עבור לתוכן

הולך לעשות OC רציני, צריך יעוץ לקירור למעבד

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקנות מערכת חדשה לגמרי בעוד כמה זמן שתיהיה מבוססת על core i7 ואמורה לאפשר OC ממש רציני.

כשאני אומר רציני, אני מתכוון למעל ל- 5Ghz עם ה-core i7, ולקחתי את כל מה שכלול בשביל זה.

קירור מיוחד למעבד אין לי, כי אין לי מושג מה מומלץ בשביל OC בסדר גודל של כזה- לכן אני פה מתייעץ איתכם.

אז ככה, הנה המפרט המתוכנן המיועד במיוחד בשביל אוברקלוק רציני למדי-

ה-core i7 860 עם קירור סטוק שחייב להתחלף כמובן,

לוח ASUS Maximus III Formula היקר, שבחרתי אותו דווקא בזכות זה שהוא מיועד במיוחד לגיימרים שמעוניינים לבצע OC רציני למדי.

2 יחידות זיכרון G.Skill 2GB DDR3 CL-9, והמארז Thermaltake Xaser VI MX עם ספק 750W איכותי של HEC.

לפי מה שידוע לי, ובררתי הרבה, המפרט הנ"ל מעולה בשביל ה-OC בסדר הגודל שאני מתכנן, אך אם יש הצעות לשיפור אני אשמח לשמוע.

מה שאני רוצה לקבל בעיקרון זו המלצה לקירור טוב למעבד בשביל שיתאים ל-OC שאני עתיד לבצע ולא יגביל אותי.

התקציב לקירור כזה יכול להגיע עד 500 ש"ח. אם צריך יותר מזה תודיעו לי... למרות שזו תיהיה טיפה בעיה מבחינה כלכלית, כי גם ככה הכל יוצא יקר מדי. :)

תודה מראש.

אם ישנן טעויות או דברים נוספים שלא לקחתי בחשבון אשמח אם תתקנו אותי, אני חדש בנושא ה-OC ולכן אני גם מקפיד שיהיה את כל מה שצריך בשביל שאוכל לבצע OC כזה ושחלילה לא אשרוף את המעבד.

פורסם

כן יש טעויות ודברים שלא לקחת בחשבון...

5GHZ עם CORE I5 וקירור אוויר לא נכנס באותו המשפט !

עם קירור אוויר נורמלי אתה תגיע לאזור ה4.2-4.5GHZ+- וגם זה בMAX..מעבר לזה אלו קירורים לא רלוונטים ליום יום (גז וכו)..

וכרגע הקירור הכי חזק שתמצא בארצנו הוא הNOCTUA NH-U12P SE2 שעולה באזור ה250-300+- שקלים..

כמו כן אני מציע לך לפתוח תרד בפורום מפרטים..שם יעזרו לך לאזן את הרכיבים.. ;D :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי על קירור אוויר, חשבתי על קירור מים דווקא בשביל OC שכזה... יש המלצה כלשהי? :)

פורסם

-

פורסם
  • מחבר

אני טיפה מתקשה להבין למה אתה מתכוון...

פורסם

-

פורסם

ונראה לך הגיוני שמישהו יעבוד עם זה 24/7 ?

פותח התרד בוא ננחת בבקשה..ב500+- שקלים..אתה לא תמצא שום קירור מים..מה גם ששום קירור מים לא יתן לך להגיע ל5GHZ..

בשורה התחתונה הNOCTUA יהיה הכי טוב שתמצא בתקציב הזה..

פורסם
  • מחבר

ונראה לך הגיוני שמישהו יעבוד עם זה 24/7 ?

פותח התרד בוא ננחת בבקשה..ב500+- שקלים..אתה לא תמצא שום קירור מים..מה גם ששום קירור מים לא יתן לך להגיע ל5GHZ..

בשורה התחתונה הNOCTUA יהיה הכי טוב שתמצא בתקציב הזה..

אז מה אני צריך וכמה זה יעלה לי לחילופין בשביל דבר כזה?

פורסם

מה אתה צריך בשביל מה ?

אם אתה מתעקש על לשבור את השיא ב5GHZ..אז תכין כמה אלפים..שכן מערכת קירור גז או צינור נחושת וחנקן/קרח נוזלי זה לא בדיוק יום יומי..

זה לא פרקטי...

אם אתה רוצה להיות מציאותי..בתקציב שלך..קירור אוויר טוב יביא אותך לאזור ה4.2GHZ+- ואולי טיפה יותר..

בתקציב משלוש מזה (1500 שקלים) אפשר להזמין מערכת קירור מים מחו"ל..שתעניק לך טמפ' טובות יותר ואולי קצת יותר OC..

פורסם

אני הייתי הולך על 2 רכיבי פלטייר עוצמתיים (אחד על השני) 20-50$ כל רכיב או רק אחד ומעליהם קירור אוויר עם רציני עם אוורור רציני של המארז כי פליטת החום שלהם יכולה להגיע גם ל 100 מעלות, ואפשר להישתמש בזה ביום יום אומנם צריך חוש טכני וכלים וחומרים צריך חומרי בידוד ועוד

פורסם
  • מחבר

אוה, זה נשמע מסובך. \:

אולי הייתי מסתפק ב 4.5Ghz או משהו כזה, אני בעיקרון לא מנסה לשבור שיא אלא להביא את ה-core i7 לרמת ביצועים שדומה לגרסאות האקסטרים שלו, וגם משהו שיספיק בחוזק שלו ל-3 השנים הבאות.

אם אני מתפשר על קירור אוויר טוב, יש משהו איכותי יותר מה-NOCTUA?

פורסם

מסובך? לא יודע מה מסובך, זה קירור עם טמפרטורוט נמוכות מאוד אידיאלי לעבודה יום יומית.‎ ‎רציתה שימליצו לך על קירור המלצתי. לא חושב שתצליח לקבל טמפרטורה יותר נמוכה עם קירור אוויר מאשר הפלטייר

פורסם

Big_White להציע למישהו קירור כזה זה לא פרקטי..שכן גם מבחינת מחיר זה לא הכי משתלם..וגם העיסוק וההתקנה של זה לא הכי ידידותיים..במיוחד למי שלא מכיר..שלא נדבר על הצריכת חשמל וכו..

על כל מקרה פותח התרד..תתחיל מרכישה של קירור אוויר חזק..ותראה אם התוצאות מתאימות לך..לשדרג תמיד אפשר.. ;D :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לא לצחוק על השאלה הבאה- אתה אומר לשדרג, אבל העלאת תדר המעבד היא דבר חד-פעמי, לא? הרי שלא אוכל למשל לשדרג את הקירור אחרי OC ואז להעלות את התדר יותר. או שאני טועה?

פורסם

למה לא ? אם קירור X הגביל אותך בגלל הטמפ'..ובעקבות זה הגעת לMAX תדר..

ואז רכשת קירור טוב יותר שהטמפ' בו יותר טובה..אתה יכול לנסות להמשיך בOC..

כמובןם התחשב בעובדה שלוח האם המעבד וכו לא הגיעו לMAX שלהם מבחינת יכולת וכו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים