עבור לתוכן

מבקש המלצה לקירור מחשב בן שנתיים שנכבה לעתים בפתאומיות (ככה"נ בגלל חום)

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי מחשב שנקנה לפני שנתיים (בגיבור מחשבים ז"ל) שעושה צרות בימים חמים (לצערי זה רוב ימות השנה).

המפרט מצויין למטה. המחשב הוא ללא אוברקלוקינג!!

בתקופת הקיץ וגם בימים חמים בשאר השנה המחשב לעתים נכבה סתם ככה לאחר זמן לא ברור של עבוד (לעתים לאחר 5 דקות, לעתים לאחר יום שלם).

לאחר שהמחשב נכבה הוא לא מסכים לעשות boot מושלם. ליתר דיוק הוא נדלק, שומעים את המאווררים עובדים קשה קשה (בעיקר המאוורר של כרטיס המסך) וזה ככה נמשך לאורך זמן רב בלי שקורה שום דבר. לפעמים לאחר הרבה הרבה דקות אני פתאום שומע שני צפצופים מהמחשב (ציון שככה"נ אמור להגיד שלוח האם לא מזהה כרטיס מסך מחובר למחשב).

המחשב מסכים לחזור ולעבוד כמו שצריך רק לאחר מנוחה של בין 10 דקות לחצי שעה. וגם אז הוא נתון לאותה הסכנה של שוב לכבות את עצמו בפתאומיות לאחר עבודה של כמה דקות.

הסיבה שאני חושב שמדובר בחום היא כי התופעה הזו כמעט ולא מתרחשת בימי החורף וכי הפתרון המאד גס שלי לבעיה זה לעבוד עם המחשב כשהמכסה של המארז פתוח ומאוורר רצפה גדול ורועש צמוד למחשב ועובד לפחות על מהירות 2 (אני מדבר על אותם מאווררי רצפה שיש להם בדר"כ 3 מהירויות). בקונסטלציה כזו המחשב נכבה לעתים רחוקות מאד (כלומר, גם הפתרון הגס אינו פתרון מוחלט).

אילו הסימפטומים של התופעה.

השאלה היא האם יש לכם המלצה לפתרון נורמלי עם מערכת קירור טובה (ובתקווה לא יותר מדי יקרה) פנימית ושקטה.

מפרט מלא של המחשב:

לוח אם: Asus Maximus Formula

מעבד: Intel Core2 Duo E6850 3GHz

זכרון: 4GB (4 x Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4)

כונן קשיח: WD3200AAKS (320GB), WD5000AAKS (500GB)

כונן אופטי: ASUS DRW-1814BLT

כרטיס מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce 8800 GTS 512

ספק כח: Zalman ZM600-HP

למעבד יש את המאוורר הסטנדרטי שמגיע עם מעברי אינטל כאלו (לא משהו של חברה חיצונית מפורסמת)

המארז כולל מאוורר 120מ"מ מאחורה ומאוורר 22מ"מ על הדלת הצדדית (שכאמור לא מחובר לפחות חצי מהשנה כי אני הסרתי את הדלת בשביל לכוון מאוורר רצפה גדול לתוך המחשב).

מקווה שפירוט הבעיה שלי מספיק ברור ושתוכלו להמליץ לי על משהו שבאמת יפתור אותה.

תודה.

פורסם

מה לגבי אבק?

משחה טרמית אם לא נגעתה בה שנתיים יש סיקויי שהיא התייבשה ומשתמשת את המעבד ואת הקירור שלך כמבודד מצויין.

תיראה בכמה סל''ד עובד המאורר של המעבד...

ובכלל איזה מאוררים יש לך ובכמה סל''ד הם עובדים במידה ויש להם חיבור ללוח עם 3 או 4 חוטים...

פורסם

לא חבל לזלזל במערכת כמו שלך ?

כמו שהציעו כבר נקה אבק..חבר את המאוורר הקיים בדלת..או שתתקין אחד חדש בחלקו האחורי של המארז..

בדוק RPM של המאוורר מעבד והכרטיס מסך..

פורסם

טאו טאו אתה מדבר עליי? למה זילזלתי? :bash:

והיא לא כמו שלי:) שלי הרבה יותר מגניבה:)

פורסם
  • מחבר

אני ממש ממש לא מזלזל במערכת שלי.

הקטע זה שקניתי את המחשב לפני שנתיים באמצע החורף מ"גיבור מחשבים". הבעיה הזו שאני מתאר התחילה כבר בקיץ הראשון (כלומר פחות מחצי שנה אחרי הקנייה), אבל "גיבור מחשבים" בדיוק פשטו רגל ולא היה לי עם מי לדבר.

איכשהו דחיתי את הטיפול (עם פתרונות עלובים כמו מאוורר רצפה צמוד למחשב), והחלטתי שעכשיו זה מספיק ושאני צריך למצוא פתרון מוצלח.

מהירויות המאווררים שלי:

מאוורר מארז אחורי: 1054RPM

מאוורר מעבד (כמו שאמרתי, זה מאוורר הסטנדרטי שמגיע עם המעבד): 2045RPM

מאוורר כרטיס מסך: עובד ב-37% - 422RPM

לגבי המאוורר מארז שנמצא על הדלת הצדדית, אין לו שליטה ובקרה (מחובר בשני חוטים בלבד), אבל אם אני לא טועה הוא קבוע על מהירות 600RPM.

איך מנקים אבק בצורה הכי יעילה מהמחשב? (זה קל לנקות משטחים בתוך המחשב, אבל איך אני מנקה בצורה יעילה מאווררים וכו')

מאיפה קונים משחה טרמית ואיך בדיוק מומלץ להשתמש בה? (האם אני סתם מפריד את ההיט-סינק מהמעבד מורח ומחזיר את הכל, או שיש פרוצדורה אחרת)

האם אתם באמת חושבים שכל הסיפור זה אבק ומשחה טרמית? (כאמור, זה קרה לי כבר כשהמחשב היה בן חצי שנה בלבד - יכול להיות שהמחשב יצא מהחנות בלי מריחה מוצלחת של משחה טרמית, אני לא יודע)

שוב תודה.

פורסם

מדדתה טמפרטורות?

פורסם

לניקוי אבק יש ספרי לחץ אוויר..שניתן לרכוש בכל חנות מחשבים או "קנה ובנה"..

ולפני המשחה וכו..נקה אבק..ובדוק את הטמפ'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים