עבור לתוכן

עזרה במפרט מחשב...

Featured Replies

פורסם

יש לי תקציב של 2500 ש"ח (כבר חורג מהתקציב המקורי...) לקניית מחשב ללא מסך.

היישומים העיקריים שלי ביום יום הם אינטרנט, אופיס, פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור (גרפיקאי במקצועי) והתחלתי לגעת בזמן האחרון גם בעריכת וידאו קצת (פריימייר, אפטר אפקט).

אני יודע מה זה מחשב חזק לגרפיקה משום שיש לי אחד כזה בעבודה אבל אני צריך שהמחשב שאקנה ייתן לי מענה טוב (אפילו קצת יותר מטוב) לשם עבודות פרטיות בבית.

בנוסף אני מתכנן לראות טלויזיה דרך המחשב - שזו שאלה נוספת, האם יש צורך לערב את המחשב בכך או פשוט לחבר את הממיר ישירות למסך? (ואם ארצה להקליט תוכניות למחשב?) האם יש צורך בכרטיס טלויזיה? האם יש צורך ביציאת HDMI? מישהו יכול לעשות לי סדר בעניין הזה?

בכל מקרה הציעו לי את המחשב הזה, חוו דעתכם:

לוח אם: GIGABYTE G31

מעבד: INTEL Q8200

זיכרון: KINGSTON 3 GIGA DDR2

כונן קשיח: WD 500 GIGA

צורב: X22

מארז+ספק כוח 500W

כרטיס מסך: GIGABYTE GFORCE 9600 512M DDR3

2500 ש"ח

3 שנים אחריות על כל המחשב

אודה לכם אם תחוו את דעתם ותתנו הצעות לשיפור.

נ.ב

אין פה התייחסות לכרטיס טלויזיה. הייתי שמח לשמוע עצתכם.

תודה מראש!!!

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

שנה בבקשה את הכותרת- הוסף את השימושים והתקציב שלך (בעזרת כפתור "עריכה" שנמצא בצד שמאל למעלה).

המפרט הזה קצת בעייתי:

-לא רשמת (או שאתה לא יודע) איזה מארז ובעיקר ספק מביאים לך. נושא זה חשוב מאוד כי יכול להיות שהציעו לך ספק ג'נרי (יכול לגרום לכל מני בעיות במחשב).

-הייתי שם 4GB זיכרון (אבל תצטרך מערכת 64BIT כדי לנצל את כל הזיכרון. מערכת 32BIT מנצלת סביב ה3 ג'יגה ורבע) גם לקבלת דואל-צ'אנל מה שיתן לך כמה אחוזי ביצועים.

-בתקציב כזה מן הסתם שאין מקום לכרטיס עריכה מקצועי, לכן הייתי שם כרטיס מסך חלש כמו 9500GT שפשוט יתן לך תמיכה מינימאלית בCUDA ולשים יותר דגם על המעבד (לדוגמא X3 720 של AMD או Q8400 של אינטל).

-הייתי מנסה להכניס לוח עם 4 חריצי-זיכרון ושתומך בלפחות 8GB זיכרון. אין לדעת אם תרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד.

בנוסף אני מתכנן לראות טלויזיה דרך המחשב - שזו שאלה נוספת, האם יש צורך לערב את המחשב בכך או פשוט לחבר את הממיר ישירות למסך? (ואם ארצה להקליט תוכניות למחשב?) האם יש צורך בכרטיס טלויזיה? האם יש צורך ביציאת HDMI? מישהו יכול לעשות לי סדר בעניין הזה?

בשביל להקליט, לצפות ולערוך יש צורך בכרטיס טלויזיה (אחד איכותי יחסית עולה סביב ה450 שקלים, כמו זה לדוגמא http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_282_1477&products_id=13148).

בנוגע לHDMI זה כבר תלוי בך אם אתה צריך או לא. כך או כך כרטיס המסך מגיע לרוב עם מתאם DVI-HDMI או שאתה יכול לקנות בכמה שקלים בנפרד, אבל בכרטיסים הללו הוא לא מוציא האודיו ביחד עם וידאו אלא רק וידאו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים