עבור לתוכן

מסך 24" או פחות לעבודות טקסט וקצת סרטים, עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לדעת מהם המסכים הלא-מקצועיים המומלצים ביותר לעבודות טקסט (כתיבת מסמכים) וקצת צפייה בסרטים.

כמו כן, אשמח לדעת אם יותר משתלם לרכוש מסך 24" או פחות (איפה קפיצת המחירים הגדולה).

תודה!

פורסם

קפיצת המחירים היא מ24 ומעלה כשמדובר במסך איכותי.

אין כמעט 24 איכותיים בארץ (מבחר מועט), אין אפילו אחד בתקציב שלך.

מכיוון שיש לך תקציב, אז איתו תוכל ללכת על מסך 24 נורמלי עם פאנל TN באיזור ה 1500 ש"ח.

הרזולוצייה והשטח של מסך 24 הוא יתרון לכל עבודה פרודקטיבית שעושים על מחשב, יש לקחת בחשבון זוויות צפייה לא מושלמות במסך כזה, שעדיפות על רזולוציה נמוכה יותר מבחינת פרודקטיביות (לדעתי).

פורסם
  • מחבר

אחלה.

האמת שאני מחפש מסך לחבר שבעיקר עובד על טקסטים.

אילו מסכי TN מומלצים היום (ביחס בין איכות לאמינות)?

(בלי להשוויץ אני עובד עם EIZO S2431 ;D שהוא פשוט מדהים!).

תודה על התשובה!

פורסם

אין מסך TN מומלץ לעבודה ממושכת מול טקסט - ודאי וודאי שלא בתקציב הזה :nono:

אחרי ה-EIZO שלך אתה תרגיש כאילו מישהו מנסה לערוך עליך ניסויים סטייל התפוז המכני :-\

המסך היחיד שעומד בדרישות ובתקציב שלך למיטב ידיעתי הוא ה-F2380 של סמסונג: 23 אינטש ברזולוציית 1920X1080 עם פאנל C-PVA ומחיר של כ~1900 ש"ח. ב-XbitLabs מאוד התרשמו ממנו, בעיקר לשימושי טקסט ואילו ב-PARD הסופר מקצועי, אחרי סקירה של 14 עמודים, התלהבו ממנו הרבה פחות אך עדיין טוענים שלשימושי טקסט הוא מאוד מומלץ. שניהם מזהירים בבירור שהוא אינו מתאים לגיימינג ויש לו אובדן מסויים של אבחנה בגוונים הכהים בסרטים.

XbitLabs:

The SyncMaster F2080 and SyncMaster F2380 have the following highs:

* Excellent contrast ratio

* Good viewing angles

* Superb ergonomics

* Two DVI inputs

* Neat exterior design

And the following lows:

* High response time

* Loss of darkest details in shadows

* Gamma and tonality shift when viewed from a side.

Recommended usage:

* Design drawings, CAD/CAM applications

* Simple processing of photographs

* Movies and games that don’t require a fast matrix

* Text-based applications and spreadsheets

PRAD:

The Samsung F2380 only truly offers an alternative for office users who value good viewing angle independence with an eye to the budget.

ה-DELL 2209WA עדיף עליו כמעט בכל פרמטר אפשרי, אבל הוא 22 אינטש עם רזולוציית 1680X1050 בלבד (וזול משמעותית).

לשימושים שציינת שניהם עדיפים בהרבה על כל TN בשוק.

פורסם

מה שיפה בפורום הוא שאתה יכול לשמוע הרבה דעות והמלצות ולעשות את השיקולים שלך.

היתי ממליץ לך להזהר מההפחדות שקשורות בנוחות לאורך זמן בעבודה מול מסך. הדבר קיים אבל הוא לא יותר מפריווילגייה. יש דברים אחרים שבהם תוכל להשקיע את אותו הפרש כסף ולשפר את הנוחות כמו סביבת העבודה, הכסא, השולחן, התאורה ועוד שורה ארוכה של דברים.

אני אישית לא מצאתי מאמר מודרני באתר מקצועי שמצביע על קשר ישיר וקריטי בין סוג הפאנל לאיכות הטקסט (בהקשר של TN מול כל השאר). אני עדיין מחכה לכמה כאלו בכדי לבדוק על מה באמת מדובר, מה היא התופעה החד משמעית והקריטית שהיא עד כדי כך ניסתרת שגוגל לא מוצא אותה כשמקישים TN PANEL TEXT QUALITY.

מצד שני, העיניים והנסיון שלי כן מצאו קשר עקיף שאפשר בעזרת מוח יצירתי לקשר לפאנל TN אל מול שאר הפאנלים: לפחות בעבר, לפאנלי TN היה תמיד קונטקסט הרבה יותר נמוך מהשאר - זה השפיע בצורה ברורה על איכות הטקסט, היום כבר יש פאנלי TN עם קונטרסטים הרבה יותר טובים שמקבילים למה שהיה בעבר עם פאנלים טובים, כנ"ל גם שאר הפאנלים שמציעים קונטרסטים עוד יותר טובים ממה שהיה להם בעבר וממה שיש ל TN כיום. יש "יותר טוב ופחות טוב", יש "טוב ולא טוב" - אלו שני דברים שונים ולא צריך להיכנס לפאניקה אם מדובר "ביותר טוב ופחות טוב".

הדבר השני זה "התשואה למחיר", במסכים זולים לרוב שמים פאנלים זולים, משמע TN, במסכים זולים איכות הטקסט, כמו שאר הדברים היא ממש לא משהו כולל קונטרסט, אחידות בין פיקסלים וכו וכו. במסכים יקרים משקיעים יותר בהכל - כולל פאנל, והאיכות טובה יותר בהכל - כולל TEXT.

אלו הקישורים העקיפים שאני מוצא בין פאנלים לאיכות TEXT. הצורה שבה הפיקסלים מוטבעים במסך כן משפיעה - אבל זה גם רלוונטי לIPS מול PVA ומאוד סובייקטיבי.

אני בדעה שפאנל טוב בתוך מסך טוב יספק נוחות טובה יותר בהכל - כולל עבודה משרדית ועבודת TEXT, אבל זה הכל - הוא יהיה יותר נוח וטוב ויעלה יותר, זה לא אומר שום דבר על מה שפחות טוב ממנו (נכון לימינו אנו).

איכות טקסט קשורה לכלכך הרבה פרמטרים שאני יכול להבטיח לך שיש לכל אורך היסטוריית הLCD לא מעט מסכים עם פאנלים איכותיים (לא TN) עם בעיות איכות טקסט מעצבנות.

כמו שאמרתי - אני עדיין מחכה למאמר מקצועי עדכני שמוצא קשר ישיר בין הדברים.

זה שמסך מומלץ או לא מומלץ לעבודות TEXT לא אומר כלום לגבי זה שיש או אין לו פאנל מסוג מסויים (אלא אם כן ציינו זאת במפורש).

כמו כן זה שכרטיס GF8400 לא מומלץ למשחקים אבל כן מומלץ לעבודות טקסט אינטרנט ואופיס - לא אומר שיש בו משהו מיוחד שנועד לטפל בהם.

את השיקולים תעשה בעצמך, אל תשכח את החשיבות של רזולוצייה - בעיקר האנכית.

פורסם

^

עצם ההגדרה של "נוחות" ו"איכות טקסט" היא סובייקטיבית בבסיסה ואישית נתקלתי ביותר מאדם אחד שעובד עם CRT ב-60HZ או LCD ברזולוציה נמוכה בהרבה מהטבעית שטענו ש"האיכות מצויינת" והם לא רואים שום בעיה... עד שהם רואים את המסך שלי (וזה עוד לא EIZO). אין לך למה לחכות ל"מאמר מקצועי" בעניין כי לעולם לא יהיה כזה...

לעומת זאת, כל "מאמר מקצועי" מציין בבירור את הנחיתות בהפרדת הצבעים, הקונטרסט, אחידות הפאנל וזוויות הצפיה ובפוסטים שלי הסברתי ב-ד-י-ו-ק איך כל אחד מהפרמטרים האלה משפיע על איכות הטקסט ועל ה"נוחות" בעבודה ממושכת. עם זאת, אין צל של ספק שיש הבדלים ברגישות של אנשים שונים לנושאים האלה וזה גם מאוד תלוי באופן השימוש ובאיכות לה מורגל המשתמש. אחרי מסך EIZO כנ"ל אני משוכנע שההבדל יהיה יותר ממורגש...

מניסיון אישי של עבודה יומיומית לסירוגין מול מסכים משני הסוגים (שלי בבית מול TN טוב בעבודה) יש הבדלים ברורים ומורגשים וכך גם מניסיוני עם ה-2007FP המהולל וערב רב של מסכי TN ברמות שונות ומשונות.

פורסם

אז חשוב לציין שהמידע הוא דעה אישית ולא מבוסס על מאמר מקצועי שבדק את הקשר הישיר שלטענתי לא קיים, כל העניין מתחלק לשניים:

1) דעה אישית סוביקטיבית. זה שהמון קוראים שלך פה יסכימו איתך או אנשים שהשקיעו הרבה כסף במסך איכותי כמובן שיסכימו "שההשקעה שלהם כדאית", זה עדיין לא משנה הרבה ולא מדד לכלום. זה משהו שכולנו למדנו מעולם האודיו - כולם רצים בצורה עיוורת אחרי דברי המומחים. כנ"ל אנשים שיעידו על דברים שאפשר לנתח אותם כקשרים העקיפים שהזכרתי לגבי שימוש מליגות שונות של רמות ייצור וקהלי יעד.

2) באותו הקשר, הנסיון והמבחר המועט שיש עם מסכים בארץ: כמעט אין מסכים עם פאנלים איכותיים שהם גם זולים, תמיד המסכים עם הפאנלים האיכותיים יושבים בתוך מסכים שהם ברמה גבוה יותר. ויותר מזה המבחר הנמוך יותר שקיים בעולם למסכים עם פאנלים איכותיים , נמוך הרבה יותר בארץ, ולארץ מביאים רק את הדברים הטובים. לא חסרים גם מפעלים סינים אלמונים שמיצרים מסכים זולים עם פאנלים הרבה יותר טובים מTN, מפעלים כאלו שיום אחד יש במסך חומרה מסוג X יום אחר חומרה מסוג Y, יום אחד ספק כוח עם קבלים כאלו ויום אחר ספק כוח עם קבלים אחרים, יום אחד מסך עם פאנל מסוג X ויום אחר מסך עם פאנל מסוג Y (ולביקורת ברשת כמובן מגיע המסך עם הרכיבים היותר טובים).

אני יכול להבטיח לך שבחלק מהמסכים הללו איכות הטקסט היא ממש לא להיט (ולא רק הטקסט), לפעמים מזכירה תמונת CRT משובשת, בתופעה דומה גם נתקלתי במסכי TN מסויימים, שלא לדבר על משהו דומה (אך לא זהה) שניתקלתי במסך SPVA מסויים יקר מאוד של DELL (שהתברר כפאשלה עם למידת לקחים).

ככה שבהחלט יש קשר לאיכות טקסט ונוחות עבודה בין מסכים שונים ובין מסכים יקרים מסויימים ובהחלט אין סיבה לא להנות מהיתרון הזה אם הכסף הוא לא בעייה (אחרי בדיקת שיקולים אישית), אבל ברגע שהדבר הזה בא על חשבון משהו פרודקטיבי או פרקטי אחר - צריך לחשוב פעמיים (למשל כשיורדים ברזולוצייה - למי שיכול להפיק ממנה תועלת).

אפשר להגיד בוודאות שברזולוצייה גבוה יותר נכנס יותר שטח עבודה ריאלי (וזה בדוק),

אפשר להגיד שבמסך עם פאנלים טובים, בצורה קריטית, זוויות הצפייה הרבה יותר טובות ממסך TN (וזה בדוק),

אי אפשר להגיד שיש קשר ישיר בין סוג הפאנל לאיכות הטקסט שהוא קריטי במהות שלו בשנת 2009 וגם כמה שנים אחורה (כי זה לא בדוק וזו דעה סוביקטיבית),

ניתן להעריך שמסכים ממותגים יקרים יותר יספקו איכות ונוחות טובה יותר ברוב הפרמטרים הפרקטים, זה לא ממש בדוק אבל בהחלט ניתן להתבסס על לא מעט דברים.

כנראה כאבי הראש והחוסר נוחות נובעים מדברים אחרים שהם לאו דווקא הפאנל ואפילו יכול להיות שלא קשורים למסך (כל אחד והמקרה שלו).

פורסם
  • מחבר

חברים,

אני שמח שהצלחתי להתניע כאן דיון סוער ומעניין.

אבל בכל זאת, הייתי שמח אם מישהו היה עונה לי אילו מסכי 24" ברמת פתיחה (עד 1500 ש"ח) נחשבים למומלצים/טובים.

למען הסר ספק - אני לא מתכוון להחליף את ה-EIZO שלי בכזה, אני פשוט מחפש מסך למחשב שאני מרכיב לחבר.

תודה!

פורסם

שאני רציתי לרכוש 24 נאמר לי שה - samsung syncmaster 2443BW הוא טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים