עבור לתוכן

פרוייקט משטח קירור/קנייה קבוצתית במידת הצורך.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, בעקבות בקשות רבות של משטחי קירור, וההמלצה שלי תמיד שעדיף לייצר אחד בעצמכם, החלטתי להציע ולבדוק את נושא הקנייה הקבוצתית.

באופן עקרוני במקרה שלי כל המעגל מוכן כבר, והצורך העיקרי שלי כרגע הוא המשטח עצמו ובעקבות זה אני יוזם את הפעולה הזאת.

אז העניין הוא כזה.

יש בשוק עשרות משטחי קירור, במחירים שונים, חלקם זולים מאוד, וחלקם יקרים בהרבה.

חלקם רועשים, חלקם שקטים, חלקם לא באמת דוחפים אויר, וחלקם דוחפים ממש מעט אויר.

בסופו של דבר משטח קירור איכותי מאוד, שבדרך כלל לא שקט בצורה מקסימלית עלול לעלות 200 שקלים, 300 שקלים ואפילו יותר, לכן התחלתי ליצור את הפרוייקט הזה.

במקרה שלי, אשר התפרעתי קצת בסכומים, השתמשתי ברכיבים הבאים:

לוח הלחמה פשוט.

שקע מתח DC

מפסק ON/OFF

פוטנציומטר 500 אוהם. <- צריך להחליף אותו מאחר שאינו עומד בהספק.

6 פינים+תושבת שהוצאו מלוח אם ישן בשביל חיבור 2 מאווררים. (אין בעיה גם להשתמש ב4 פינים).

רגולטור 78T05C

שני קבלים 6.8 מיקרו פאראד 5 וולט.

תקע מתח DC.

מקור מתח DC - ממיר 220V ל12V 5A יציב. (המעגל היה יכול לשרוד גם עם 3A שזול הרבה יותר)

2 מאווררים AC 12025L

USB HUB בעל חיבור מקור מתח חיצוני.

תמונה של המעגל, כמובן שבעתיד זה יוסתר איכשהו.

img0035jc.th.jpg

img0037kh.th.jpg

img0042gk.th.jpg

מצטער על הפוקוס הדפוק, משהו לא בסדר במצלמה.

כפי שניתן לראות, המקור מתח של המעגל מתחלק בצורה מקבילית:

צד אחד, שקע DC -> מפסק -> פוטנציומטר -> מאווררים (במקביל גם) -> שקע DC.

צד שני, שקע DC -> מערכת הרגולטור והקבלים -> תקע DC -> מפצל USB -> שקע DC.

שינויים עתידיים - מפסק 4-5 ערוצים - נגדים בהתאם לקביעת עוצמת המאוורים. החלפה זו תבוצע מאחר והפוטנציומטר לא עומד בעומס.

כמו כן, אופציות נוספות, חיבור לדים, ו/או חיבור מתח SATA, ל12V ול5V על מנת לחבר HD פנימי בתור חיצוני ללפטופ (הHD יהיה מעוגן במשטח קירור).

התוכניות למשטח קירור, כנראה האופציה הראשונה תבחר מאחר והיא מתאימה יותר.

al1ur.th.jpg

al2w.th.jpg

עכשיו אחרי כל החפירה הראשונית, הנושא של הקנייה הקבוצתית.

במידה ואנשים יהיו מעוניינים, נוכל לבצע רכישה של החלקים בצורה קבוצתית, כולל לקבל עבודה נורמלית ממפעל מתכות בשביל המשטחי קירור.

המעגל הבסיסי יהיה:

לוח הלחמה

מפסק 4/5 ערוצים + נגדים מתאימים

שקע DC

סלוט+פינים למאווררים.

2 מאווררים AC 12025L או דגמים אחרים שקטים וחזקים.

מקור מתח 12V 0.5A.

אם תרצו תוספות למפצל USB או אופציות נוספות יהיה ניתן לבדוק את זה. (המעגל שלי היה מעגל ניסיוני ומבוזבז מבחינת כסף לכן אין טעם לבנות מעגל דומה)

ומשטח קירור יהיה בהתאם למה שנבחר, אלא אם כן מישהו יעלה רעיון נוסף טוב.

אני יכול לומר מראש, שאל תצפו למחיר הנמוך מ100 שקלים, מאחר שרק המאווררים לדוגמא בקנייה רגילה עולים 70 שקלים. (למרות שיש מצב שאחד מספיק, דחיפת הרוח שלהם די טובה).

המשטח הנ"ל מתאים בעיקר 15.4" אבל אם יהיו מספיק אנשים נוכל לשנות את הנתונים לגדלים אחרים. המשטח יהיה מאלומיניום, ולכן הולכת החום תהיה טובה יותר.

עכשיו אחרי הכל, יש אנשים שמעוניינים בזה?

כמו כן, אם מישהו מכיר מפעלי מתכות, שישלח לי הודעה בפרטי, ככה יהיו לנו עוד הצעות מחיר.

כמו כן מצורפים השרטוטים שנעשו בGoogle SketchUp למקרה שמישהו ירצה לערוך אותם, או לבצע בדיקה יותר לעומק.

[attachment deleted by admin]

פורסם

עשוי להיות מעניין, אם תיהיה גירסא יעודית עבור 14.1" יהיה מעניין מאד.

פורסם

רעיון נחמד אך לדעתי אין צורך בזה...ניתן לקנות משטחי קירור דיי איכותיים לאט בהרבה כסף מאייביי לדוגמא...

אז אני חושב שזה מיותר...

אם אתה עדיין חושב שאתה רוצה ללכת על זה אני הייתי ממליץ על מאוורר יחיד של 250 מ"מ אבל אם כבר קנית אז לא משנה...

בהצלחה בכל אופן

עידו

פורסם
  • מחבר

מניסיון שלי עם משטחי קירור, זולים ויקרים, היחידים שבאמת נותנים תמורה יחסית טובה יחסית יקרים...

וגם אז, הם לא 100% מושלמים.

בגלל זה חשבתי על הרעיון הזה, ושני מאווררים של 12CM עדיפים מאשר 25CM בגלל הזוית של המשטח.

עם מאוורר גדול זה לא יסתדר.

פורסם

אם אתה מעוניין יש לי פרספקס שיכול להתאים למשטח קירור דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין

פורסם

אתה יכול לחתוך עלויות בספק כוח

הדרישות של פלטייר ומאוורר ליציבות מתחים לא גבוהה. ניתן להשתמש גם בספק 'לא מיוצב' אם הוא נותן מתח מתאים ואין לו יותר מדיי ripple (מה שבשביל מחשב זה המון בשביל המשטח קירור זה לא)

פורסם
  • מחבר

ציינתי כבר שאין צורך בספק כמו שאני לקחתי..

מקור מתח של 12V 0.5A לרוב אפשר למצוא בגרושים גם לא מיוצבים.

למה הכוונה שלך לפלייטר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים