עבור לתוכן

מארז HTPC סילברסטון, צריך עזרה בסרקולציית אוויר + בחירת מאווררים חדשים.

Featured Replies

פורסם

SilverStone SST-LC10B-E

תראו איך המארז שלי יוצא בתמונה:

- קיימים 2 מקומות שברצוני להוסיף להם מאוורר ואני צריך עזרה:

א) באיזה מאוורר כדאי להשתמש? רצוי שקט...

ב) האם הוא ינק אוויר או יפלוט אוויר?

כמובן שחוות הדעת אמורה להיות לפי מבנה המארז (שוכב - HTPC).

- כדאי לי להחליף את המאוורר זלמן המיושן הזה של המעבד למשהו יותר טוב?

** יש בעיית התחממות במחשב ולכן אני עושה שינויים במארז - ואם אני עושה שינוי אני יעשה בכולו. (48 מעלות של מעבד במצב של ביוס... בקור של החורף הזה, כשהוא ישן יום שלם...).

התמונה:

http://up177.siz.co.il/up1/x34akmyujttm.jpg

תעשו הגדלה... יש הסברים בכתב גם כן + מסומנים המקומות.

תודה רבה, ואם תוכלו אפילו להמליץ לי על מאווררים מומלצים זה יהיה מעולה (גם למעבד אם צריך וגם למקומות במארז).

ד"א: Intel Pentium D 2.8ghz, לא מפלצת.

פורסם

עושה רושם שאין סרקולציה נכונה של אוויר.

הרעיון באיוורור נכון אמור להיות ,

הכנסת אוויר טרי וקר (טמפ' החדר) מבחוץ ומנגד הוצאת אוויר חם .

בצד ימין של התמונה, המאוור אמור להכניס אוויר , אם תוכל להחליף מאוורר שישתמש

באוויר הקר בצד אחד ויוציא את החם לצד שני זה יהיה מעולה!

משהו פשוט,Pro 7 יכול לעשות את העבודה,רק בדוק אם זה יכנס.

בצד שמאל צריך מאוור שיכניס

ואילו למטה גם.

הרעיון הכללי הוא שקט תעשיתי...

קודם כל נסה את השיטה הראשונה,

הוסף רק מאוורר 1 בצד ימין.

החלף את המשחה הטרמית בגוף הקירור של המעבד.

ובדוק תוצאות...

קנה מאוורר מחברה מוכרת וחזור לעדכן אם השתנו המעלות.

פורסם
  • מחבר

אז להוסיף לצד ימין במארז מאוורר שמכניס אוויר, ואיפה שהמיקום של הארדיסקים לעשות שיוציא אוויר?

פשוט 2 המאווררים שאתה רואה מעל המעבד שמוציאים אוויר כרגע הגיעו עם המארז מובנים (ניתן לפרק אותם אני מאמין אבל אני חושב שהם חשבו על סרקולציית האוויר, בכל זאת זה מארז של 500 ש"ח).

____________________________________מוציא,מוציא

מאורר מכניס אוויר ששואף על המעבד__מאוורר של המעבד שמכניס אוויר ALPINE 7 PRO

_____________________________________________________________מאורר מוציא אוויר (במיקום של הכוננים קשיחים)

ככה אמור להיות? הפסים זה בשביל לסדר תמיקום איך בערך זה אמור להראות ניתן לראות בתמונות גם.

האם לכוננים קשיחים עדיף לי לעשות שינק עליהם אוויר נקי בטמפ' החדר או לעשות שיוציא מהם תחום החוצה?

תודה רבה ומצטער על הסיבוך, פעם ראשונה שאני עובד על סרקולציית אוויר.

פורסם

תראה,סה'כ אתה לא מתנכן OC,או משחק משחקים עצבניים..

אז נסה קודם את הדבר הראשון,

מאוורר אחד שיכניס אוויר מבחוץ (ימין) וניקוי המאוורר הקיים של זלמן + החלפת משחה טרמית.

אחרי זה נתקדם,

אפשר תמיד להוסיף מאווררים,אבל כרגע חבל על כסף מיותר שאולי לא יתן יותר מידיי.

אם טמפ' המעבד תשתנה משמעותית מהוספת המאוורר וניקוי + מריחת משחה על המאוורר של זלמן,אני מאמין שזה יהיה הדבר הראשון והאחרון שתצטרך.

שוב,

אל תרוץ לקנות דברים לפני שתנסה את מה שהצעתי!

בנוסף,

אם בסופו של דבר החלטת לקנות מאוררים וכו',בדוק אם ה-AC Freezer יכנס לך במארז,הוא דיי גבוה.

בהצלחה חבר.

פורסם
  • מחבר

הקטע של המאוורר בכוננים הקשיחים זה כי אני חייב לשחרר את המתקן של הכוננים קשיחים בשביל לשים אותו ולכן אני רוצה לשים שמה מאוורר, אם להשתמש או לא.

ולהחליף את הזלמן אני רוצה בכל זאת, כי גם כשהיה בשימוש בימיו הראשונים הוא לא נתן תוצאות רציניות...

אז בנתיים אני יקח תFREEZER PRO 7 ואת המאורר לצד ימין ויקנה עוד מאוורר נוסף שיהיה לי מורכב בנתיים לכוננים קשיחים, אבל אני לא יודע אם עדיף פולט אוויר או מכניס אוויר...

תודה רבה לך על התמיכה=]

פורסם

פותח התרד אתה לדעתי מגזים קצת..בדוק את הטמפ' במערכת ההפעלה עם HWMONITOR..תעדכן אותנו..

כמו כן אני לא רואה סיבה למה להחליף את הזלמן..הוא מספק קירור נאות..אם כבר אז תוסיף מאוורר שיכניס אוויר (בחלקו הקידמי/מול הספק)..

ועוד מאוורר (איפה שהגוף קירור של המעבד) שיוציא אוויר..זה כבר יהיה יותר מדי..אבל יספיק..

מה התקציב שלך להכל ? תוסיף אותו בבקשה לכותרת..

פורסם
  • מחבר

זה לא לפי תקציב..

אני יודע חלקים שאני צריך לקנות ואני אומר לאבא שלי תמחיר לפי החלקים...

אם ה7 PRO עולה 150 ו2 מאווררי צד 50-60? אז אני אומר לו 200...

מצטער שאין תקציב ;)

ואני לא מגזים בהם :/ זה בעיה במחשב כרגע ההתחממות...

כשהוא קר מאוד - טמפ' מעבד 28 מעלות כשהוא רק נדלק דרך הביוס אחרי שינה ארוכה - הוא עובד מצוין.

המערכת שוהה מספר שעות (התחממות) - מסך כחול של שגיאה, הדלקה מחדש של המחשב מביאה למסך שחור של POST תקוע שזז לאט.

ביוס מראה טמפ' 48+, אני לא רואה סיבה אחרת.

לגבי מה שאמרת:

אז בחלון מצד ימין בתמונה לשים מאורר מכניס אוויר (על המעבד) - יש כבר 2 שמוציאים אוויר מעל המעבד... - ואיפה שהכוננים קשיחים איזה לשים? מכניס או מוציא? (כי הם רחוקים משאר הרכיבים... אין שמה כלכך סרקולציית אוויר.

פורסם

נסה לפני לנקות אבק ולמדוד את הטמפ'..אתה צריך להיות בטוח שזה מטפ'..ולא ממשהו אחר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים