עבור לתוכן

מחשב לאינטרנט הורדות ועבודות בתקציב של 5K.

Featured Replies

פורסם

. מה התקציב המקסימלי?5000 ש"ח אפשר להתגמש ל6000 ש"ח.

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:צפיה בסרטי HD, משחקים, אינטרנט, הורדות ואופיס.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא.

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. צריך מפרט מלא.

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5. לא ממש משנה, מדובר במחשב לכבד שמיעה, פשוט שלא יהיה רעש טרקטור.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? נא לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 7, והרכבה בחנות+התקנת הווינדוס.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. חנות באיזור ת"א או ראשון לציון

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? אין דרישות.

המחשב מיועד לחבר שלי שמחפש להשתדרג מפנטיום ארבע, המחשב הולך לעבוד בעבודה שוטפת על מסך 19 אינץ' וטלוויזיה 32 אינץ' FHD, שני המסכים יהיו מחוברים באופן קבוע באופן שיטטי, לכן צריך כרטיס מסך שיסחוב את זה באופן קבוע, חשבתי על HD4870 זה יספק את העבודה. מה שכן עדיף שלכרטיס תיהיה יציאת HDMI או מתאם HDMI.

כמו כן, שיהיה 4 ג'יגה ראם זיכרון, כדי לקבל מחשב מהיר ללא איטיות (הוא לא סובל איטיות) וחוץ מזה אין דרישות נוספות.

וגם עדיף שהמארז יהיה מאוורר או שיהיה קירור טוב על המעבד, לא הולך להתבצע OC, אבל חברי גר בת"א באיזור שהוא יחסית חם ולח, ככה שעדיף שהמחשב יהיה בטמפ' סבירות.

תודה רבה.

פורסם

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1033

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪481

זיכרון:

[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8 - RIPJAWS - F3-10666CL8D-4GBRM ₪503

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 - RETAIL ₪807

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪297

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM ₪569

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪404

קרור למעבד:

[..] SCYTHE REEVEN - DHT CPU COOLER ₪146

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪426

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0

מחיר סופי: ₪4785

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* לרוכשים מערכת הפעלה - התקנה חינם

אפשר לשדרג את לוח האם ללוח הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5670

שמגיע עם כרטיס קול יותר איכותי ועם יותר מקומות לחיבור כרטיסי הרחבה על הלוח (כרטיסי רשת, קול, טלויזיה וכיוב')

אבל אם הדברים האלו לא קריטיים הלוח שבמפרט כרגע יספיק.

אם יש שאלות על הרכיבים או על ההיגיון מאחורי בחירה זו או אחרת אני אשמח לענות.

פורסם
  • מחבר

מפרט מעולה, אבל שאלה, האם לדעתך יהיה צורך לקחת כרטיס עם 1GB זיכרון או לקחת כרטיס מסדרת 5XXX?

חוץ מזה אין לי שאלות, תודה רבה על בניית המפרט.

ואתה מכיר חנויות בראשון\ת"א?

פורסם

בגדול ה-1GB יהיה מורגש רק בעבודה אינטנסיבית (משחקים) על רזולוציות גבוהות (FHD ומעלה)

אם הכוונה היא לשחק משחקים על ה-19" ולראות סרטים על ה-32" לא תהיה שום בעיה ולא כדאי להשקיע בגירסת ה-1GB.

כשמדובר על משחקים ברזולוציות של FHD עם עוד סרט על ה-19" ה-4870 יהיה טוב מאוד ברוב המקרים, אבל כבר יש מקום לשקול את גירסת ה-1GB ואפילו כרטיסים חזקים יותר. לא חד משמעית, כי הכל שאלה של העדפות, אבל אפשר כבר לנהל דיון על בעד ונגד.

כרטיסי סידרת ה-57XX חלשים מ או חזקים כמו ה-4870, ולכן מבחינת עלות תועלת לא שווה לשקול אותם.

הכרטיס היחידי ששווה שיקול הוא ה-5850, ואני ממליץ ללכת עליו אם יש כוונה להחליף את ה-19" במסך שהוא גם FHD. אם לא, 4890 ב-1000 יספיק מעל ומעבר לשני המסכים, וגם 4870 הוא בחירה מצוינת, עם הסייגים שציינתי כמובן.

שים לב שכרטיסי Sapphire באים עם קירור שונה ועדיף על גירסאות Retail אחרות. בכל אופן בגלל כמות הגירסאות השונות לכרטיסים וההבדלים בין גופי הקירור והמלאי השונה בחנויות, אני מציע שאם אתה שוקל כרטיס שונה (4870\4890\5XXX) תתייעץ ספציפית לגביו לפני הקניה ע"מ לקבל המלצה מדוייקת לדגם מהחנות שבה אתה קונה.

חנויות מוכרות בראשון הן SkyPc ו-ZigZag2000, לא ידוע לי על חנות מומלצת בת"א.

פורסם
  • מחבר

ככל הידוע לי לא יהיה שיקול להחליף את המסך הקטן בקרוב. המסך הקטן הוא יותר כמו מסך משני, המסך הראשי של המחשב יהיה באופן קבוע הטלוויזיה, בגלל זה אני תוהה. כל המשחקים\סרטים הולכים להתבצע רק על המסך הגדול. המסך הקטן ישמש רק לאופיס ואינטרנט.

עדיין לשקול בין ה512MB ל1GB?

אני גם לא חושב שצריך להתרחב לHD5850 כי ה4870 הוא מספק, השאלה היא פשוט הזיכרון שלו.

פורסם

אם המסך העיקרי למשחקים הוא הטלויזיה של ה-FHD אז לדעתי הכף נוטה לכיוון גירסת ה-1GB.

בכל אופן בשביל לעזור לך לקבל החלטה מושכלת מצאתי לך את הלינק הזה:

http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-ram-4870,2428.html

שמכיל בדיקות ביצועים השוואתיות בין גירסת ה-512mb לזו של ה-1GB ולזו של ה-2GB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים