עבור לתוכן

שאלה| העלאת מתחים לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך ATI HD4550 , ואני לא ממש מרוצה ממנו במשחקים, ברצוני לעשות לו OC. התחלתי לעשות לו OC, בזיכרון הצלחתי להעלות לו 100MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים בבדיקת מאמץ לכרטיס, לעומת זאת בליבה הצלחתי להעלות רק 30MHZ עד שהופיעו ארטיפקטים. לכן ברצוני להעלות לו את מתח העבודה, שעומד כרגע על 1.10V כדי להצליח להעלות יותר . הטמפרטורות של הכרטיס נורמאליות אז אין סיבה שייגרם לו נזק כתוצאה מחימום יתר.

אבל הבעיה היא שאני לא יודע איך להעלות לו מתח, קראתי מדריכים באינטרנט וראיתי שצריך לצרוב לו ביוס ערוך, אבל רוב המדריכים שמצאתי הם מלפני 4-6 שנים, ואני די פוחד להשתמש בתוכנות המומלצות שם לכרטיס שהוא יחסית חדש (יוצר בסוף 2008)

אשמח לקבל המלצות ותוכנות מעודכנות לעינין הזה , השגתי את הביוס המקורי שלו עכשיו אני לא יודע איך עורכים אותו ואיך צורבים לכרטיס

אני לא מעונין להעלות מתח באמצעות שינוי פיזי לכרטיס כי אני פוחד להרוס משהו

פורסם
  • מחבר

האם ההבדל בטמפרטורות הוא עד כדי כך משמעותי?

לכרטיס יש קירור פסיבי שמושפע מהקירור במארז, ויש לי קירור מצוין במארז

פורסם
  • מחבר

מנוחה 48 מעלות

במאמץ (rthdribl) בסביבות 68 מעלות

אבל אני אף פעם לא אגיע למאמץ כזה כמו ש rthdribl עושה

אני ניסיתי לעקוב אחרי המדריך וצרבתי ביוס חדש עם מתחים ששיניתי . הבעיה היא שהסנסורים של הכרטיס מסך נעלמו מ HWmonitor הסנסור של המעלות ושל המתחים (גם חשוב לי לדעת אם מה שהגדרתי באמת מתבצע) והכי מוזר - מהתוכנה rivatuner נעלמה האופציה לעלות מתדרים לכרטיס! וגם נעלם לי ה ati overdrive

רק כשצרבתי את הגירסא המקורים הכול חזר לקדמותו :nixweiss:

חוץ מהתמחים לא שיניתי כלום

מה קורה פה?

פורסם

לא קורה כלום..אתה כנראה עורך את הביוס החדש לא נכון ובגלל זה..אין לך קריאה וכו..

בדוק שאכן אתה צורב/עורך את הביוס המתאים..

וכמו שציינתי כבר..תיזהר עם צריבת הביוס..כמו כן השינוי במתחים לא יביא אותך לתוספת ביצועים גבוה אם בכלל..

פורסם

-

פורסם
  • מחבר

כנראה אני באמת אעזוב את העניין, ופשוט אחליף כרטיס :P

תודה על העזרה ,אפשר לנעול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים