עבור לתוכן

מחפש רכיב לתאורת לדים מתחלפת

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע.

יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת.

מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה?

בתודה רמי.

פורסם

אורגן אורות אני מאמין זה השם.

אתה גם רוצה שהם יתחלפו בהדרגה? זה יכול לסבך את העניין אבל כמובן אפשרי תלוי כמה זה חשוב לך.

אפשרי שאם תניח קבל(או סליל?) יחד עם כל לד הוא יגרום לביצוע של דעיכה ככה שהלד ידלק ויכבה לאט, שאלה קשה בשבילי :)

תתחיל לחפש באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אורגן אורות ממ.....

אולי לא הסברתי נכון , אני מעוניין בשינוי הצבעים אבל לא בהיבהוב , אלא שהצבעים יתחלפו כל מספר דקות בקצב איטי ולא כל מספר שניות בהיבהוב.

החילוף בין הצבעים בהדרגה עדיף לי, אבל אם אין ברירה אז אני אסתדר גם עם חילוף מיידי.

מחפש רכיב שליטה / מעגל שליטה מוכן שאותו אחבר למספר קבוצות לדים בצבעים שונים.

פורסם

טוב זה כנראה יהיה מעגל די מסובך, אני עשיתי את המעגל של הדעיכה וזה דרש שני מגברים נגדים וקבלים וזה לא כולל את מעגל ההגברה של הלד. (לא שהוא מסובך)

אז אם נוסיף את הנושא שיהיה אחד שיחליף את העוצמה של השני + לבצע מעבר מלד לד זה יהיה מעגל די גדול.

השאלה היא אם אתה מוכן לבנות דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

לפי דבריך זה נראה מעבר ליכולת הטכנית שלי, זו הסיבה שרציתי לדעת אם מישהו מכיר מעגל מוכן, שאליו רק אחבר את הלדים.

יש לי בבית מעין מזרקה קטנה הפולטת "עשן" ע"י פוגר ששקוע בתוך המים , על הפוגר הזה יש בדיוק את מה שתיארתי עם חילוף התאורה, וזה דיי קטן וכמעט ולא משנה את הגודל של הפוגר (הרכיב שפולט את העשן, יש לי עוד אחד כזה בלי תאורה והם כמעט זהים בגודל), כך שבטוח יש מעגל מוכן וקטן שעושה את חילוף התאורה , השאלה איפה אני מוצא דבר כזה?

פורסם

קיימים לדים כאלה. אתה מחבר אותו ל 5 או 12 וולט אם הנגד המתאים כמו כל לד רגיל. הוא בעצמו מחליף צבעים. זה לד יקר

קיימים צעצועים דומים בחנויות ה made in china toys למיניהם. יתכן שתמצא מעגל כזה שתוכל להאיט לו את העבודה ואז תחבר ליציאות שלו את הלדים דרך טרנזיסטור הגברה וקבל גדול במקביל לבסיס של הטרנזיסטור

תחפש באינטרנט leds fade circuit. תנסה גם בגוגל תמונות כדיי למצוא תוצאות שיש בהם שרטוטים של מעגלים

אם כל אלה נפלו ניתן לבנות את המעגל מכמה 555. אני יכול לנסות לתכנן מעגל (תצתרך עדיין לשחק אם ערכים של הרכיבים)

פורסם

אצל סימן טוב בשדרות הר ציון פינת וולפסון יש לד RGB שמחליף צבעים לבד.

הוא עולה 2 שקל לאחד.

פורסם

רביד הלדים לא נידלקים ונכבים במתח מסויים בלי שינוי עוצמה בתאורה?

אופציה הכי פשוטה ונכונה היא לממש את זה במיקרובקר השאלה אם אתה יודע להתעסק איתם?

ד"א אני די בטוח שראיתי סירטוטים לשינוי ה DC של גל ריבועי באמצעות 555 - אתה יכול לעשות ככה סוג של PWM שיכול לשמש כדימר =]

פורסם

שינוי המתח של הלד

עד מתח מסויים הוא לא יעבוד

בתחום מאוד קצר של מתחים הוא ישנה את הבהירות מ 0 לממש חזק

ישר אחריי התחום הזה הוא יישרף

שינוי הזרם של הלד

הוא ישתנה כמו דימר (לא דימר 'חלק' אבל בערך) בין המינימום והמקסימום שתיתן לו

טרנזיסטור שולט בזרם

פורסם

אני בכלל מחכה שפותח הדיון יענה.

אחרת אנחנו סתם מדברים לקיר.

פורסם
  • מחבר

הזמנתי לדים עם צבע מתחלף מאיביי, לפי המוכר חילוף הצבעים מתבצע בצורה אוטומטית , הדרגתית ואיטית יחסית (5 שניות בין צבע לצבע).

אומנם המחיר יקר יחסית ללדים UB הרגילים , אבל לא מאוד נורא , בערך 4 דולר ל-20 לדים

תודה למגיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים