עבור לתוכן

clocked E7400 2.8@3.63ghz, כמה שאלות..(UPDATED+שאלה)

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה.. עשיתי OC למעבד E7400 שלי (שבמקורי הוא 2.8GHZ ועשיתי לו המהרה ל3.63GHZ),

עכשיו, כרגע הCPU Host Frequency שלו עומד על 346Mhz, וכשאני מנסה להוסיף לו עוד 10Mhz המחשב פשוט עושה לעצמו Restart אחרי

כמה שניות מרגע שהתחלתי להדליק אותו, ועושה reset להגדרות של הBIOS להגדרות הרגילות.. למה זה. ? (ז"א שהוא לא נותן לי ללכת יותר מ346Mhz).

אחרי שעשיתי את הOC ל3.63ghz, הרצתי את התוכנה S&M לעשות בדיקה מלאה של מאמץ והכל היה תקין, עם טמפ' מקס' במאמץ של 50-54.. זה סימן שהכל בסדר. ?

וכדי לדעת מה הטמפ' היתה בזמן בדיקת המאמץ הרצתי את Real Temp לצד S&M... ככה אמורים לעשות את זה ? (לבדיקת טמפ' בזמן מאמץ) ?

הבאתי גם 2 תמונות עם ההגדרות מהBIOS שלי:

dsc0057hg.th.jpg

והממשך שלו.. (צריך לרדת בscroll למטה) :

dsc0058x.th.jpg

הייתם מציעים לי לשנות משהו בהגדרות הללו על-מנת שיעבוד יותר טוב... ?

וגם, אני יודע שברוב לוחות הלוח אם לוחצים Ctrl+F1 ואז נכנסים להגדרות של M.I.T, מופיעים לך עוד הגדרות שלא הופיעו לך בתפריט הרגיל.. (רואים שעשיתי זאת בתמונות), ושמה ברוב הלוחות יש אפשרות לקבוע מתח לגשר הצפוני בלוח האם.. למה אצלי אין... ? יש רק מתח לFSB ולCPU..

תודה לעוזרים... !

עריכה:UPDATE: אוקי הצלחתי להמהיר את המעבד ל3.8GHZ והוא יציב עם בדיקות מאמץ, אבל האם טמפרטורה 64 MAX במאמץ עילאי זה מספיק בסדר.. ?

פורסם

ברגע שאתה מעלה את המהירות יותר מידי אז המחשב לא מצליח לעלות, לכן הוא מחזיר את ההגדרות לברירת מחדל.

אני באמת לא רואה את הגדרת המתח לגשר הצפוני, אולי המומחים יענו על זה.

50-54 מעלות זה סבבה לגמרי.

שים לב שבינתיים הזיכרונות שלך בתדר נמוך, אחר כך אתה צריך לאזן את זה עם התדר של המעבד.

פורסם
  • מחבר

ברגע שאתה מעלה את המהירות יותר מידי אז המחשב לא מצליח לעלות, לכן הוא מחזיר את ההגדרות לברירת מחדל.

אני באמת לא רואה את הגדרת המתח לגשר הצפוני, אולי המומחים יענו על זה.

50-54 מעלות זה סבבה לגמרי.

שים לב שבינתיים הזיכרונות שלך בתדר נמוך, אחר כך אתה צריך לאזן את זה עם התדר של המעבד.

איך אני מאזן את התדר של הזכרונות עם התדר של המעבד..? (לאיזה הגדרות כדאי לשנות) ?

וזה שאמר לנסות להעלות מתח למעבד, העלתי עד המתח המקסימלי הממולץ למעבד שלי שהוא 1.3620, ולא עוזר...

פורסם

פותח התרד לפני שאתה רץ לבצע OC אני מציע לך לקרוא קצת במדריכים באתר..להריץ חיפוש בפורום על שאלות וכו.

עם איזה קירור אתה בדיוק ? ולמאמץ תשתמש בOCCT או PRIME95...

CTRL+F1 זה רק בלוחות האם של GB.. ;D

מה המפרט המלא שלך ? הPCI-E נעול על 105 ולא על 100 כי...?

והמתח המומלץ למעבד שלך בOC הוא ממש לא 1.362V..זה המתח שמוגדר על ידי אינטל..

המתח הMAX למעבד שלך הוא 1.4-1.45V+-..

ובשורה התחתונה..תקרא קצת..תריץ חיפוש..ותמשיך בOC..אם משהו לא מובן..שאל כאן..ותעדכן אותנו בתוצאת..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד לפני שאתה רץ לבצע OC אני מציע לך לקרוא קצת במדריכים באתר..להריץ חיפוש בפורום על שאלות וכו.

עם איזה קירור אתה בדיוק ? ולמאמץ תשתמש בOCCT או PRIME95...

CTRL+F1 זה רק בלוחות האם של GB.. ;D

מה המפרט המלא שלך ? הPCI-E נעול על 105 ולא על 100 כי...?

והמתח המומלץ למעבד שלך בOC הוא ממש לא 1.362V..זה המתח שמוגדר על ידי אינטל..

המתח הMAX למעבד שלך הוא 1.4-1.45V+-..

ובשורה התחתונה..תקרא קצת..תריץ חיפוש..ותמשיך בOC..אם משהו לא מובן..שאל כאן..ותעדכן אותנו בתוצאת..

קירור למעבד Gigabyte Volar, ועוד שני מאווררים במארז עצמו (מארז Gigabyte Sumo מספיק טוב).

שאר המפרט: לוח אם של ג'יגהבייט G31M-S2L

RAM 4 ג'יגה של Kingston

Nvidia GeForce 9500 GT (בקרוב מאוד הוא יוחלף לAsus HD5850 1GB)

המעבד המקורי: Intel Core 2 Duo E7400 @ 2.8ghz.

וקראתי פחות או יותר מאמרים רק לא הבנתי את הקטע של האיזון בין הזיכרון למתח.. כמה לשים? :S

פורסם

אין שום קשר בין הזיכרון למתח של המעבד..הכוונה הייתה בשימוש במחלק (SPD)..

מה התדר של הזיכרון שלך בסטוק ?

פורסם
  • מחבר

אין שום קשר בין הזיכרון למתח של המעבד..הכוונה הייתה בשימוש במחלק (SPD)..

מה התדר של הזיכרון שלך בסטוק ?

הממ לפי CPU-Z:

Timings

DRAM Frequency: 432.5Mhz

FSB:DRAM - 4:5

(נתונים מתוך קטגורית הMemory).

פורסם
  • מחבר

לפי הSPD ?

הנתונים האלו שאמרתי של הMemory לפי הCPU-Z

זה כשהSPD על 2.00 (אפשר גם לראות בתמונה בהתחלה).

פורסם

אני לא מחפש את הנתונים שלך עכשיו (מה שביצעת אחרי הOC)..אני רוצה לדעת מה הזיכרון שלך במקור..

ושאמרתי SPD התכוונתי שתיכנס ללשונית SPD בCPU-Z ותראה מה הנתונים שם.. ;D

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש את הנתונים שלך עכשיו (מה שביצעת אחרי הOC)..אני רוצה לדעת מה הזיכרון שלך במקור..

ושאמרתי SPD התכוונתי שתיכנס ללשונית SPD בCPU-Z ותראה מה הנתונים שם.. ;D

הממ הSPD שלי במקור בביוס היה על Auto..

P:

ובקשר למה היה הזיכרון שלי במקור, אני אעשה עכשיו בהגדרות בBIOS חזרה למצב שהיה ואני אערוך את ההודעה ואגיד לך..

בינתיים אלה הנתונים של הSPD מהCPU-Z לקחתי כמה תמונות:

slot1

cpuz1q.jpg

slot2

cpuz2g.jpg

עריכה: הנה תמונה שבה יש מידע על קטגורית הMEMORY לפני שביצעתי את כל הOC.. ככה זה נראה: (הFSB:DRAM עדין על 4:5 כמו אחרי הOC רק שהDRAM FREQ שונה, הוא פחות..):

cpustart1.jpg

-------------

ד"א משהו אחר, כשעשיתי את הOC שיניתי את ההגדרות של הזכרון מ5-5-5-15 ל4-4-4-12, ואחריזה בתוכנה CPU-Z ראיתי שהFSB:DRAM הוא על 1:1.. האם הזכרונות לא יפגעו והאם כדאי לי להשאיר על זה.. ?

פורסם

הזיכרון שלך הוא 800MHZ ככה שעדיין לא חרגת מכלום..מה שכן אתה יכול לבדוק איזה SPD יש לך הכי קרוב לתדר הזה..ולהגדיר בביוס...

ותריץ חיפוש על מחלקים/SPD בפורום..יש לא מעט מידע..

פורסם

תעלה עוד מתח למעבד, אין לך מה לפחד!

אני עם E7300 2.66 וזה אפשרי לעבור את המתח שאינטל ממליצה עליו אתה יכול להיות בטוח בזה.

תעלה עוד מתח למעבד ותתייצב על 3.8GHZ בלי בעיה בכלל.

פורסם
  • מחבר

תעלה עוד מתח למעבד, אין לך מה לפחד!

אני עם E7300 2.66 וזה אפשרי לעבור את המתח שאינטל ממליצה עליו אתה יכול להיות בטוח בזה.

תעלה עוד מתח למעבד ותתייצב על 3.8GHZ בלי בעיה בכלל.

זה מה שעשיתי, רק שהעלתי את הPCI-E FREQ ל 109 גם.. שזה כמעט הגבולי נראה לי (110)...

ועכשיו אני רץ על 3.8GHZ יציב עם בדיקות מאמץ.

תודה לTaotao על הזמן שהוא הקדיש ולכל מי שעזר.. :)

ד"א, 64 מעלות במקסימום מאמץ זה בסדר? P: (לפי בדיקה בReal Temp).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים