגיש לזה.

זה מגיע לרמה שאני לא מצליח להירדם בגלל הזימזום הזה.

איך אפשר להוריד את המהירות של המאוורר הזה? ויש מאוורר יותר שקט ממנו?

פורסם

קנה פנל שליטה פשוט לחלוטין של ON/OFF וזה. :nixweiss:

ברגע שאתה הולך לישון מכבה את כל המאוררים וזהו.

פורסם

אני אישית יש לי מארז לא "מהשוק הגבוה" כמו שאומרים HEC6A21 שמתי בו שני מאווררים מסדרת S-FLEXשרצים תחת 1200RPM לרוב אני עובד איתם ב 800RPM

ויש לי קירור למעבד מסדרת MUGEN 2 וגם אותו אני מריץ על 800 ולרוב גם פחות וזה מספיק.

וקירור לכרטיס מסך אין לי יעודי זה מה שבא עם הכרטיס לרוב הוא נמצא על ברירית מחדל על 40 אחוז בלילה או שסתם אני לא משחק אני משנה את המהירות שלו בעזרת RivaTuner ל25 אחוז פעולה והוא שקט מוחלט.

אחרי זה כל המחשב שלי חרישי לא ציוץ אפילו אין שום סיבה שתרכוש קירור מים בגלל שקט זה יותר פונה לכיוון של ביצועים אנשים שצריכים את הקירור מים ויש גם רעש בקירור מים של היניקיה .

בקשר לשליטה על המאווררים לרוב לכל לוח אם יש התוכנה שלו גם ללא תוכנה אפשר בעזרת SpeedFan משום מה אני לא מצליח לשלוט על המהירות של המעבד דרכו רק אלה של המארז אז אני שולט בתוכנה של הלוח אם .

בכל מקרה תמיד אפשר להגדיר בביוס מהירות די קבועה שהיה על מצב "שקט".

ואם ישי ימים שאינך מוריד בלילה תכנים אז תמיד אפשר לזרוק אותו למצב שינה :) .

בקשר לזה שאינך מצליח להוריד את המהירות האם ניסה לחבר אותו לחיבור אחר בלוח אם שיעודי לחיבור המאוורר?? איך הוא מחובר אגב אצלך כי אם איני טועה יש שני סוגי חיבור האחת היא דרך הספק ושניה ישירות ללוח אם.

האם יש לך תוכנה יעודית של הלוח אם שרצה ברקע?? ניסתה Clear Cmos

אצלי בכל מקרה הוא מחובר ישר ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

המאוורר מחובר בחיבור 3 פינים ללוח אם gigabyte 8i945p-g , בחיבור של ה fan_sys.

אין אפשרות לשלוט עליו מהביוס (לפחות לא ממה שראיתי.) החלפתי אותו לסמארט פאן, וניסיתי לשחק עם ההגדרות של voltage ו pwm

ואין אפשרות לשנות את המהירויות.

יש איזה הצעות קונקרטיות לגבי משהו ספציפי שאני צריך לקנות בשביל שיהיה לי שקט?

אולי פאנל שליטה קידמי? אני צריך אחד שלא בולט החוצה, כי יש לי דלת במארז.

ראיתי את ה thermaltake xtunner. יש סיבה שהוא עולה חצי מכל השאר?

ואני חושב שאני אנסה לשים את הקירור הפאסיבי של ארקטיק קולינג. מקסימום אני אוסיף לו מאוורר, שאני מקווה שעד אז אני אוכל לשלוט על המהירויות במחשב.

פורסם

במקרה שלך..אפשר לשלוט רק על המאווררים שמחוברים לחיבור הCPU FAN..

והקירור של AC יהיה עדיף על פני פאנלים למיניהם..

פורסם

אחלה מארז יש לך יש לי בעצמי כזה ואני שוקל לקנות את ה 6919 הפול טאוור:)

לדעתי אחלה מארז.

צחבר את כל המאוררים ב 5 וולט או 7 וולט ותוסיף להם גם פוטנציומטרים (רק תבדוק שהמאוררים יכולים להיסתובב במתח של 3 וולט כי רוב המאוררים לא יכולים. אלה רק ב 5 וולט וג זה לא בכולם)

זה לפחות מה שאני הייתי עושה אם הרעש היה מפריע לי.

פורסם

I've little time so I'll give a short answer

AC S1 for your graphics card should do the trick nicely, as for silent fans I recommend you try the noctua S or B series not the P

I'll go into it in more details if you'd like, just ask.

the zipang is OK, so is the SONATA 3, but there are better options. it's a shame you didn't ask before buying, but...

spilled milk.

פורסם
  • מחבר

יש עוד דגמי קירור פאסיביים לכרטיס מסך?

והפאנל שליטה - לא במקום הקירור הפאסיבי, אלא בשביל לשלוט על המאווררים הקיימים. האם ה thermaltake xtunner מספיק למטרה זו? האם יש בקר מומלץ אחר?

מה ההבדל בינו לבין ה scythe kaze master? חוץ מהעיצוב..

פורסם

בגדול אפשר לרכוש את הACCELRO ולפרק את המאווררים אבל זה לא נועד לזה..הS1 יהיה מצויין...

ושוב לדעתי הבקר יהיה מיותר..

פורסם

יש עוד דגמי קירור פאסיביים לכרטיס מסך?

כמו שכבר אמרנו, יש את ה-S1

http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-Accelero-S1REV2~18~0.htm

יש גם את ה-HR-03 של Thermalright

http://www.skypc.co.il/pl_product~197781~18~0.htm

ויש את ה-Musashi של Scythe שיכול לתפקד כפאסיבי אבל לדעתי לא שווה לשקול משתי סיבות - כיוון סנפירים לא נכון וביצועים פחות טובים משני האחרים.

בכל אופן קבל קישור:

http://www.skypc.co.il/pl_product~SCVMS1000~18~0.htm#

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים