עבור לתוכן

Go

Featured Replies

פורסם

ראיתי את הטוטוריאל, נהייה לי לא טוב, שפה קשה להבנה בעליל. ++C כבר עדיף...

פורסם

לא תומך ווינדוס כרגע. :kopfpatsch:

פורסם

ראיתי את הטוטוריאל, נהייה לי לא טוב, שפה קשה להבנה בעליל. ++C כבר עדיף...

קצת מצחיק לומר את זה, כי כל מי שיקרא tutorial של ++C בלי להכיר את השפה יאמר אותו דבר.

לא התעמקתי עדיין בשפה, אז אין לי חוות דעת בנושא.

פורסם

++C היא שפה קשה בגלל המבנה המסובך של האובייקטים, הסינטקסט של הקוד עצמו © די פשוט.

אגב זה מריפרוף קל, לא התעמקתי.

פורסם

גם אני רפרפתי קצת, קראתי את ה-FAQ-ים וכו'.

הרושם שלי הוא שיש שם כמה דברים נחמדים, אבל לא ראיתי פריצות דרך מדהימות (יתכן שפספסתי אותן). אהבתי את goroutines ובאופן כללי את החשביות שהם מייחסים ל-concurrency.

לצערי כן ראיתי כמה דברים שהייתי קורא להם צעדים לאחור, במיוחד לשפה שמתיימרת להחליף את C++ ב-systems programming, אין templates או generics. הגישה של go ל-collections היא הגישה הישנה של ג'אווה לפני generics: לעשות collections של any - שיטה בעייתית בשפה עם טיפוסים סטטיים.

וההסבר שלהם ללמה אין את התכונות האלה ממש לא משכנע אותי. להבנתי הוא מצטצם ל-"לא היה לנו כוח להכניס את זה לשפה כמו שצריך, אז החלטנו שלא". זה תירוץ די עלוב. יש שפות מודרניות אחרות כמו D שעושות את זה. עדיף היה אם הם היו מודים מראש שמדובר בשפה צעירה ביותר ושהם עדיין עובדים עליה.

יש גם nitpicking: למה אין enums? הנימוק לגבי חוסר assert הוא מאוד מתנשא.

לסיכום, הרושם שאני מקבל זה שמדובר בשפה בוסרית, שאולי יום אחד תהיה גדולה, אבל כמו שהיא כרגע, לא נראה לי. היא רחוקה מלהחליף את C או C++ כמו שהם טוענים שזו המטרה. יש שפות יותר מוצלחות בחוץ כרגע, שנראות מתאימות יותר למטרה כזו.

הזמן יראה.

פורסם

מילה אחת: בלעכס.

הוסיפו פיצ'רים חדשים ומודרניים כמו השילוב של concurrency, אבל פשוט חסרים המון דברים שגורמים לשפה להיראות כמו שפה פרוצדורלית שנכתבה איפשהו בשנות השבעים. ה-syntax בכל הנוגע לאובייקטים וירושה זוועתי ולא אינטואיטיבי (אי אפשר להגדיר מחלקה שמממשת ממשק מסוים - אפשר רק להגדיר מחלקה שבמקרה יש לה אותו אוסף פונקציות שהוגדרו בממשק, וגם את הפונקציות האלה אתה צריך להגדיר מחוץ למחלקה).

פורסם

לי חסר functional programming.

ברצינות, אפילו ב-C++0X כבר יש closures ו-labmda-ות.

בקיצור, בעוד ש-D נראית לי מרתקת ומבטיחה, go אפילו לא מסקרנת אותי.

פורסם

ממבט מהיר למדי, הסינטקס נראה די מזוויע :\

פורסם

כולה פסקל :)

פורסם

נראה כאילו החסירו הרבה פיצ'רים (generics/templates, function overloading, classes) כי קל יותר לבנות קומפיילר בלעדיהם. במילים אחרות, נעשה לנו חיים קלים, ולמתכנת חיים קשים...

פורסם

ממה שראיתי על הרבה מתכנני שפות - שיקול של "קשה לבנות קומפיילר" לעיתים רחוקות מרתיע אותם מלהכניס תכונה לשפה שהם רוצים שתהיה.

אני חושב שהביעיה פחות כמה קשה לבנות קומפיילר בשבילם (שיקול שלעיתים קובע, אבל כנראה שולי לעומת דברים אחרים), אלא שקשה להכניס אותם בצורה טובה (אחידה, הגיונית, אורתוגונלית, וכו') לשפה. כמובן זה עדיין לא נראה לי תירוץ טוב לשפה שאמורה להיות כלי מקצועי רציני.

אל תשכח שמתכנני go הם לא קוטלי קנים, אלה אנשים בעלי רקורד מרשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים