עבור לתוכן

ייעוץ לרכישת נייד, עד 4000 ש"ח. אין בעיה לחרוג מהתקציב.

Featured Replies

פורסם

שלום, ידידה שלי מעוניינת לרכוש מחשב נייד, היא כבר היתה בחנות וכמעט קנתה Toshiba Satellite L500-12T עם אחריות ל3 שנים ב4,000,

אמרתי לה שכדאי לעשות סקר שוק, ולבדוק איתכם בפורום לפני הרכישה.

אז הנה אני בודק.

תודה מראש!

סידרתי את זה לפי עדיפות:

* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (משחקי פלאש בפייסבוק :)), צפיה בסרטים. המחשב צריך לעבוד מהר.

* משקל רצוי: 2-2.5 קילו, היא הולכת להסתובב איתו הרבה ככה שיש עדיפות גבוהה למשקל נמוך.

* גודל המסך: האידיאל הוא 13.3, אבל לא על חשבון משקל.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, כמו שציינתי, היא הולכת להסתובב הרבה עם המחשב. שעתיים של שימוש משרדי יהיו נקודת התחלה טובה.

* אחריות: שלוש שנים, אחריות משלוחים. (לא יודע אם זה רלוונטי, רשמתי בכל זאת).

* מערכת הפעלה: XP, אין לה רצון ללמוד לתפעל מערכת הפעלה חדשה.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג"ב.

* צורב DVD: כן.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, VGA. היא תחבר את המחשב לטלויזיית LCD בבית.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

מחשבים שראיתי בינתיים ואשמח לקבל עליהם חו"ד:

HP ProBook 4510s NX692EA

Dell Inspiron 1545 T6500 HD4330

Fujitsu Siemens Esprimo V6545-3 2.0GHz

Toshiba Satellite L500-12T

Dell Vostro 1014

אני מודה לכם מראש על ההיענות.

פורסם

אתה מבקש משקל נמוך יחסית ומסך של 13.3" אבל כל המחשבים שציינת לא עומדים בדרישות הללו. לא ברור לי למה אתה בכלל מסתכל על הדגמים הללו.

אופציה אחת היא ה- Vostro 1320 של דל שמגיע עם אחריות לשלוש שנים ומסך מאט אבל ללא HDMI. ה-4310s של HP מגיע עם אחריות לשנה בלבד (כולל איסוף מבית הלקוח) אבל יש לו יציאת HDMI. ניתן כמובן להרחיב עם חריגה מהתקציב. גם ה-SL300 של לנובו כולל יציאת HDMI ובדר"כ הוא זול יותר כך שאולי ניתן יהיה להרחיב את האחריות עם חריגה יותר קטנה מהתקציב.

ניתן גם למצוא מחשבים קלים במיוחד ובעלי חיי סוללה טובים עם מעבדי ULV ששמים ניידות וחיי סוללה על פני ביצועים. למשל ה-U350 של לנובו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה.

כמו שציינתי בתחילה:

הרשימה מסודרת לפי העדפות, וגודל המסך פחות חשוב מהמשקל (בגלל זה הוא נמצא מתחתיו ברשימה..).

אין בעיה להתפשר על גודל מסך בשביל משקל.

וגם די ברור שכל המחשבים שציינתי לא עומדים בכל הקריטריונים, אם היה לי מחשב כזה לא הייתי מתייעץ פה, ידוע לי שאני אצטרך להתפשר על כמה דברים.

מבין הניידים שהמלצת הVOSTRO הוא הכבד ביותר, וגם אין לו HDMI - ככה שעליו נוותר,

מה שמשאיר אותי עם 4310s ו SL300 לפי ההמלצות שלך.

עד כמה יש הבדל בביצועים בין המחשבים? בהנחה שהבדל במחירים שאני משיג בשניהם לאחר הרחבת אחריות הוא 200-300 ש"ח לטובת הלנובו.

פורסם

כמו שציינתי בתחילה:

הרשימה מסודרת לפי העדפות, וגודל המסך פחות חשוב מהמשקל (בגלל זה הוא נמצא מתחתיו ברשימה..).

אין בעיה להתפשר על גודל מסך בשביל משקל

וגם די ברור שכל המחשבים שציינתי לא עומדים בכל הקריטריונים, אם היה לי מחשב כזה לא הייתי מתייעץ פה, ידוע לי שאני אצטרך להתפשר על כמה דברים.

המחשבים שציינת אינם מייצגים פשרה על גודל מסך לטובת משקל. מחשבי 15.4"-15.6" שוקלים יותר ממחשבי 13.3" כמובן.

מה שמשאיר אותי עם 4310s ו SL300 לפי ההמלצות שלך.

עד כמה יש הבדל בביצועים בין המחשבים? בהנחה שהבדל במחירים שאני משיג בשניהם לאחר הרחבת אחריות הוא 200-300 ש"ח לטובת הלנובו.

ההבדל בביצועים תלוי בהבדל במפרט שתבחר. ממילא לשימושים המדוברים לא סביר שהיא תרגיש את ההבדלים בין המעבדים החלשים לחזקים יותר שאפשריים בדגמים הללו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים