עבור לתוכן

הנורות UV/אור שחור שרבים משתמשים בהם במודינג

Featured Replies

פורסם

קודם כל, אני אומר את זה רק מדאגה אפשר לומר, אז נא לא לקטול, זה רק בשבילכם :P (כן אני יודע שזה נשמע פלצני)

בכל מקרה, העלתי בעבר טענה שהמנורות האלה משחררות הרי קרני UV שידוע שהם מזיקות מאוד לעור אך רבים הפריכו טענות אלה במשפטים כמו "לי יש כבר שנים מנורת UV והכל בסדר" וכו'. בכל מקרה, בדקתי היום קצת והנה חלק קטן מHowStuffWorks:

(לקוח מפה: http://science.howstuffworks.com/black-light1.htm)

A tube black light is a basically a fluorescent lamp with a different sort of phosphor coating. This coating absorbs harmful shortwave UV-B and UV-C light and emits UV-A light (in the same basic way the phosphor in a fluorescent lamp absorbs UV light and emits visible light). The "black" glass tube itself blocks most visible light, so in the end only benign long-wave UV-A light and some blue and violet visible light pass through.

לחיצה על הUVA (יש שם קישור) מובילה אותנו לדף הבא:

http://www.infoplease.com/ce6/sci/A0849967.html

ששם בין השאר כתוב:

(...)

UVA (320400 nanometers), which can cause skin damage and may cause melanomatous skin cancer;

(...)

הציטוט מדבר בעד עצמו...

עכשיו, נכון שאצל חלק זה לא עובד כל הזמן, זה לא חשוף וכו' וכו'.

אבל מי שלמשל המארז על השולחן עם חלון מופנה לראש שלו... מי שיש לו נורה תלויה על הקיר... מי שגר בחוף נודיסטים בשבדיה והמארז על הרצפה כשהחלון מופנה לחבילה (מותר לחלום) -> לכל אלה... be advised

פורסם

נו זה ידוע, אולטרא סגול זה אותו אור שהשמש מפיצה - אותם נזקים... רק סגול... :P

פורסם
  • מחבר

"רק סגול" :lol:

אני יודע ובגלל זה אני אמרתי מה שאמרתי פעם (אם מישהו יעשה חיפוש מדוקדק הוא בטח ימצא... אני לא חושב שזה משנה אבל) אבל הרבה לא ידעו את זה/סתרו את זה ואז זה לא היה חשוב לי לבדוק את זה ממש... אבל עכשיו בדקתי ושמע, אם ה2 דקות כתיבה וארגון האלה יהפכו חייו של מישהו ליותר בטוחים... אחלה בחלה...

פורסם

זה לא ממש מדוייק...

זה תלוי ב"ריכוז" של אותן בקרנים המסוכנות ובכל המנורות האלה הריכוז מאד מאד מאד מאד נמוך.

והנה זה למרות שזה צפוי...יש לאקווריומים מנורות UV אמיתיות שחייבות להיות מכוסות, תפקידן הוא לחסל כל אורגיניזם חי שיבוא איתם במגע (או יותר נכון באיזור האור שלהן... זה מין צינור סגור שכזה מחוץ לאקווריום).

הן באמת מסוכנות...

הטענות האלה מאד מזכירות לי את הדיון על קולה...

פורסם
  • מחבר

זה לא ממש מדוייק...

זה תלוי ב"ריכוז" של אותן בקרנים המסוכנות ובכל המנורות האלה הריכוז מאד מאד מאד מאד נמוך.

והנה זה למרות שזה צפוי...יש לאקווריומים מנורות UV אמיתיות שחייבות להיות מכוסות, תפקידן הוא לחסל כל אורגיניזם חי שיבוא איתם במגע (או יותר נכון באיזור האור שלהן... זה מין צינור סגור שכזה מחוץ לאקווריום).

הן באמת מסוכנות...

הטענות האלה מאד מזכירות לי את הדיון על קולה...

רק שפה זה מוכח מדעית/עובדתית ולא מאימייל בלבד...

נורת פלורצנט משחררת גם את זה אבל יש לה כיסוי פנימי שלא מחזיר את הUV... פה זה כן מחזיר... זה לא שתלך לים ב14:00 בצהריים בלי קרם הגנה כל יום או שתנעל את עצמך במכונת שיזוף, אבל בשימוש יומיומי גם "קרינה נמוכה" בהחלט נחשבת (בדיוק כמו שהקרינה מפלאפון היא "נמוכה")

פורסם

גם הטלוויזיה שלך פולטת קרינה והמכונית שלך גזים רעילים...

פורסם

אורך גל זה לא הכל, הכל תלוי בעוצמה...

פורסם
  • מחבר

גם הטלוויזיה שלך פולטת קרינה והמכונית שלך גזים רעילים...

טוב שאנחנו לא מקצינים עכשיו... לפי התיאוריה הזו אז אני אלך אבלע כמה אקסטות ואלך להסניף קוקאין, כי אז מה אם הם מזיקים, גם ככה הקרקע פולטת גז רדיואקטיבי (AKA ראדון)

פורסם
  • מחבר

ובכלל... בטלביזיה ומחשב הקרינה ה"קריטית" נפלטת מהצדדים ולא מקדימה... שוב, תזכרו שפה אנחנו מדברים על חשיפה ישירה של העור, פנים וכו'.

כמו כן גזים רעילים לדוג' שזה הטענה הכי נפוצה, אוקיי, זה משפיע דרך הריאות (אם כמו ראדון שמשחרר קרינה ראדיואקטיבית בריאות ואם כמו גזים אחרים שפוגעים בדרכים אחרות AKA רכב), אנחנו מדברים פה על פגיעה ישירה בעור וסרטן עור למשל... זה לא כזה נפוץ יומיומית...

פורסם

אם תתחילו למנות את כל הדברים המזיקים לבריאות שנמצאים בסביבה אז תהיה לנו רשימה ארוכהההההההההה מאודדדדדדדד !

אני חי כמו שאני אוהב ! אם תתחילו לפחד מכל דבר אז אתם תהיו בבעיה רצינית

אז ביי אני זז לשתות איזה כוס קולה גדולה עם הרבה קרח ולימון

BTW

JankFood שולט

פורסם

תגידו אצלי המחשב בצד שמאל אני בכלל לא רואה אותו שאני יושב בכסא..

אבל יש לי קטודה כחולה אגב יש גם ראוטר מודם מסך של מאג 17 ורמקולים.

יש מצב שמשהו מהדברים האלה מזיקים לי קרינתית ?

עוד שאלה סתם בשביל הידע איזה מסך פחות מסוכן בקטע של הקרינה דק או רגיל .

פורסם

מה לדבי נורות הLED של הUV?

פורסם

מסך דק לא פולט קרינה עד כמה שאני יודע. אבל בעולם שלנו הכל פולט קרינה, ואם כל הזמן תתעסק בשטויות האלה, הדאגה תקצר לך את החיים יותר מהקרינה. או שתעבוד מול המחשב עם קרם שיזוף, החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

מסך דק לא פולט קרינה עד כמה שאני יודע. אבל בעולם שלנו הכל פולט קרינה, ואם כל הזמן תתעסק בשטויות האלה, הדאגה תקצר לך את החיים יותר מהקרינה. או שתעבוד מול המחשב עם קרם שיזוף, החלטה שלך.

שוב, עם אותו הגיון של "גם ככה מתים בסוף" אני פשוט אלך וישאף גז של מזגנים בקצב,אעשה רולטת כבישים (כל המשחקים האלה ששוכבים על הכביש וקמים כשבאה מכונית וכו')... אני לא אומר שתלך עם מסכת מנתחים 24 שעות ותחיה בבונקר תת קרקעי, אבל זה דבר שהוא נפוץ ובהחלט מזיק מעל לממוצע...

פורסם

אני חושב שאני אאמץ את השיטה של קרם שיזוף... חח סתם ;D

אגב היום היה לי בבית ספר שעור בפיסיקה על הקרניים מהשמש בליקוי חמה שהן מזיקות מאד!

אני אחליף לדק בקרוב אז לפי מה שמישהו אמר יהיה פחות קרינה וגם ככה תמחשב שלי אני לא רואה

ויש תשולחן שמפריד ביני לבינו ואני.

מה שיותר מדאיג אותי זה האנטנה הזוהרת שיש לי בפלאפון שעד לפני שבועיים לא ידעתי

שהיא ניזונה מקרינה :oחשבתי מהסוללה. אולי אני אוריד אותה ואחזור למקורית ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים