עבור לתוכן

שמעתי על ביטול המיקוד בבגרויות, ו..

Featured Replies

פורסם

ושמעתי גם על עוד איזה הגרלה או שמהו, שאמור "לפצות" אותנו התלמידי עם הורדת המיקוד..

אני לא זוכר על מה בדיוק הם דיברו, יכול להיות הגרלה של מקצועות שלא נעשה כמו פעם והמגן יהיה הסופי..

אם משהו יודע מה נסגר עם זה...

צחי

פורסם

על ביטול המיקוד גם אני שמעתי ( >:() אבל שום דבר על ה"הגרלה"...

פורסם

לא יודע איך זה אצלכם, כי בכל בי"ס זה יכול להיות שונה.

אבל אצלנו לא מבטלים מיקוד ולא כלום.

הכי טוב שתשאל בבי"ס ושם יגידו לך בדיוק מה עושים אצלכם.

פורסם

את הבגרויות עורך משרד החינוך ולא בית הספר.

אם מורידים מיקוד אז זה לכל הנבחנים בארץ ולא רק בבית ספר אחד.

פורסם

ה"הגרלה" היא שהם לוקחים את חומר הלחמוד לבגרות ומגרילים מה יהיה בבגרות ומה מה לא יהיה. שהיה את המיקוד אז הם אמרו לתלמידים את תוצאות ה"הגרלה" אבל עכשיו אם לא :-[

פורסם

את הבגרויות עורך משרד החינוך ולא בית הספר.

אם מורידים מיקוד אז זה לכל הנבחנים בארץ ולא רק בבית ספר אחד.

כך גם אני חשבתי עד השנה.

והשנה נוכחתי לדעת שהבתי ספר (או הבית-ספר שלי לפחות) יכולים לעשות מה שבא להם בנושאים מסויימים.

למשל: משרד החינוך החליט לבטל את שעות ה-0. הבי"ס שלנו החליט שהוא לא מבטל, ולי אישית יש 6 שעות 0 בשבוע.

משרד החינוך קבע שכשמורים נכנסים לכיתה, תלמידים חייבים לעמוד. אצלנו אנחנו עדיין יושבים.

דוגמא אחרת שבה בית הספר שלי החליט כן ללכת על ההחלטה של משרד החינוך היא בעניין החזרת התלבושת האחידה. גם אצלנו זה ייכנס לתוקף עוד מעט.

זה רק מראה שבתי הספר יכולים לעשות מה שהם חושבים לנכון.

ואם אתה חושב שאלו עניינים זוטרים, שלא כמו בגרויות, שבהן אין לבית הספר מילה והוא חייב לעקוב אחר הוראת משרד החינוך, הנה דוגמא נוספת בשבילך:

משרד החינוך החליט לפצל את הבגרות במתמטיקה של 5 יח"ל למבחן אחד בכיתה י"א ועוד מבחן בכיתה י"ב. כך שלא יעשו את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב. הבי"ס שלי החליט שתלמידים בשלים יותר להיבחן את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב, ולכן אצלנו ממשיכים להיבחן את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב, למרות שמשרד החינוך החליט לפצל.

אני עדיין אומר שהדבר הכי מומלץ הוא לשאול בבי"ס וזהו.

פורסם

כך גם אני חשבתי עד השנה.

והשנה נוכחתי לדעת שהבתי ספר (או הבית-ספר שלי לפחות) יכולים לעשות מה שבא להם בנושאים מסויימים.

למשל: משרד החינוך החליט לבטל את שעות ה-0. הבי"ס שלנו החליט שהוא לא מבטל, ולי אישית יש 6 שעות 0 בשבוע.

משרד החינוך קבע שכשמורים נכנסים לכיתה, תלמידים חייבים לעמוד. אצלנו אנחנו עדיין יושבים.

דוגמא אחרת שבה בית הספר שלי החליט כן ללכת על ההחלטה של משרד החינוך היא בעניין החזרת התלבושת האחידה. גם אצלנו זה ייכנס לתוקף עוד מעט.

זה רק מראה שבתי הספר יכולים לעשות מה שהם חושבים לנכון.

ואם אתה חושב שאלו עניינים זוטרים, שלא כמו בגרויות, שבהן אין לבית הספר מילה והוא חייב לעקוב אחר הוראת משרד החינוך, הנה דוגמא נוספת בשבילך:

משרד החינוך החליט לפצל את הבגרות במתמטיקה של 5 יח"ל למבחן אחד בכיתה י"א ועוד מבחן בכיתה י"ב. כך שלא יעשו את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב. הבי"ס שלי החליט שתלמידים בשלים יותר להיבחן את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב, ולכן אצלנו ממשיכים להיבחן את כל ה-5 יחידות בסוף י"ב, למרות שמשרד החינוך החליט לפצל.

אני עדיין אומר שהדבר הכי מומלץ הוא לשאול בבי"ס וזהו.

בית ספר זה המקום הכי שובר חוקים שיש בארץ.

פורסם

צריך להבין את ההבדל בין החלטה להמלצה.

עניין התלבושת האחידה, והפיצול של הבגרות במתמטיקה היא בגדר המלצה ולכן כל בית-ספר מסוגל לבחור מה לעשות.

בנושאים כמו שעת -אפס או המיקודים מדובר בהחלטות, ולכן לבית הספר לא אמורה להיות מילה בעניין שכן זה ממחוץ לסמכותו.

פורסם

well.. לא ידעתי על כל נושא אם הוא החלטה או המלצה.

אבל הנה, אתה אומר שעניין שעות ה-0 הוא החלטה. ובבית הספר שלי ההחלטה הזאת שווה ל____.

לי יש 6 שעות 0 בשבוע. האמת, אני מעדיף ככה מאשר לסיים שעה מאוחר יותר כל יום.. אבל בכל מקרה, זוהי החלטה שלא מומשה אצלנו לפחות...

נ.ב.- אם עניין ביטול המיקוד הוא החלטה, אתה יכול להיות רגוע. אצלנו אמרו שלא מבטלים את המיקוד. ואם זאת החלטה, זה נכון לגבי כל הארץ.

פורסם

נ.ב.- אם עניין ביטול המיקוד הוא החלטה, אתה יכול להיות רגוע. אצלנו אמרו שלא מבטלים את המיקוד. ואם זאת החלטה, זה נכון לגבי כל הארץ.

אצלנו ביטלו.

פורסם

O_o

WTF?!

עוד החלטה שביה"ס שלי התעלם ממנה???

???

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שמה שהוא מנסה להגיד לך..

שלבגרות אתה ניגש.

בגרות מסומנת בקוד של שאלון שהוא זהה לגמרי לכל הנבחנים בכל הארץ..!

אין הבדל בין השאלונים ולכן אם השאלון נבנה ללא שימוש במיקוד הוא יכיל את כל החומר. אם תלמד רק חלק מהחובר בבצפר אתה לא תדע לענות על כל השאלות..

וזהו...

וזה לא משהו שהבצפר שלך יכול להחליט..

גם אצלנו, יש מורות שעומדים לכבודם ויש כאלה שלא..

SO..

פורסם

עיקרון הגיוני אחר אומר שאנחנו, י"אים וי"בניקים נמשיך ללמוד עם המיקודים לעומת אלה שהתחילו את התיכון השנה שילמדו הכל בדרך שונה בה לא יהיה מיקוד

פורסם

גם אצלנו, יש מורות שעומדים לכבודם ויש כאלה שלא..

SO..

אני לא יודע מה יש אצלך...אבל אצלנו..פעם לפני המון המון שנים שלמדתי... )(אממ...חודשיים ושבועיים....) עמדנו לכל המורים.... ואפילו סירבנו לשבת..... אבל בגלל שהסתובבנו ודיברנו אחד עם השני......

פורסם

אצלנו מתחילים כל יום ברבע לשמונה (לא חוקי) אין תלבושת אחידה (כאילו שהייתי לובש) לא צריך לקום למורים (פחח, הגזמנו) ולגבי המיקוד, אין לי מושג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים