עבור לתוכן

בעיה במאוורר של ה CPU

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון אני מרגיש שהמאוורר לא מתפקד כמו שצריך היום "תפסתי" את המאוורר בכלל לא מסתובב(מוזר הוא זה שמיידי אחרי שנתתי למאוור להסתובב בדקתי את טמפ' של המעבד וזה לא היה חריג-עלה בכמה מעלות בלבד),ניסיתי להריץ עם סיבוב פיזי מחדש והצלחתי אבל בדי כבדות לקח לו להתחיל להסתובב .

ניסיתי לבצע עוד בדיקה שמתי את המחשב ל SLEEP לאחר 5 דקות הפעלתי תמחשב והמאוורר התחיל להסתובב בצורה עילגת(העלה מהירות והנמיך מהירות לסירוגין) כמה דקות עד שזה התייצב.

מבדיקה נוספת בעזרת HWMONITOR רואים שהמאוורר לא מסתובב בצורה יציבה ושה RPM שלו כל הזמן משתנה/קופץ בין 900 ל 1400 לערך .

כל זה מה אומר שהמאוור מצבו הולך ומתדרדר?

ולאיזו תקופה נהוג לתת אחריות למאוור של המעבד?

פורסם

ניסת לנקות אבק ולשמן את המאוורר ?

פורסם
  • מחבר

ניקוי כללי של האבק אני משתדל לעשות פעם בחודש/חודשיים ,וניקיתי את המחשב/מאוורר לפני כ 3 שבועות -אבק במאוורר אני מנקה רק בכנפיים אין לי איך להגיע למרכז הציר של המאוור.

שימון עוד אף פעם לא עשיתי השאלה אם בכלל צריך כי למחשב אין אפילו שנה.

-כל שאר המאווררים(4) עובדים מצויין ,פיזית מתחילים להסובב בצורה עדינה וחלקה -ומדובר במאוורים פשוטים למדי דווקא הזה על ה CPU שנראה מאוורר טוב מסתובב בכבדות ועכשיו הטמפ' על המעבד עלתה בכמה מעלות משהו שלא הייתי רגיל אליו.

עוד משהו ב BIOS עכשיו ביטלתי AUTO את בFAN SMART כדי לראות אם תהיי יציבות - אז אכן יש יחסית יציבות של המאוורר( הפרש סיבובים בין מינימום למקסימום כ 30 )

אבל משום מה מהירות המאוורר לא עולה על 950 RPM ,לפי מה ששמעתי אם מבטלים את ה AUTO המהירות צריכ הלהיות על מקסימום, לא?

הצעות לשיפור המצב?

פורסם

תבטל את הSMART FAN לחלוטין (DISABLE)..זה צריך להפעיל את המאוורר על MAX..

וזה הקירור סטוק ?

תבדוק אחרי הביטול של הSMART FAN מה קורה..

פורסם

עזוב אותך קח MUGEN2 :screwy:

עכשיו ברצינות.

אם המאורר מסתובב עם היד קשה ב4-5 קפיצות שוות אז זה תקין.

אם המאורר לא מסתובב טוב כשה אתה מסובב עם היד יש התנגדות של משהו אחר חוץ ממגנט או שיש חריקות ורעשים זה לא תקים תפרק את המאורר ותנקה אותו ותשמן אותו אם אין עדין שנה למחשב לך תממש את האחריות שלך

או קח MUGEN2:) :yelclap:

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

פורסם
  • מחבר

"עזוב אותך קח MUGAN2 " - אם אני אחליט לקנות מאוורר חדש אני אלך על Noctua NH-U12P - שמעתי שהו פצצה!

תבטל את הSMART FAN לחלוטין (DISABLE)..זה צריך להפעיל את המאוורר על MAX..

וזה הקירור סטוק ?

תבדוק אחרי הביטול של הSMART FAN מה קורה..

מה זה סטוק ? - זה לא צלעות רגילות ומאוורר רגיל - עלה לי כ 180 ש"ח זה של COOLER MASTER HYPER 212

כשזה על AUTO זה מסתובב על כ 780 RPM

שזה על "מבוטל" זה רץ כמו שכתבתי קודם על כ 950

ואני יודע שה RPM של המאוורר תאורתית יכול להגיע ל 2000 לפי מפרט הטכני.

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי בדיקה וגיליתי סופית שהבעיה היא בציר של המאוורר,

כמה זמן בדרך כלל יש אחראיות על מוצרים כאלו?

והאם FOX PC חזרו לעבוד?

פורסם

המממ אם פתחתה את המאורר חח אז כבר אין אחריות :screwy:

פורסם
  • מחבר

המממ אם פתחתה את המאורר חח אז כבר אין אחריות :screwy:

מה הכוונה? - לא פתחתי שום דבר חוץ מהמכסה הצדדי של המחשב ,זה גם מבטל אחריות על כל המחשב?

פורסם

רשמתה שגיליתה שהבעיה היא בציר המאורר אז תיארתי לעצמי שפתחתה את המאורר :jump:

פורסם
  • מחבר

תודה על המדריך אך אני בקונפליקט ,אומרים פה שאני צריך לשמן את הציר כלומר צריך לפתוח את המאוורר ומצד שני אם אני אפתח את המאוורר אז תלך לי האחריות,מה עושים?

אני לא בטוח שהניקוי היסודי כולל שמן יעזור כי הוא יחסית נקי ועובד רק כ 10 חודשיים ולא עושה רעשים - פשוט מסתובב לעט מדי(700 RPM) עם טילטולים עדינים.

קלטתי שמקור הבעיה בציר של המאוורר בכך שנתתי קונטרה רגעית עדינה עם האצבע במרכז המאוור איפה שהמדבקה והמאוורר התחיל להסתובב חלק יותר כלומר עם פחות טילטולים מה שגרם לו להסתובב יותר מהר ולהגיע ל כ 1250 RPM אך תוך כ דקה הבעיה חוזרת והמאוור חוזר לטילטולים עדינים והמהירות נופלת לכ 500 ומתייצבת רק ב 700 ,

אז הבעיה בציר נכון? - נראה לכם שהשמן פה יעזור?

פורסם

אחד משני האפשרויות:

1. אם יש אחריות, תממש אותה.

2. הבעיה אכן בציר של המאוורר, לכן נתתי לך את המדריך לביצוע.

פורסם
  • מחבר

הייתי ממש את האחריות אך איך שמעתי ש FOX PC סגורים ,יש מידע חדש על כך שהרשת החלו לפעול מחדש?

הייתי מנסה אולי לתקן את הבעיה לבד אך זה די מסובך איני מוצא דרך לפרק את המאוורר , אין הברגה חיצונית במכרז המאוורר ,נראה לי שההברגה היא מהצד השני/הפנימי של המאוורר דבר שמצריך לפרק לגמרי את המאוורר מגוף הקירור שפה הבעיה הנוספת איני מוצא דרך לפרק את המאוורר מגוף הקירור כי זה לא מוברג עם ברגים רגילים וכדי שאני אצליח לפרק את המאוורר אני אצטרך לפרק גם את גוף הקירור מלוח האם שזה סרט .

נראה לי עדיף לי כבר ללכת לאיזשהו חנות מחשבים שיעשו את העבודה או שיש לכם הצעות לפירוק של המאוורר מהסוג שיש לי?

פורסם

את המידע על החנות תשאל את החברה בחנות..אנחנו לא יודעים מה נסגר..

לגבי המאוורר או שתפרק אותו לבד..או שתרכוש כבר אחד חדש..

לתת לעשות את זה לחנות..זה לא משתלם..עדיף כבר לרכוש חדש וזהו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים