עבור לתוכן

עזרה בOC..

Featured Replies

פורסם

(נערך מ:Thermaltake Big Typhoon VX לא מקרר טוב.. )

היי,

קניתי מארה"ב את הThermaltake Big Typhoon VX המפורסם ובשתי צידיו התקנתי שתי מאוררים 140 מ"מ כל אחד שמוציאים אוויר...

קניתי אותו כי אין לי כסף לשדרג את המעבד ותכננתי לעשות OC.. אז לפני שהתחלתי בדקתי את הטמפ' (בחורף חשוב להגיד.. לפני כמה ימים כשממש קר)..

הבדיקה בוצעה עם SPEEDFAN וOCCT במהיריות סטוק של המעבד.

בזמן מנוחה: 35-43 מעלות צלזיוס זה גם חם לתקופה אבל מילא..

בזמן מאמץ: מגיע גם ל70 מעלות (!) איך זה הגיוני??

זה ממש לא נראה הגיוני עם הגודל והצורה של החיה הזאת.. המכוון של הRPM הוא על המקס' (2000 RPM)..

מה הבעיה פה?

(מפרט בצד)

תודה רבה לעוזרים..

פורסם

למה אתה לא הופך מאוורר אחד שיקרר את הגוף?

פורסם
  • מחבר

זה לא אמור לשנות את זה משמעותית.. חוץ מזה בגלל שהמאוורר השני ממוקם בגג המארז הוא לא יוציא אוויר חם מספיק טוב וזה יהרוס לי את כל הסירקולציה במארז..

פורסם

אולי אני לא מבין נכון, המאווררים במארז או על הגוף קירור?

משחה טרמית, מרחו טוב?

פורסם
  • מחבר

המאווררים במארז, הם פשוט די צמודים לגוף.. בצדדים זה לא יכול להיות.. תראה את כל הגוף כמו שהוא מגיע:

E16F2F01FD8040C4BDA5FA0FE73B7AB3.jpg

משחה טרמית הורדתי קצת מהשקיק שהגיע עם הקרור ומרחתי שכבה דקה עם השקיק עצמו..

פורסם

בדיוק ראיתי את התמונה הזו, ראיתי שיש אחד עם עוד מאוורר, לזיכרון אני מניח, בכל אופן, אני חושב שאחד מהמאווררים שלך צריך להכניס אוויר,

אם יש לך מקום מקדימה אולי מאוורר חדש שם.

אם אתה רק רוצה להפוך אחד אז את הנמוך יותר (אוויר חם עולה למעלה), אגב, הטמפרטורה שאתה מקבל במנוחה (35) בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

יש לי 3 מאווררים מכניסים אוויר ו2 מוציאים..

1 מכניס בקדמת המארז ישר על ההרד דיסק (140 מ"מ) 1 בדלת ישר על הכ"מ (140 מ"מ) ואחד בתחתית שסתם מכניס (80 מ"מ)+ השתיים שכתבתי למעלה.. אז יש לי מספיק מאווררים שמכניסים אוויר :-\..

מה לעשות עם הקרור הזה??

תודה על העזרה..

פורסם

הבנתי, הייתה לי תמונה אחרת בראש.

קראת עליו בכלל? אני קורא עליו קצת (למשל פה http://www.overclockersclub.com/reviews/bigtyphoon/2.htm)

והוא לא ממש מקבל תגובות מחמיאות.

חבל שלא שאלת פה לפני הקניה...

פורסם

אתה בטוח שהתקנת אותו טוב ? הוא הדוק על לוח האם ? אולי שווה לך לנסות להתקין ולמרוח משחה מחדש.

כמו כן לא הבנתי את כל העניין אם המאווררים..יש לך 3 מאווררים מכניסים..או קי..איפה השאר ממוקמים ? בחלקו האחורי/עליון של המארז ?

פורסם
  • מחבר

תראה, הורדתי את המשחה הקודמת עם אציטון, מרחתי את החדשה כמו שכתבתי למעלה, הנחתי את הגוף ודחפתי את הפינים לחורים.. כמו בהוראות.. יש לך אולי לתת לי עצה איך לבדוק?

יש מאוורר של 140 מ"מ על "הגג" של המארז (מוציא אוויר) ועוד אחד בחלק האחורי של המארז שגם מוציא אוויר וגם 140 מ"מ ובנוסף יש את ה3 האחרים...

ודווקא רציתי לקחת את הFRREZER 7 PRO ולא היה להם בחנות והוא אמר (המוכר) שגם זה טוב לOC..

פורסם

או קי ..אז ביצעת הכל בסדר..וכנראה שהקירור לא הכי מתמודד עם הפליטת החום של המעבד..

פורסם
  • מחבר

וואו!! חח לא ביצעתי הכל בסדר.. כנראה שלא שמתי את הפינים במצב נעילה והמאוורר קצת התרופף.. מזל שהוא לא נפל על הכ"מ.. :silly:

בקיצר עדכון טמפ':

במנוחה 19-22 מעלות

במאמץ 31-34 הליבות והמעבד עצמו 29-35 מעלות..

מעניין איך זה יהיה בקיץ..

תודה על העזרה..

אגב, עד איזה טמפ' אתם ממליצים לעשות OC? מקס' 60 מעלות במאמץ או 70 מעלות? בקיץ אני אצטרך קצת להוריד את הOC.??

פורסם

70-75+- טמפ' MAX..ואם תגיע לטמפ' הזאת בחורף...אז בטוח בקיץ תאלץ להוריד את הOC ברמה מסוימת..

פורסם
  • מחבר

taotao, אשמח עם תוכל לעזור לי קצת בסבלנות בנושא הזה..

קראתי את המדריך באתר ויש לי כמה שאלות

1) איך מזהים אי יציבות?

2) OCCT טובה לבדיקת אי יציבות?

3) עד איזה מתח בטוח לעלות?

4) מהי הטמפ' SHUTDOWN הממולצת לי?

5) לשנות את המחלק של הזכרונות ל1:1 ואת המהירות שלהם הכי קרוב ל 800MHz?

6) איך קוראים לאופציה לנעול לאת תדר הPCI-E?

פורסם

1. ברגע שהמערכת עוברת בדיקות מאמץ שונות ולא קורסת..

2. כן..לביטחון מלא יש לך גם את PRIME95..

3. בגדול תלוי בטמפ'..אבל אין בעיה להגיע עד אזור ה1.45-1.5V..

4. טמפ' MAX של 70-75+-..

5. כן..

6. PCI-E FREQ לרוב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים