עבור לתוכן

קנייה של מחשב לגרפיקה + מסך בתקציב של 4.5K

Featured Replies

פורסם

רעיון גרוע, משום שאת כרטיס-התצוגה ניתן יהיה לשדרג בקלות רבה הרבה יותר מאשר את הלוח-הראשי והמעבד, לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תחילה, אני רוצה להודות לכם על הזמן שהגדשתם ועל הוויכוח שנועד לנסות לשפר את המפרט עבור הצרכים הללו.

שנית, שאלתי בעבודה (זה לא אומר שהם צודקים בהכרח) ואמרו לי שמעבד חזק וזכרון רחב יעזרו בהרצת התוכנה טוב יותר וכרטיסי מסך החלשים הקיימים בשוק היום, מספיק טובים להריץ הרכבות של מודלים. כמו כן, ישנם אופציות בתוכנה, "להקל" על עבודת כרטיס המסך בעזרת שיטות שונות של תצוגה.

ברור לי שכרטיס מסך טוב יותר, יכול לשפר את הביצועים, יחד עם זאת התקציב מוגבל..

לעומת זאת, כאמור, מחשב ארבע ליבתי לא יתרום להרצת התוכנה טוב יותר - ככה לפחות הבנתי. לא הייתי מודע לתוכנה שהמליץ "המומחה" ועל כך, שוב תודה.

עם כל האמור לעיל, אני מסכים שאוכל לשפר בעתיד את כרטיס המסך בקלות לעומת מעבד ואיתו לוח אם, כך שנראה שאלך על המפרט המקורי.

יש לי כמה הסתייגויות:

1. לא ברור לי בדיוק יתרון המסך שהמלצת לי. לפי מה שראיתי במפרטו, 6ms לעומת 5, יחס ניגודיות 1000 לעומת 50,000, מסך קטן יותר 22" לעומת 24" וכן מחירו יקר יותר. אנא פרט מדוע מסך זה טוב יותר ליישומי ולא רק סיסמא שמה שזול חרא (שלרוב זה נכון).

2. האם ספק כוח של 350W מספיק? בהנחה שאני אשתמש במאוורר נוסף ששייך לקירור המעבד ואולי אבצע OC? תלוי בתשובה שאקבל לסעיף הבא.

עכשיו זה יותר שאלות מהסתייגיות:

3. הייתי שמח להתייחסות לגבי ה OC, האם יש צורך בכך, האם זה יקצר את החיים של המעבד ו\או שאר החלקים, האם אאבד אחריות או תמיכה עקב בעיה וכו'

4. איזה מע' הפעלה הייתם ממליצים לי? XP או ויסטה. אני בכוונה שואל מבין שני אלה כי אלו האופציות היחידות שאני יכול להתמודד איתן בשלב זה (לא יודע גבי NX - יכול להיות שהתוכנה יכולה לחיות בסביבה אחרת גם). הבנתי משהו לגבי העובדה של- XP יש בעיה להתמודד עם יותר משלושה G זכרון RAM, יכול להיות?

4. לא פחות חשוב, לגבי האתר בו הרכבת לי את המפרט. האם הוא אמין? הכוונה לחלקים חדשים ולא חלקים ממוחזרים. האם הם מספקים שירות? האם הם יכולים להתקין את כל התוכנות כדי שהמחשב יהיה ready to use?

שוב תודה,

גיל.

פורסם

1. ר' הסבר לגבי הסוגים השונים של לוחות-תצוגה המותקנים בצגים דקים, כאן ו-כאן. ההפרש במחיר הצגים נובע ברובו מסוג לוח-התצוגה המותקן בכל אחד מהם (ניתן בד"כ לברר איזה סוג מותקן באיזה דגם כאן).

2. כן, ו-כן (ואפילו אם תתפרע עם המהרה (OC) קיצונית-יחסית). למעשה, בתצורה המוצעת לספק-הכוח תיוותר מעל 50% יתרת-הספק פנויה.

3. כל עוד תנהג במתינות, לא תצטרך לדאוג יותר מדי :)

4. אם Windows - אז "XP" או "7" בלבד. לגבי הגישה לנפח הזיכרון-הראשי שמעל 3GB~ - לכך תידרש תמיד גירסת ה-64bit של מערכת-הפעלה זו. ולפיכך, רצוי להקדים ולברר (עדיף ישירות עם יצרן התוכנה) כיצד מתנהגת התוכנה בסביבת 64bit, והאם היא צפויה להרוויח מכך תוספת ביצועים (או להפך).

5. לגבי החנות שממנה הגיע המפרט המוצע : חלקים חדשים - בהחלט. אמינות ושירות - למיטב ידיעתי, כן (אפשר לגשש יותר לגבי נקודה זו גם פה באתר). התקנת תוכנה - ומדוע לא ? לשם כך קיימות מעבדות מחשבים ;)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

עדיין לא רכשתי את המחשב. אני בלבטים עם מערכת ההפעלה WIN7 אבל בעיקר בבחירת המסך.

אני מחפש או VA או IPS גודל 24" עם קצב רענון יחסית טוב וניגודיות סבירה במחיר טוב - וזה קשה. מחיר עד 1300 ש"ח.

בנוסף נתקלתי ב http://hwzone.co.il/news/132437.

עקב ירידת מחירים אולי תוכלו להציע לי מפרט אחר - להוזיל במחיר המחשב לטובת המסך..

העניין הוא עם טכנולוגית הטורבו בוסט שלמעבד I5 יש ואין לי מושג אם לAMD יש משהו דומה.

אשמח לעזרה כאן.

תודה מראש,

פורסם

לגבי הצג, לא תשיג יותר מ-22' כזה בסכום שנקבתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים