עבור לתוכן

התלבטות לגבי TN ו IPS

Featured Replies

פורסם

הצגתי בקשה למפרט במדור מפרטים. מפרט גיימינג

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=441624.0

בצורה די גורפת מסכימים שם שה 24 של - DELL U2410 - הוא הטוב ביותר.

אבל עכשיו הדילמה. הוא עולה 3K ככל הנראה בגלל הפאנל IPS. ומה שהבנתי זה שלמשחקים (אני קונה מערכת גיימינג) דוקא ה TN הוא יותר טוב.. לפי מה שנאמר ה TN יספק חווית משחק יותר טובה. ו IPS יספק גם חווית משחק טובה אבל הדגש גם על סרטים ומסמכים.

אז השאלה הנשאלת היא האם מה ההדל בין TN ל IPS ואיזה צג יתן לי איכות תמונה צבע חיי ורזולוציה יותר טובה במשחקים.

אחרי הכל SAMSUNG 24 שגם הומלץ בפניי עולה 1400+-. זה הבדל מטורף של המחיר. איפה ההצדקה בהבדל הזה? חשוב לציין גם שאני לא מחליף מסך ב 5-6 שנים הקרובות

פורסם

אם אתה יכול לוותר על 2 אינטש (מהמסך, כן?) אז יש לך את 2209WA ב-1250 ש"ח. והוא בעל פאנל IPS.

פורסם

לגיימינג נטו (80-90 אחוז מזמן השימוש במחשב) אין כל הצדקה שבעולם לקנות משהו מעבר ל-TN בסיסי וטוב, אלא אם ישבו מול המסך כמה אנשים בו-זמנית אז זוויות הצפיה הצרות מתחילות להיות בעייתיות. וזה מפיו של חסיד מושבע של מסכים איכותיים ובעלים גאה של שני מסכי IPS מעולים.

פורסם

tmpusr- ואם זו עבודה של כמה שעות רצופות של קיראת מסמכים וגלישה?

פורסם

אז זה ממש ממש לא

לגיימינג נטו (80-90 אחוז מזמן השימוש במחשב)

נכון?

מעל 2-3 שעות ברצף ביום מול טקסט/גרפיקה - מסך עם פאנל איכותי (IPS או VA למיניהם) זה חובה לדעתי והשקעה סופר-משתלמת.

פורסם
  • מחבר

ואיזה מסך TN נחשב היום הכי טוב לגיימרים? 24 אינץ.

מה האפשרויות הבולטות?

פורסם

נו אבל זה שטויות אף אחד לא באמת נמצא על המחשב רק בשביל משחקים, ואני אומר לך את זה בתור גיימר "כבד". במחיר של ה-2209WA הוא משתלם גם אם אתה קונה אותו לאדם חצי עיוור. ה-TN הכי בסיסי שהוא לא זבל מוחלט עולה 900 שקל, לא שווה להשקיע עוד 350 בשביל IPS?! זה לא כאילו שיש חסרונות ל-IPS בגיימינג.

פורסם

מי שמכיר אותי מהפורום, אני הראשון שימליץ על מסכי IPS איכותיים, אבל לגיימינג כבד עם שימושי טקסט מזדמנים בלבד עדיף לחסוך 200-300 ש"ח ולקבל מסך גדול יותר פיזית עם רזולוציה עדיפה - כמעט 30% יותר שטח צפיה מה-DELL הנ"ל.

אם לוקחים את הדל (המעולה והמשתלם מאוד ברוב המקרים!) אפשר לקחת גם כרטיס מסך ומעבד חלשים, חסכוניים וזולים יותר עם ספק חלש יותר ומארז עם יכולת קירור פחותה. אבל אז אתה מוגבל ברזולוציית הגיימינג המקסימלית ל-1680X1050 ויש בהחלט הבדל בחוויה בין זה ל-1920X1200, לפחות עבור גיימרים כבדים על משחקי FPS מודרניים בעיקר. לשחקני SIMS או WOW זה כנראה לא ממש קריטי.

אני מסכים בהחלט שבכל מקרה אחר מ"גיימינג כבד עם שימושי טקסט מזדמנים בלבד" בהחלט מומלץ בחום מסך איכותי, גם במחיר של רזולוציה. המחיר של המפרט ממילא יהיה נמוך יותר כי הוא לא יצדיק חומרה כל כך יקרה כפי שציינתי.

פורסם
  • מחבר

אני ממש מצטער יש הרבה מידע ואני כבר מבולבל.

קודם כל אני אכן משחק ב WOW הרבה ומאד אוהב את ה ג'אנר (פחות שחקן של FPS)

שנית אם אני עושה סדר בדברים אז. הדל יותר איכותי ושווה את המחיר שלו אבל אני מאבד מהחוויה של ה 1920X1200

יש לציין שב WOW כל העיניין של הצ'ט הוא מאד גדול ותופס הרבה מאד זמן עיניים ומסך. אז אני מניח שזה נותן נקודת זכות לדל.

ושנית עדיין לא התלחתי להשיג פיסת מידע אחת לגבי איזה מסך כן כדאי לרכוש לגיימינג עד 2000 ש"ח שהוא 1900x1200.

אני ממש יום יומיים ליפני קנייה. בינתיים קשה להתווכח עם כל ההמלצות לגבי ה דל. אנשים מהללים אותו על ימין ועל שמאל.

פורסם

אם אתה לא גיימר FPS כבד ומשחק בעיקר במשחקים המערבים טקסט (תפקידים ואסרטגיה למשל) - לך על ה-DELL 2209WA ולא תתחרט.

פורסם

בעיית זוויות הצפייה של TN על פאנל 24 מתחילה להיות מציקה גם בישיבה מול המסך, ככל שהמסך גדול יותר כך זוויות הצפייה לשטחים בצדדים ולמעלה למטה נהיות גדולות יותר.

פאנל איכותי במקרה כזה הוא יתרון בכל דבר מאשר פאנל TN, גם במשחקים. אני לא מכיר פיליסופייה של פשרה במקרים כאלו שמביאה את אותה תועלת (משפט כבד הא ? :) ). העניין הוא רק המחיר, שהוא פשוט לא משתלם לדעתי לשום שימוש של אדם ממוצע אופייני. אני למשל זו לא דוגמא.

לאדם אחד יהיה חשוב לא לראות את החמישית העליונה של המסך שלו כהה יותר כשהוא גולש באתר הבורסה שלו שם מושקעים 100000 שקל, ולאדם אחר יהיה חשוב לא לראות את החמישית העליונה של התמונה של המשחק שלו כהה יותר, כל אחד והטעמים שלו - אבל היתרון (בלי קשר למחיר) קיים בשני המקרים.

כדאי לזכור גם שפאנל זה לא הכל, ושאר הפרמטרים שמשפיעים על איכות תמונה וצבעים בד"כ טובים יותר במסכים היקרים יותר (שמן הסתם יש בהם גם פאנלים טובים יותר). למשל במסך זול יש סיכוי גבוה יותר להיתקל באיחוד גוונים בשחור ובלבן (איבוד פרטים), במסך יקר יש לכך סיכוי קטן יותר. מסך יקר כמעט תמיד יכיל פאנל איכותי.

ממליץ לך להתנסות במקום כל שהו במסך TN גדול ובנוסף לחפש ביקורות איכותיות על מסכי TN מודרנים טובים בגודל שאתה מחפש ולשים דגש על הנושאים שדיברו פה (לא כל אחד יסכים עליהם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים