עבור לתוכן

הדילמה הנצחית - לשדרג או עוד איזה זמן לקנות מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

אני אשתדל לא להאריך במילים,

יש לי כרגע מפרט מחשב, ציוד היקפי ממש טוב ומארז שאני מאוד מרוצה ממנו - אפשר לראות הכל במפרט מימין. הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1600X1200, וכרטיס המסך שלי מתחיל לזייף. השאלה היא אם לרזולוציה הזאת, כשאני אקנה כרטיס מסך חדש, האם המעבד אחרי האוברקלוק לא יהווה צוואר בקבוק? זה מוביל לעוד שאלה - האם לשדרג למרובע ליבה, או כבר להחליף פלטפורמה (=לוח אם) לגמרי?

אז השאלה היא כזאת - נאמר שיש לי כסף, מה לעשות איתו?

לשדרג כרטיס מסך ל... לדוגמה, HD 4870 1GB שיחזיק עד שיכנס חזק עידן ה-DX11, וזהו?

או לשדרג כרטיס מסך וגם מעבד למרובע ליבה LGA 775 של אינטל, ואז לעשות לו אוברקלוק בשביל שיהיה חזק?

או לחכות כמה זמן, לתת לאתרי הביקורות לעבור למשחקי DX11 בבדיקות, לראות איזה תוצאות מוציאים איזה מרובעי ליבה, ואז לקנות כבר מערכת חדשה לגמרי?

פורסם

תראה, כעיקרון אני לא יודע מה התקציב שלך, אבל מה שאפשר לעשות זה לרכוש מעבד לא יקר כגון E6300 ולבצע עליו אוברקלוק.

בנוסף הייתי מוסיף עוד כ-2GB זיכרון. לגבי כרטיס מסך דווקא לא הייתי לוקח HD4870, בעיקר בגלל ספק הכח שלך. הליברטי אומנם איכותי ואמור להחזיק את הכרטיס אבל אני בספק אם חייו לא יקוצרו בגלל ההספק הרב שדרוש. מה שכן ניתן לעשות, זה לחכות מספר ימים עד להגעה של HD5770, אין הרבה בנצ'מרקים עליו אבל אני מתאר לעצמי שההספק שלו יהיה מאוד נמוך ולפי דעתי יהיה חזק מ HD4870 וכמובן יכלול תמיכה בDX10.

מצד שני אתה תמיד יכול לחכות ואולי תרויח מזה, אבל אי אפשר לחכות לעד.

פורסם
  • מחבר

מממ... נתת לי עכשיו כיוון מחשבה חדש: לחכות שייצא חלונות 7, לקנות לעצמי Home Premium 64 BIT, ואז כמובן לשדרג זיכרון עם עוד שני מקלות של 2GB כל אחד. 6GB WIN7 ינצל בכיף בתור זיכרון מטמון.

ספק כוח כדאי לי לשדרג בכל מקרה, כי הוא כבר בן 3 שנים ולא חושב שיכול להמשיך לספק את אותו הספק שהוא סיפק ביום הראשון שלו.

זה רעיון טוב - לחכות ל-HD 5770, יש כבר בנצ'ים משוערים ב-TechPowerUp, עם חיבור מתח אחד אני מניח שהוא יסתדר עם כל ספק כוח, גם המזדקן שלי.

ככה או ככה, אני יודע שלוח האם שלי לא יגביל משמעותית, גם את זה בדקו ב-TechPowerUp, ומסתבר שרק מ-PCI-E 2.0 4X יש אובדן ביצועים משמעותי, וזה עם HD 5870.

בקיצור, השדרוגים הבאים שלי ייראו ככה:

לפני הכל, ספק כוח, משהו עם 500W איכותי

אחרי זה, זכרונות, קיט של 2X2GB 800 5-5-5-18

אחרי זה חלונות 7 64 BIT, אנגלית Home Premium

ואז כרטיס מסך DX11, כשייצאו גם הזולים יותר וגם המתחרים מ-NVIDIA

איך זה נראה לכם?

פורסם

אינך רוצה לשדרג את המעבד?

הספק שלך אמור להסתדר עם HD5770 ו3 שנים זאת לא תקופה כ"כ ארוכה. מה שכן, לא הבנתי למה אתה לא רוצה להוסיף עוד סטיק אחד של 2GB בנוסף לקיים אלא לקנות קיט חדש?

פורסם

לי נראה שיחידת זיכרון-ראשי נוספת בנפח 2GB, וכרטיס-תצוגה חדש מסדרת ה-RHD5700 ישפרו את ביצועי המשחקים בשיעור משמעותי - ומבלי לנקב חור נכבד מדי בכיסך.

בספק-כוח חדש אין צורך כל עוד לא מגזימים בבחירת כרטיס-התצוגה (זה שברשותך כעת מסוגל לספק כ-360W@12V),

ואם כבר לשדרג המעבד - אז כדאי לאתר מרובע-ליבות (ועדיף Q9xx0) משומש בלא יותר מכ-600~ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אינך רוצה לשדרג את המעבד?

הספק שלך אמור להסתדר עם HD5770 ו3 שנים זאת לא תקופה כ"כ ארוכה. מה שכן, לא הבנתי למה אתה לא רוצה להוסיף עוד סטיק אחד של 2GB בנוסף לקיים אלא לקנות קיט חדש?

לשדרג מעבד זה סיפור, כי גוף הקירור מעצבן. וגם, אם כבר משדרגים מעבד אז כבר משדרגים פלטפורמה, את המערכת כולה. המעבד יחזיק, לדעתי, כי אני לא ברזולוציה מוגבלת מעבד.

סטיק אחד של 2GB להוסיף יהרוס לי מערך של Dual Channel. אני חושב שאם כבר, אני אמכור את שני הסטיקים של ה-1GB, ובמקומם אקנה קיט של 8 או 6 ג'יגה - חלונות 7 הרי מנצל כמויות כאלה של זיכרון. לאכלס את כל הסלוטים על הלוח עלול לפגום ביציבות של המערכת, שממילא באוברקלוק, אז אני מעדיף לא להתעסק עם זה.

לי נראה שיחידת זיכרון-ראשי נוספת בנפח 2GB, וכרטיס-תצוגה חדש מסדרת ה-RHD5700 ישפרו את ביצועי המשחקים בשיעור משמעותי - ומבלי לנקב חור נכבד מדי בכיסך.

בספק-כוח חדש אין צורך כל עוד לא מגזימים בבחירת כרטיס-התצוגה (זה שברשותך כעת מסוגל לספק כ-360W@12V),

ואם כבר לשדרג המעבד - אז כדאי לאתר מרובע-ליבות (ועדיף Q9xx0) משומש בלא יותר מכ-600~ש"ח.

ספק הכוח שלי לדעתך יחזיק החלפה של כרטיס מסך? למשל, HD 5750 לכשיצא שיעלה 600-700 שקל מוצא חן בעיני מאוד... ;)

אז קודם כל נשדרג כרטיס מסך, שיהיה לעכשיו, לכשאני חוזר הביתה מהצבא ורוצה לשחק. אחרי זה נקנה כבר מערכת חדשה לגמרי, עם מרובע ליבה וים זיכרון. איך זה?

פורסם

אין ממש צורך לשדרג.

סך הכל המחשב שלך סביר.

אני הייתי מחכה עוד כמה זמן, ובנתיים מוריד קצת הגדרות במשחקים אם צריך (לא בכל משחק צריך).

פורסם
  • מחבר

אני כבר מוריד הגדרות - COH לא רץ כמו שצריך על DX10 (אני על 7, ויכול), ולכן התחיל בכלל הרצון לשדרג את המערכת הזאת. אני בקיצור אחכה ל-HD 57X0, ואשדרג גם זיכרון מה שלא יקר.

עכשיו יש לי עוד דילמה, עם הזיכרון: DDR2 הולך ונהיה יקר בזמן ש-3 הולך ונהיה זול. שווה עכשיו בכלל לקנות DDR2?

פורסם

כעיקרון, שדרוג כרטיס-התצוגה ל-RHD57x0 והזיכרון-הראשי לנפח 4GB, נשמע מעולה :xyxthumbs:

רק שים לב שלא כדאי, לדעתי, לשדרג את נפח הזיכרון-הראשי ליותר מכ-4GB סה"כ (ועדיף בתצורת 2x2GB), משום שזוהי השקעה לטווח קצר-יחסית (וככל שתשקיע יותר בנקודה זו - תהיה עשוי להיאלץ להמתין יותר עד לשדרוג מקיף בעתיד הלא-רחוק (לוח+מעבד+זיכרון ראשיים)), וממילא זיכרון בנפח שאיננו חזקה של 2 לא יוכל לשמש בתצורה דו-ערוצית (כלומר : יוכל לשמש בתצורה חד-ערוצית ("Single Channel") בלבד) ; ובעבור שימושיך, בין נפח ה-4GB לנפח ה-8GB, חל חוק התועלת השולית הפוחתת ביתר-שאת (כלומר : השדרוג יציג יחס עלות-תועלת נמוך משמעותית לעומת השדרוג מ-2GB ל-4GB).

פורסם

אני כבר מוריד הגדרות - COH לא רץ כמו שצריך על DX10 (אני על 7, ויכול), ולכן התחיל בכלל הרצון לשדרג את המערכת הזאת. אני בקיצור אחכה ל-HD 57X0, ואשדרג גם זיכרון מה שלא יקר.

עכשיו יש לי עוד דילמה, עם הזיכרון: DDR2 הולך ונהיה יקר בזמן ש-3 הולך ונהיה זול. שווה עכשיו בכלל לקנות DDR2?

נשמע אחלה.

וברור שכדאי לקנות DDR2, שכן האופציה ארחת (לוח+מעבד+זכרונות) קורצת הרבה פחות... :smile1:

פורסם
  • מחבר

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4613

אלו מצאו חן בעיני, נראה לי שאני אקנה אותם, אחריהם WIN7 Home Premium 64 BIT, אז כרטיס מסך של 600 שקל דוגמת ה-HD 5750, ואחרי זה כבר מערכת חדשה לגמרי עם מארז גדול ומרווח, כזה שעוד שנתיים יהיה לי נוח לשדרג.

פורסם

Windows 7 Enterprise Edition נראית לי כפתרון חלופי מוצלח ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים