עבור לתוכן

גוף קרור או לוח אם?

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי E5200 שעומד כרגע על 3GHZ יציב 24/7, לא הצלחתי להגיע ליציבות אפילו ב3.1GHZ, בסה"כ 100MHZ יותר.

ניסיתי כל קומבינצית מחלק זכרון/מכפלה, שום דבר לא נותן לי להתקדם. הטמפ' במאמץ לא עוברות את ה-55מע'.

הקרור שלי בסיסי למדי, AC ALPINE 7 PRO, ועוד במארז ג'נר שבקרוב יוחלף בCENTURION 590 עם 120 מכניס ו120 מוציא מקדימה ומאחורה, שני מאווררי 90 להוצאת אוויר בחלקו העליון של המארז ומאוורר 80מ"מ שקט בצד השני שישב על לוח האם ואיזור המעבד, בקיצור - הקרור רק ישתפר.

חוששני שמה שמגביל אותי זה לוח האם, MSI G31M3-F, עד כמה שידוע לי - אין אפשרות לשנות את מתח המעבד בלוח האם הזה, תקנו אותי אם אני טועה.

הזכרונות שלי הם OCZ VALUE DDR2 800MHZ, לא נדמה לי שהם אמורים להווה בעיה כלשהי, מה גם שאני לא עושה להם OC כלל.

מה אתם אומרים? :nixweiss:

פורסם

אני לא מכיר את הלוח, אבל סבירות גבוהה שהוא מהווה את מקור הבעייה. מה שבטוח שהקירור מספיק טוב כדי להגיע ל-3.2-3.4

פורסם
  • מחבר

מה שמשאיר אותי די חסר אופציות לזמן הקרוב כי יש לי תקציב משוריין רק למארז... :s07:

תודה על התגובה המהירה, אולי עוד מישהו שבמקרה מכיר את הלוח?

פורסם

גם לי נראה שם שהלוח הוא מקור הבעייה

כי הG31 לא כאלה מציאה בתחום הOC

פורסם

עם או בלי מתח...לוח האם שלך צריך להגיע לבאס של 300-333 בלי הרבה בעיה..מה שמעניק עם המעבד שלך תדר תיאורטי של 4GHZ+..

ולכן תבדוק לכמה אתה יכול להגיע בלי העלאה של מתח..וזהו ;D

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, בשום קומבינציה לא הצלחתי להתייצב על 3.1GHZ, כאמור הטמפ' לא עוברות את ה-55 במאמץ.

נזכרתי שסטיק אחד של ראמ הוא OCZ VALUE 800MHZ והשני, באותו התזמון, הוא CEON 800MHZ, למרות שאני לא מעלה את תדר הראמ, האם יש סיכוי שהראמ של CEON הוא מה שמגביל אותי? :nixweiss:

פורסם

שים לב שאתה מעלה את הFSB גם התדר של הזיכרונות עולה ויכול להיות שזאת הבעייה כי זיכרונות VALUE לא ממש טוב לOC אבל כמובן שאתה יכול לנסות גם לתת מתח לזיכרון ולראות מה יקרה

או שפשוט תוריד את המכפלה של הזיכרונות ליותר נמוך ככה שתעלה את הFSB הזיכרונות לא יעברו את ה800MHZ

פורסם

תוריד את המכפלה של הזכרון ותוודא ששני הסטיקים עם תזמונים זהים.

ה G31 צריך להגיע כאמור ל 4Ghz. הדבר היחדי שעולה לי לראש זה שנפלת על מעבד לא טוב.

פורסם
  • מחבר

כעקרון תזמוני הזכרונות זהים, תמונה מEVEREST:

http://i37.tinypic.com/20rqu7t.jpg

כמו שאמרתי, הביוס מציג לי את מתח המעבד, אך לא נותן לי לשנות אותו...

פורסם

אתה לא יכול לראות שם את התיזמונים, זה מראה לך את המאפיינים של הזיכרונות. דרך אגב, אתה בטח משתמש במערכת הפעלה 32BIT ולכן לא מנצל את כל ה-4GB זיכרון.

לענייננו, אתה נמצא על באס 240 כלומר במחלק1:1 (בביוס אתה תראה 2) הזיכרונות עובדים על 480 MHZ הרבה מתחת ליכולת שלהם. ייתכן כי המחלק מוגדר על 1:2 ולכן הזיכרונות עובדים על 960 ואז הם בטוח חורגים מהיכולות שלהם (אני מאמין שהם יעשו משהו כמו 850MHZ).

יכול מאוד להיות עם שהמעבד לא משהו והוא צריך עוד מתח.

פורסם
  • מחבר

הזכרונות עובדים על 401MHZ (כלומר 802) לפי CPU-Z.

וכן, יש סיכוי שאני צריך יותר מתח כי המתח שאני רואה בביוס (אם אני לא טועה) הוא משהו כמו 1.16V... המתח באפור ואני לא מוצא שום דרך לפתוח ולשנות אותו בביוס.

פורסם
  • מחבר

מישהו? ???

פורסם

למה להקפיץ ?

בכל מקרה מתח של מה ? מעבד (שכן הזיכרון לא מקבל מתח כזה בטוח)? כבר דיברנו על זה לא ? אין לך אופציה להעלות מתח בלוח האם הזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים